جواد لاریجانی، اخیرا طی افشاگریهای دولتیها، متهم به زمینخواری شد، وی موضوع پرونده خود در قوه قضائیه (صادق لاریجانی برادر جواد لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران است) را “امری عادی دانست” و گفت که مناقشات ارضی در زمین های زراعی در ایران امری بسیار رایج و البته قابل حل است.
صادق لاریجانی برادر آقای علی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران است که در آنجا باید پرونده مناقشات ارضی او رسیدگی شود.
جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران به سخنان علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد.
آقای لاریجانی با رد گفته های آقای مطهری درباره بدرفتاری با زندانیان سیاسی گفت: “این اتهامی است که دشمنان نظام از آمریکا و اسرائیل گرفته تا ضد انقلاب داخل و خارج از جمله منافقین و تروریستها از روز پیروزی انقلاب آن را مدام تکرار می کنند.”
اظهارات آقای مطهری در واکنش به اعلام جرم دادستانی تهران علیه سخنان او در مجلس ایران بود. این نماینده مجلس ایران گفت که “دادستان حق ورود به نطق نمایندگان را ندارد.”
آقای مطهری گفته بود “ظاهرا آقای دادستان از فرط بیکاری و یا تحت فشار دولت این حرف را زده است” و “بهتر است ایشان (دادستان عمومی تهران) به جای این جور کارها، تکلیف پرونده افرادی مانند مرتضوی، رحیمی و جواد لاریجانی را مشخص کند و به رفتارهایی که با زندانیان سیاسی و خانوادههای آنها میشود، پایان دهد.”
جواد لاریجانی با بیان این که این نماینده مجلس “دچار خبط بزرگی” شده است اگر درباره بازداشت شدگان و زندانیان “فتنه ۸۸” این سخنان را بیان کرده، گفت:” آنانکه در فتنه ۸۸ بودند در یک کودتای تمام عیار علیه جمهوریت و اصل نظام وارد شده بودند.”
به گفته آقای لاریجانی دستگیر شدگان وقایع پس از انتخابات “مصداق زندانی سیاسی نیستند. زندانی سیاسی یعنی کسی که در چارچوب قوانین، فعالیت سیاسی کرده باشد اما او را به ناحق به زندان انداخته باشند. براساس این تعریف هیچ زندانی سیاسی در ایران وجود ندارد.”
مقامات حکومتی ایران به حرکات اعتراضی پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهری ایران فتنه ۸۸ می گویند.
صدها تن از معترضان و منتقدان اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات دور قبل ریاست جمهوری،بازداشت، محاکمه و شماری از آنان به دوره های زندان و حتی اعدام محکوم شدند.
دبیر ستاد حقوق بشر بدرفتاری با زندانیان را نیز “یک روند معمولی که در همه جا اتفاق می افتد” ندانست و گفت: “بعید نیست در گوشه ای از این کشور پهناور نسبت به یک زندانی رفتار خلافی انجام شود. با این همه حتی همین موارد نیز به محض کشف شدن قاطعانه مورد پیگیری قرار می گیرد.”
این در حالی است که در سالهای اخیر فعالان حقوق بشر و خانوادههای زندانیان سیاسی چندین بار در اعتراض به آنچه که نقض حقوق شهروندی زندانیان سیاسی و نقض حقوق اولیه خانواده این زندانیان خواندهاند، اعتراض کرده اند، اما به درخواستهای این خانوادهها توجهی نشده است.
در گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران و همچنین سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر بارها درباره وضعیت زندانیان سیاسی در ایران ابراز نگرانی شده است.
آقای لاریجانی، موضوع پرونده خود در قوه قضائیه را نیز “امری عادی دانست” و گفت که مناقشات ارضی در زمین های زراعی در ایران امری بسیار رایج و البته قابل حل است.
صادق لاریجانی برادر آقای علی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران است که در آنجا باید پرونده مناقشات ارضی او رسیدگی شود.
اتهام به علی مطهری
نطق علی مطهری در صحن علنی مجلس در روز یکشنبه، ۳۱ اردیبهشت، واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت و آقای دولتآبادی، دادستان تهران گفت که دادستانی پس از بررسی نوار این سخنرانی، بخشهایی از صحبتهای او را مجرمانه تشخیص داده است.
او گفته بود: “بخشی که وی اظهار کرده ‘باید کاباره تشکیل شود’ از سوی دادستانی مجرمانه تشخیص داده شد.”
علی مطهری در بخشی از اظهارات خود که به گفته دادستان تهران مجرمانه تشخیص داده شده است، با “اسفبار” توصیف کردن وضعیت حجاب در ایران، محمود احمدینژاد، رئیسجمهور و اسفندیار رحیم مشائی، رئیس دفتر او را متهم کرده که “زیرکانه” وضعیت پوشش اسلامی در جامعه را به جایی رساندهاند که “در واقع، تحریک جنسی را آزاد فرمودهاند و موجب پدید آمدن عقدههای روانی در جوانان ما شدهاند، پس به فکر بخش دوم کار خود، یعنی ارضای جوانان از طریق تاسیس کابارهها و کلوپهای شبانه نیز باشند.”
او نزدیک به یک هفته بعد از این اظهارات، در گفتوگو با سایت تابناک توضیح داد که به دنبال اهانت به آقای احمدینژاد و رئیس دفتر او نبوده و به طنز به “تاسیس کاباره و کلوپ شبانه” اشاره کرده است.
علی مطهری برادر همسر علی لاریجانی رئیس مجلس و فرزند مرتضی مطهری از نظریه پردازان انقلاب اسلامی است که در ماه های اول انقلاب بهمن ۱۳۵۷ در سو قصد کشته شد.
صلاحیت آقای مطهری برای انتخابات مجلس نهم که به تازگی آغاز به کار کرده ابتدا رد شده بود اما شورای نگهبان که مسئول تعیین صلاحیت نامزدها است، سرانجام صلاحیت او را تایید کرد.
آقای مطهری در دور دوم انتخابات مجلس موفق به ورود به مجلس شد.
او در نطق روز ۳۱ اردیبهشت خود که در واپسین روزهای فعالیت مجلس هشتم انجام شد، از “دخالت سپاه پاسداران در بسیاری از حوزههای انتخابیه” در نهمین دوره انتخابات مجلس ایران انتقاد کرد و گفت که این اقدام “به صورت حمایت جدی از کاندیداهای مورد نظر سپاه” انجام شده است.
از: بی بی سی