سایت ملیون ایران

پارلمان اروپا علیه «سرکوب حقوق بشر» و «دیپلماسی گروگان‌گیری اروپایی‌ها در ایران» قطعنامه تصویب کرد

یورو نیوز

نمایندگان پارلمان اروپا یک روز پس از حضور خانواده سه فرانسوی زندانی در ایران، قطعنامه‌ای را با فوریت بالا به رای گذاشتند که هدف از آن، مخابره پیامی جدی به جمهوری اسلامی در خصوص لزوم آزادی بی‌قید و شرط اتباع گروگان گرفته شده در ایران و نیز محکومیت حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی عنوان شد.

نمایندگان اروپا در این قطعنامه که روز پنجشنبه با ۵۵۶ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۴۲ رای ممتنع تصویب شد، مخالفت قاطع خود را با مجازات اعدام در ایران اعلام کرده و خواستار توقف فوری اجرای آن و لغو آن شدند.

آنها به طور خاص احکام اعدام برای فعال حقوق بشر پخشان عزیزی و امدادگر وریشا مرادی را محکوم کردند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط آنها و همچنین آزادی حداقل ۵۶ زندانی سیاسی دیگر شدند که به اعدام محکوم شده‌اند.

پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و وریشه مرادی، فعال حقوق زنان، مرداد سال گذشته در ایران بازداشت شدند و قوه قضائیه جمهوری اسلامی این دو شهروند کُرد را به اتهام «عضویت در گروه‌های معارض» و فعالیت مسلحانه به اعدام محکوم کرد. خانم عزیزی و مرادی همواره اتهام‌های وارد شده علیه خود را رد کرده‌اند.

نمایندگان پارلمان اروپا همچنین ترور شهروند دوتابعیتی آلمانی-ایرانی جمشید شارمهد را به شدت محکوم کرده و از رژیم اسلامی ایران خواسته‌اند جزئیاتی در مورد شرایط مرگ وی ارائه دهد.

خروج از نسخه موبایل