سایت ملیون ایران

سهراب پورناظری: دانشکده‌های موسیقی به‌دست مافیا افتاده‌است


پیش از آنکه موسیقی کلاسیک ایرانی به دنیا معرفی شود باید در ایران به ثبات برسد/ با کمبود سالن موسیقی استاندارد مواجه هستیم/ نتیجه سیاست‌های صداوسیما دیش‌های ماهواره‌است که روی پشت‌بام‌ها می‌بینیم.
سهراب پورناظری از بی‌ثباتی موسیقی اصیل ایرانی در ایران انتقاد کرد.

به گزارش ایلنا، عضو گروه شمس درمورد برنامه‌های آینده خود بیان کرد: کارهای تور “چرا رفتی” و آلبوم “من نه فرشته‌ام نه شیطان” به تازگی به پایان رسیده و فعلا برنامه خاصی ندارم.

وی که اجراهای متعددی در خارج و داخل ایران داشته و از رکوردداران برگزاری کنسرت است؛ در رابطه با ترویج موسیقی اصیل ایرانی گفت: باید ظرف موسیقی سنتی ایران را درنظر گرفت، اما واقعیت این است که مهمتر از موسیقی؛ شعر ایران است که رو به نابودی می‌رود. دولت هم برای بیرون آمدن از این شرایط کاری انجام نمی‌دهد. پیش از آنکه موسیقی اصیل ایرانی به دنیا ارائه شود باید در ایران به ثبات برسد؛ اما متاسفانه هیچگونه حمایتی صورت نمی‌گیرد.

او درباره دلیل این بی‌ثباتی‌ها و بی‌توجهی به موسیقی کلاسیک ایرانی گفت: اصلی‌ترین عامل ضعف مدیریتی و عدم حضور متخصص در دولت است. متاسفانه دولت درگیری‌ها و مشغولیت‌هایی دارد که مانع توجه به موسیقی و بطور کلی‌تر هنر می‌شود. این مشکلات در طول سی و چند ساله گذشته وجود داشته و متاسفانه در چند سال گذشته بیشتر شده اما به دولت جدید امیدوارم و باید دید زمانی که دغدغه‌های دیگر دولت رفع شود؛ آیا عزمی برای بهبود بخشیدن به وضعیت نابسامان موسیقی وجود خواهد داشت یا خیر؟

وی درباره وضعیت تدریس در دانشگاه‌ها و هنرستان‌های موسیقی نیز اظهار داشت: وضعیت اصلا خوب نیست. استاد خوب، دستمزد خوب می‌خواهد اما شرایط به‌صورتی است که بودجه‌ای در این رابطه قرار داده نشده درنتیجه سطح تدریس در محیط‌های آکادمیک با حضور استادهای ضعیف به شدت پایین می‌آید.

پورناظری با اظهار تاسف از وضعیت دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه دانشکده‌های موسیقی به دست یک مافیا افتاده تا خط فکری خود را در آن اعمال کند درنتیجه ما در ده سال گذشته خروجی درستی از دانشگاه‌ها ندیدیم. پیش از آن هنرستان‌ها خروجی بهتری داشت و شرایط مناسب‌تری را شاهد بودیم.

وی درخصوص اینکه چقدر شرایط اجراها و کنسرت‌ها استاندارد و سنجیده است؛ گفت: باید پذیرفت که ما در ایران یک سالن برای اجرای موسیقی داریم و آن هم تالار وحدت است و متاسفانه هیچکدام از سالن‌های موجود وضعیت مناسبی ندارند و استاندارد نیستند. اجاره سالن‌ها یک بیزینس است. هرکس که توانایی مالی اجاره سالن را داشته باشد؛ باید بتواند در سالن‌های موسیقی کنسرت بگذارد و باید این آزادی وجود داشته باشد تا سالن‌های موسیقی به همه گروه‌ها داده شود اما ما در ایران با کمبود سالن موسیقی استاندارد مواجه هستیم.

وی درباره نقش صدا و سیما در بهبود شرایط موسیقی اظهار داشت: صدا و سیما یک طرز فکر و سیاست خاص در پیش گرفته که نتیجه آن دیش‌های ماهواره‌ای‌ست که روی پشت‌بام‌ها می‌بینیم.

وی افزود: موسیقی اصیل در دل مردم است اما حمایتی نمی‌شود درصورتیکه مهمترین عامل ترویج موسیقی همین صدا و سیماست که با موضع‌گیری‌های خود درمقابل موسیقی هیچ کار تاثیرگذاری انجام نمی‌دهد.

خروج از نسخه موبایل