سایت ملیون ایران

مسمومیت ۲۳ دانش آموز شرکت کننده در مراسم اعتکاف شهر مشهد

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی از مسمومیت ۲۳ دانش آموز شرکت کننده در مراسم اعتکاف خبر داد

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی از مسمومیت ۲۳ دانش آموز شرکت کننده در مراسم اعتکاف خبر داد. میکائیل باقری گفته است:«این دانش‌آموزان که در یکی از مساجد مشهد برای شرکت در آیین اعتکاف شرکت داشتند، با علایم ناشی از گازگرفتگی توسط عوامل اورژانس به یکی از بیمارستان‌های مشهد منتقل شده و پس از مدت کوتاهی، مرخص شده‌اند.»

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با بیان اینکه «این حادثه بامداد دیروز رخ داده» گفته است:«مجموعا ۲۷ دانش آموز از دو مدرسه دخترانه در این مسجد حضور داشتند.»

 بر اساس اعلام وب سایت عصر ایران؛ «با وجود پیگیری‌های خبرنگار این سایت از اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مسئول اطلاع رسانی و امدادرسانی در این حوزه، مسئولان مربوطه با بیان این که موارد خاص این چنین باید از حوزه مدیریت بحران فرمانداری اطلاع رسانی شود، از ارایه هر گونه اطلاعات در خصوص تعداد و وضعیت دانش‌آموزانی که دچار مسمومیت شده بودند، خودداری کرده است.»

در استان خراسان رضوی بیش از یک و نیم میلیون دانش‌آموز به تحصیل مشغول هستند. این تعداد ۹ درصد جمعیت دانش آموزی کشور را تشکیل می‌دهد.

 بر اساس اعلام وب سایت عصر ایران؛ «آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکنون برای اعتکاف بیش از ۵۰ هزار دانش آموز در ۳۰۰ مسجد برنامه‌ریزی کرده است.»

مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه ایران

از ۹آذر۱۴۰۱ تا فروردین۱۴۰۲مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه ایران، زنجیره‌ای از  رخدادهای تعمدی بود که بر اثر آن، دانش‌آموزان در بسیاری از مدارس ایران به شیوه‌ای مشکوک مسموم شدند. این حوادث مشکوک و زنجیره‌ای ابتدا از یک دبیرستان دخترانه در شهر قم آغاز شدو ولی پس از آن، صدها دانش‌آموز در نزدیک به۶۰ مدرسه قم – که بیشتر، مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه بودند – مسموم شدند.

اما این حوادث مشکوک تنها محدود به قم نماند و دامنه آن به شهرهای دیگری در سراسر ایران، از جمله در بروجرد، ساری، اردبیل، تهران، فردیس، خوزستان، کرمانشاه، نیشابور و مشهد نیز کشیده شد.

نکته عجیب این حوادث زنجیره‌ای آنجا بود که اغلب دانش‌آموزانی که مصدوم شدند؛ دختر بودند. اما در موارد انگشت‌شماری مسمومیت در مدارس پسرانه هم گزارش شده است.

محمدحسن آصفری، عضو کمیته حقیقت‌یاب دور یازدهم مجلس شورای اسلامی در اسفندماه آن سال گزارش کرد:«تا ۱۵اسفند بیش از پنج هزار دانش‌آموز در ۲۵ استان و حدود ۲۳۰ مدرسه درگیر این حادثه شده‌اند پژوهش‌ها دربارهٔ نوع مسمومیت‌ها بی‌نتیجه بوده است. کمیته علمی وزارت بهداشت به‌کارگیری یک ماده محرک تحریک‌کنندهٔ عمدتاً استنشاقی را در این مسمومیت‌ها تأیید کرده است»

در اعتراض به این حملات تجمعات اعتراضی متعددی هم در شهرهای «تهران، اصفهان، تبریز، کرمانشاه و اردبیل» برگزار شدند. تجمعاتی که با سردادن شعارهایی چون: «مرگ بر حکومت بچه‌کُش» همراه بود. ماموران امنیتی در تهران و کرمانشاه با حمله به معترضان گروهی را بازداشت کردند..

«علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری‌اسلامی هم روز ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ خواهان «اشد» مجازات عاملان این مسمومیت‌ها شد. به فاصله یک روز از این سخنان او، وزارت کشور اعلام کرد که عده‌ای دستگیر و برخی دیگر «ارشاد» شدند. اما جزییات بیشتری از این افراد و نتایج پیگیری تا این لحظه منتشر نشدند.

سازمان عفو بین‌الملل هم با انتشار یک بیانیه‌ای عامل مسمومیت‌های سریالی در مدارس دخترانه ایران را «حملات با گاز شیمیایی» اعلام کرد به گفته عفو بین‌الملل: «این حملات تاکنون بیش از یک‌صد مدرسه را هدف گرفته و دختران دانش‌آموز با علائمی مانند سرفه، سوزش گلو و بینی، تنگی نفس، تپش قلب، سردرد، حال تهوع، و استفراغ مواجه شده‌اند…مقام‌های جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند که با ارعاب خانواده‌ها، معلمان و روزنامه‌نگاران اعتراض‌های به این موضوع را خاموش کنند.»

در ادامه این بیانیه آمده بود: «بسیاری از مردم ایران به دست داشتن عاملان وابسته به حکومت یا نیروهای حامی آنان در این حملات مشکوک می‌باشند، به خصوص با توجه به قصور مقامات در اتخاذ اقدامات معنادار و همچنین تلاش آنها برای خاموش کردن انتقادات و اعتراضات عمومی نسبت به این موضوع.»

به گفته این سازمان؛ «هدف از حمله‌های شیمیایی را تنبیه دختران معترض به حجاب اجباری دانست.» محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری هم گفته بود: «گازهایی که برای مسمومیت دانش‌آموزان استفاده شده “ترکیبی” بوده و افراد عادی به آن‌ها دسترسی ندارند.»

برای پیگیری پرونده جدید دانش‌آموزان مسموم شده در مشهد چه باید کرد؟

براساس اطلاعاتی که در کتاب اول مقامات ایران وایر ثبت شده «علیرضا کاظمی» وزیر آموزش‌و‌پرورش در دولت «مسعود پزشکیان» است. «امیر شوشتری» هم در سمت مدیرکل آموزش‌وپرورش استان خراسان رضوی مشغول فعالیت است. «محمدحسین درودی» هم دادستان عمومی و انقلاب مشهد است. برای پیگیری وضعیت دانش‌آموزان مسموم و چرایی وقوع این اتفاق می‌توان با آن‌ها تماس گرفت.

از: ایران وایر

خروج از نسخه موبایل