سایت ملیون ایران

انتقال علی یونسی از زندان قم به قزلحصار کرج

انتقال علی یونسی از زندان قم به قزلحصار کرج

 

ایران وایر

روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴، علی یونسی، دانشجوی زندانی، از زندان قم به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.

آیدا یونسی، خواهر این زندانی، با اعلام این خبر نوشت برادرش «پس از یک ماه و نیم شرایط بسیار سخت در زندان قم، امروز به بند عمومی زندان قزلحصار منتقل شده است.»

این دانشجوی زندانی پس از حملات هوایی اسراییل به زندان اوین ابتدا به زندان تهران بزرگ منتقل و سپس به زندان قم تبعید شده بود.

علی یونسی اخیرا توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به تحمل مجموعا شش سال و سه ماه حبس و محرومیت‌های اجتماعی و تبعید محکوم شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات او در تاریخ ۶ مردادماه برگزار شد.

وی دانشجوی مهندسی کامپیوتر است و همراه با امیرحسین مرادی، دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، روز ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ توسط مأموران وزارت اطلاعات بدون حکم قضایی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. سخنگوی قوه قضاییه در اردیبهشت همان سال آنها را به همکاری با سازمان مجاهدین خلق متهم کرد؛ اتهامی که خانواده یونسی رد کردند.

پس از بیش از دو سال بازداشت در بند امنیتی، این دو دانشجو در تیر ۱۴۰۱ به بند عمومی اوین منتقل شدند. دادگاه بدوی آنها را به ۱۰ سال حبس بابت تخریب و آتش‌سوزی اموال عمومی، پنج سال بابت اجتماع و تبانی و یک سال بابت تبلیغ علیه نظام محکوم کرد؛ حکمی که در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد.

در اسفند سال گذشته، مصطفی نیلی، وکیل مدافع آنها اعلام کرد که با پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، حکم هر یک از ۱۰ سال به شش سال و هشت ماه کاهش یافته است.

علی یونسی دارنده مدال نقره المپیاد ۱۳۹۵، مدال طلا در المپیاد نجوم ۱۳۹۶ و مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک در چین است. امیرحسین مرادی نیز دارنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری ۱۳۹۶ است.

خروج از نسخه موبایل