سایت ملیون ایران

ایران: ۳۵ کشتی از تنگه هرمز عبور کردند

کشتی‌های سرگردان در تنگه هرمز
با شروع جنگ در روز ۲۸ فوریه عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه حیاتی هرمز تقریبا به حال توقف درآمده استعکس: REUTERS

بنا بر اعلام مقام‌های ایران، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۵ فروند کشتی از تنگه هرمز که شاهراهی حیاتی برای تجارت انرژی به شمار می‌رود  عبور کرده‌اند. رادیو و تلویزیون دولتی ایران به نقل از بیانیه نیروهای مسلح اعلام کرد که این ترددها با هماهنگی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شده است. بر اساس این گزارش، کشتی‌های مذکور شامل نفتکش‌ها، کشتی‌های باربری و سایر کشتی‌های تجاری بوده‌اند.

نیروهای مسلح ایران مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ، کنترل تنگه هرمز را که نقشی کلیدی در تجارت جهانی انرژی دارد، به دست گرفتند. در پی تهدیدها، بازرسی‌ها و حمله به کشتی‌ها، رفت‌وآمد در این آبراه استراتژیک تا حد زیادی متوقف شد؛ امری که افزایش چشمگیر قیمت انرژی و سوخت در سراسر جهان را به همراه داشت. علاوه بر این، به گفته ایران، این تنگه در حال حاضر مین‌گذاری شده است.

نیروی دریایی سپاه پاسداران در بیانیه خود اما مدعی است که این نیرو در تنگه هرمز یک آبراه ایمن برای کشتیرانی و استمرار تجارت جهانی ایجاد کرده است.

تهران همواره تأکید می‌کند که تنگه هرمز مسدود نیست؛ اما در واقعیت، شرکت‌های کشتیرانی مجبورند هماهنگی‌های لازم را با مراکز ارتباطی ایران انجام دهند و پس از آن، تنها اجازه دارند از یک کریدور مشخص در نزدیکی سواحل ایران عبور کنند. مقامات ایران برای این کار هزینه‌های سنگینی (عوارض بالایی) دریافت می‌کنند. به گفته کارشناسان حقوق بین‌الملل، دریافت چنین هزینه‌هایی نقض «حق عبور ترانزیتی» محسوب می‌شود.

Exit mobile version