مصرف خمیر مرغ در ایران موضوع کشمکش میان برخی مسئولان شده است. شهروندان نیز از سلامت برخی تولیدات غذایی نگراناند و بیم دارند که این موضوع نیز به سرنوشت نامعلوم روغن پالم، برنجهای آلوده و نمونههای مشابه دچار شود.
به نوشته سایت پارسینه خمیر مرغی که در کشور تهیه میشود مایعی است حاصل از اسکلت باقیمانده از مرغهایی که ران وسینه آنها جدا شده و یا از رستورانها و مرغفروشیهای در سطح شهرجمع آوری شده است.
سازمان غذا و داروی ایران در هفتههای گذشته اعلام کرد که به دلیل نگرانی از سلامت خمیر مرغ استفاده از آن را ممنوع اعلام کرد. سازمان ملی استاندارد نیز اعلام کرد استفاده از خمیر مرغ برای مصارف انسانی ممنوع است.
فعالیت کارگاههای غیرمجاز تولید خمیر مرغ است که به نظر میرسد بخش عمدهای از تقاضای کارخانجات فرآوردههای گوشتی را تأمین میکنند و دقیقاً این موضوع بر نگرانی سازمانهای نظارتی افزوده است.
به گفته سازمان غذا و داروی ایران در بعضی از خمیر مرغهای تولیدی، استخوان مرغ در آن له میشود که آلایندگی ایجاد میکند و گاهی بافتهای غیرگوشت مثل غضروف در آن وجود دارد.
«اسکلت هائی که جهت تولید خمیر جمع آوری شده است»
به نوشته سایت پارسینه خمیر مرغی که در کشور تهیه میشود مایعی است حاصل از اسکلت باقیمانده از مرغهایی که ران وسینه آنها جدا شده و یا از رستورانها و مرغفروشیهای در سطح شهرجمع آوری شده است.
«نمونه از امعاء و احشائی که در مرغ هلندی حتما وجود دارد»
گزارش اضافه میکند: «آن بخشی هم که از مرغ کامل استحصال میشود متاسفانه از مرغهای تخمگذار تهیه میشود و به دلیل چثه ریزی و آلودگی که دارند کشتارگاهها قادربه خروج کامل امعاء و احشای این مرغها نیستند. »
«خمیر حاصل از این مرغ ها سرشاراز باقیمانده امعاء و احشاء حفره بطنی و صدری است.»
بر اساس این گزارش ماده تولیدی را نمیتوان “خمیرمرغ” نامید و بیشتر “خمیر اسکلت یا ضایعات” مرغ محسوب میشود.
نویسنده: MI
خمیر مرغ به عنوان ماده اولیه سوسیس و کالباس معمولا از گوشت مرغ تولید میشود. اما نحوه تولید این محصول و مواد اولیه به کار گرفته در خمیرهای مرغ مسالهساز شده است.
سازمان غذا و داروی ایران در هفتههای گذشته اعلام کرد که به دلیل نگرانی از سلامت خمیر مرغ استفاده از آن را ممنوع کرده است. سازمان ملی استاندارد نیز اعلام کرد استفاده از خمیر مرغ برای مصارف انسانی ممنوع است.
سازمان غذا و داروی ایران میگوید: «از آنجا که بعضی از خمیر مرغهای تولیدی طبق شرایط استاندارد تولید نمیشوند. گاهی استخوان مرغ در آن له میشود که آلایندگی ایجاد میکند و گاهی بافتهای غیرگوشت مثل غضروف در آن وجود دارد بنابراین خمیر مرغ از نظر ارزش غذایی و کیفیت اجازه تولید ندارد.»
سازمان دامپزشکی اما با این نظر موافق نیست و میگوید خمیر مرغ فراوردهی سالمی است و تنها این سازمان است که در مورد ممنوعیت تولید آن میتواند تصمیمگیری کند.
به گفته مسئولان سازمان دامپزشکی، اختلاف دیدگاه پیش آمده ناشی از “تعریفهای متفاوت از خمیر مرغ” است.
همچنین فعالیت کارگاههای غیرمجاز تولید خمیر مرغ است که به نظر میرسد بخش عمدهای از تقاضای کارخانجات فرآوردههای گوشتی را تأمین میکنند بر نگرانی سازمانهای نظارتی افزوده است.
خمیر ضایعات به جای خمیر مرغ
در همین حال سایت پارسینه با انتشار تصاویری از روند تولید خمیر مرغ در یک کارگاه تولیدی مینویسد: «حقیقتا باید گفت خمیر مرغی که در کشور تهیه میشود مایعی است حاصل از اسکلت باقیمانده از مرغهایی که ران وسینه آنها جدا شده است و یا از رستورانها و مرغ فروشیهای سطح شهرجمع آوری میشود.»
بر اساس این گزارش ماده تولیدی را نمیتوان “خمیرمرغ” نامید و بیشتر “خمیر اسکلت یا ضایعات” مرغ محسوب میشود.
پارسینه اضافه میکند: «آن بخشی هم که از مرغ کامل استحصال می شود متاسفانه از مرغهای تخمگذار تهیه میشود و به دلیل چثه ریزی و آلودگی که دارند کشتارگاها قادربه خروج کامل امعاء و احشای این مرغها نیستند. خمیر حاصل از این مرغ ها سرشاراز باقیمانده امعاء و احشاء حفره بطنی و صدری است.»
پس از کشمکش چند هفتهای، هدایت حسینی به نمایندگی از وزارت بهداشت ایران در یک برنامه تلویزیونی تخلفات گسترده بالای ۸۰ درصد استفاده کنندگان از خمیر مرغ را دلیل اعلام ممنوعیت مصرف آن توسط سازمان غذا و دارو اعلام کرد.
به گفته حسینی مقرر شده است که در هیچ فروشگاه عرضه پروتئین و در قصابیها قطعهبندی و پاک کردن مرغ صورت نگیرد تا بگفته وی “مشکلات مطروحه” خاتمه پیدا کند.
از: دویچه وله