
خبرگزاری هرانا – چهار زندانی در زندانهای ساری، ماهشهر، بهبهان و بوکان به چوبه دار آویخته شدند. این افراد پیشتر در پروندههایی جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام چهار زندانی به اجرا درآمد.
امیر جعفریراد و عرفان شیخ اسلامی، روز گذشته به ترتیب در زندانهای ساری و ماهشهر اعدام شدند. همچنین شایان کرمی روز سه شنبه ۹ دیماه، در زندان بهبهان به چوبه دار آویخته شد. زندان بوکان نیز در روز دوشنبه ۸ دیماه شاهد اجرای حکم اعدام دستکم یک زندانی بود که هویت وی، احمد نادی توسط هرانا احراز شده است.
این زندانیان پیشتر در پروندههایی جداگانه از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط محاکم کیفری به اعدام محکوم شده بودند.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۵، دست کم ۱۵۳۷ تن در زندانهای کشور اعدام شدهاند؛ رقمی که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۸۶.۰۷٪ افزایش داشته است. با این حال، مقامات زندان و سایر نهادهای مسئول تنها حدود ۵.۸۶٪ از این اعدامها را بطور رسمی اعلام کردهاند؛ مسئلهای که بیانگر فقدان شفافیت، پنهان کاری ساختاری و نبود سازوکارهای پاسخ گویی در روند اجرای مجازات اعدام در ایران است.