تحریم اقتصادی زندگی را برای مردم غیر قابل تحمل کرده است. رفتار فاجعه آمیز سران جمهوری اسلامی ادامه دارد. آنها تا مدتها اثرات تحریم را انکار نمودند و اکنون هم که خود به برخی اثرات فاجعه آمیز آن بر اقتصاد اذعان دارند، راه حلی برای خروج از بحران ارائه تمیدهند. در این زمینه سایت ندای سبز آزادی مینویسد:
شلاق تحریم بر تن جمهوری اسلامی
تنها یک هفته پس از آن که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی مدعی شد که «نظام جمهوری اسلامی ایرن در مقابل تحریم های غرب واکسینه شده است»، اسدالله عسگراولادی از فعالان قدیمی بازار و رئیس کنونی اتاق بازرگانی تهران با رد این ادعا می گوید که جمهوری اسلامی «شلاق» تحریمها را حس میکند٬ از روی ناچاری به شرقیها «امتیاز» داده و به جای پول نفت٬ از چین کالا وارد میکند.
عسگراولادی گفته که تهران چارهای نداشت به چین٬ روسیه و هند امتیاز بدهد چرا که در غیر این صورت در برابر غرب شکست میخورد.
عسگراولادی در بخش دیگری از این گفتگو به موضوع واردات کالا از چین اشاره کرده و گفته که «چین هرگز قبول نمیکند پول فروش نفت را به صورت نقدی بدهد و ما کالاهای مورد نیاز خود را که چین فاقد آن است را از دیگر کشورها تامین میکنیم با این تفاوت که پول آن کالا را چین به جای اینکه مستقیم به ما بدهد به کشور سوم پرداخت میکند.»
چندی پیش سایت «بازتاب امروز» نزدیک به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با انتشار گزارشی نوشته بود که جمهوری اسلامی از ۲۵ میلیارد دلار سرمایهای که در حال حاضر نزد چین دارد نمیتواند به طور کامل استفاده کند.
تقسیم هزینه تحریمها در میان مردم
«رادیو گفتگو» وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی در گزارشی اعلام کرد که دولت و مجلس در راستای مقابله با تحریم ها، کارگروه مشترکی تشکیل دادهاند که یکی از مهمترین اهداف آن تقسیم هزینههای تحریم در میان عموم مردم است.
دولت و مجلس هنوز درباره جزئیات این طرح توضیحات بیشتری ارائه نکرده اند و معلوم نشده چه میزان از هزینه تحریمها قرار است بین مردم تقسیم شود.
برنامه ریزی برای تقسیم هزینه تحریم ها به دوش مردم در حالی از سوی دولت و مجلس صورت می گیرد که موج بی سابقه گرانی، تورم و افزایش بیکاری، کمبود مایحتاج عمومی و به طور کلی بحران اقتصادی از سال گذشته به اوج خود رسید و از نخستین ماه سال جاری تاکنون همچنان به شکل بی سابقه ای روند صعودی خود را طی می کند.