سایت ملیون ایران

بحران مشکلات پرستاران در ایران به حوزه درمان بخش خصوصی رسید

آرشیو

در حالی که مشکلات متعدد پرستاران در شبکه درمان دولتی هنوز برطرف نشده است، رئیس کل سازمان نظام پرستاری با تاکید بر تفاوت‌های قوانین حمایتی برای پرستاران بخش دولتی و پرستاران بخش خصوصی گفت: از آنجا که از فعالان در بخش خصوصی حمایت نمی‌شوند، باید منتظر خروج پرستاران از سیستم درمان در بخش خصوصی نیز باشیم.

احمد نجاتیان روز جمعه ۲۱ دی به خبرگزاری ایلنا گفت: در بخش خصوصی، متولی یکسانی برای بیمارستان‌ها وجود ندارد و این درحالی است که ۳۰ درصد خدمات بستری و در نتیجه ۳۰ درصد نیروهای پرستاری در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.

به گفته نجاتیان، بسیاری از بیمارستان‌ها حداقل حقوق اعلامی را پرداخت می‌کنند و در بخش خصوصی چیزی به نام اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری وجود ندارد و این در شرایطی است که بیمارستان‌ها از روز اول این خدمات را در صورت حساب بیماران شارژ می‌کنند و هزینه‌های تعرفه‌های خدمات پرستاری عملا از بیماران و بیمه‌ها دریافت می‌شود.

او تاکید کرد که با این شرایط، شاهد خروج پرسنل پرستاری از بخش خصوصی خواهیم بود.

از نگاه فعالان این حوزه، این هشدارها اما زمانی نگران کننده می‌شود که آمار کمبود پرستار در ایران و میزان مهاجرت پرستاران را در نظر داشته باشیم. اتفاقی که به باور بسیاری از کارشناسان می‌تواند شبکه درمان در ایران را زمین گیر کند.

در همین رابطه، احمد نجاتیان روز ۱۲ شهریور سال جاری از ۲ برابر شدن میزان مهاجرت پرستاران خبر داده و گفته بود: «آلمان و دانمارک کشورهایی هستند که اکنون پرستاران ایرانی را با رغبت زیاد پذیرش می کنند.»

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، نیز تاکید کرده بود که سالانه ۲۵۰۰ پرستار چمدان مهاجرت خود را بسته و به خارج از کشور مهاجرت می کنند.

در همین حال، محمد میرزابیگی، رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری، نیز گفته که روزانه ۵ تا ۶ پرستار از ایران مهاجرت می‌کنند.

روزنامه ایران، متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران، هم روز ۲۰ آذر سال جاری نوشته بود که «در ۸ ماه نخست سال‌ جاری، ۴۵۰۰ تن دیگر از اعضای کادر درمان برای مهاجرت اقدام کرده‌اند.»

این در حالی است که پیش از این هم اعلام شده بود که « ۷ هزار پزشک، پرستار و عضو کادر درمان کشور نیز در سال ۱۴۰۲ برای مهاجرت اقدام کرده‌اند.»

رسانه رسمی دولت در ایران نیز «کوچ ۱۱ هزار و ۵۰۰ عضو کادر درمان» در مدت کمتر از ۲ سال را «واقعیت تلخی» توصیف کرده بود که «اگر زودتر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود»، شاهد «افول جامعه پزشکی و تبعات زیان‌بخش آن در سطح کشور خواهیم بود.» موضوعی که در سال‌های اخیر از سوی کارشناسان بارها هشدار داده شده است.

بنابر گزارش‌ها و ویدیو‌های منتشر شده از تجمعات اعتراضی پرستاران، وجود مشکلات متعدد معیشتی، صنفی، کمبود پرستار، معوقات، اضافه کاری‌های اجباری در مقابل پرداختی های ناچیز از جمله مواردی هستند که در کنار مشکلات اجتماعی و شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی، منجر به مهاجرت گسترده پرستاران شده است.

کارشناسان نیز بر این باورند خدمات خوب برای زندگی،‌ بیکاری کم،‌ دستمزد بهتر، آینده شغلی خوب، شرایط کاری بهتر و رضایت شغلی از عوامل مهم جذب این نیروها در کشورهای مقصد است.

از: صدای آمریکا

خروج از نسخه موبایل