سایت ملیون ایران

معوقات مزدی، بیمه و گرانی؛ اعتراض کارگران و بازنشستگان در شهرهای مختلف

ایران‌وایر
 
اعتراض‌های صنفی در شهرهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد. کارگران شهرداری میناب، کارگران شرکت حفاری دانا انرژی، کارگران لوله‌سازی اهواز، بازنشستگان مخابرات و فولاد اصفهان، طی روزهای ۲۰ و ۲۱ تیر۱۴۰۵ با برگزاری تجمع یا اعتصاب، نسبت به پرداخت نشدن مطالبات، قطع بیمه، شرایط نامناسب کاری و بی‌توجهی مسئولان اعتراض کردند.

شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان خبر داد، کارگران شهرداری میناب اعلام کرده‌اند با گذشت بیش از سه ماه، بخش قابل توجهی از حقوق فروردین‌ماه آن‌ها همچنان پرداخت نشده و دستمزد ماه‌های بعد نیز معوق مانده است. به گفته این کارگران، بخشی از حقوق فروردین به‌صورت علی‌الحساب و در چند مرحله پرداخت شده، اما هنوز تسویه نشده و وعده‌های مکرر مسئولان نیز عملی نشده است.

کارگران شهرداری میناب می‌گویند با وجود کار روزانه در گرمای شدید و افزایش هزینه‌های زندگی، همچنان برای دریافت حقوق خود ناچار به پیگیری‌های مکرر هستند. آنان همچنین اعلام کرده‌اند مسئولان پیش‌تر تأخیر در پرداخت‌ها را به اختلال در سامانه بانکی نسبت داده بودند، اما با وجود رفع این مشکل، وضعیت پرداخت حقوق تغییری نکرده است.

هم‌زمان، خبرگزاری هرانا گزارش داد کارگران شرکت حفاری دانا انرژی نیز از پرداخت نشدن دستمزدهای اردیبهشت، خرداد و تیر خبر داده‌اند. کارکنان اقماری دکل‌های «دانا ۲» و «دانا ۳» در دهلران نیز علاوه بر معوقات مزدی، از کیفیت نامناسب غذا و کمبود امکانات رفاهی در شرایطی که دمای هوا به بیش از ۴۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، گلایه کرده‌اند.

در اهواز نیز شماری از کارگران شرکت لوله‌سازی اهواز از شامگاه ۱۸ تیر در اعتراض به قطع بیمه خود دست از کار کشیدند. به گفته کارگران، پس از وعده اولیه مدیران برای حل مشکل، به آن‌ها اعلام شده که به دلیل توقف فعالیت کارخانه، تا اطلاع ثانوی محل کار را ترک کنند. این دومین بار در سال جاری است که کارگران این واحد با قطع بیمه و تعطیلی کارخانه روبه‌رو می‌شوند.

از سوی دیگر، روز ۲۰ تیر، گروهی از بازنشستگان مخابرات و بازنشستگان فولاد در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. بازنشستگان مخابرات خواستار پرداخت مطالبات معوق، اجرای کامل آیین‌نامه استخدامی و رفع مشکلات بیمه تکمیلی شدند و بازنشستگان فولاد نیز نسبت به وضعیت خدمات درمانی، اجرای ناقص قانون متناسب‌سازی حقوق و تأخیر در اجرای مرحله پایانی آن اعتراض کردند.

اعتراض‌های صنفی و کارگری در ایران طی سال‌های اخیر به دلیل افزایش معوقات مزدی، کاهش قدرت خرید، مشکلات بیمه‌ای و تعطیلی واحدهای تولیدی روندی فزاینده داشته است. در سال جاری دست‌کم ۲۵۵۱ تجمع اعتراضی و صدها مورد اعتصاب کارگری در نقاط مختلف کشور ثبت شده است؛ آماری که نشان‌دهنده تداوم نارضایتی‌های صنفی و معیشتی در میان کارگران، بازنشستگان و دیگر گروه‌های شغلی است.

Exit mobile version