با رأی قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، ۶ نفر از شرکت کنندگان در تجمع مقابل دفتر ریاست جمهوری در اوایل اردیبهشت ماه سال ۹۳، در اعتراض به ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین موسوم به پنجشنبه سیاه، مجموعاً به ۲۳ سال و ۹ ماه زندان محکوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین، ۲۸ فروردین ماه سال گذشته انجام شد که گارد ویژه به بهانه بازرسی این بند با هجوم به زندانیان، آنان را مورد ضرب و شتم قرار داد و موجب زخمی شدن، انتقال به انفرادی و تبعید و پرونده سازی برای تعداد زیادی از زندانیان شد.
در پی این رویداد، خانواده های زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین، تجمعاتی را در مقابل مجلس شورای اسلامی، دادستانی کل کشور و دفتر ریاست جمهوری در خیابان پاستور برگزار کردند. به دنبال تجمع مقابل دفتر ریاست جمهوری، اسماعیلی رئیس وقت سازمان زندانها که برخی او را مسئول اول هجوم به زندانیان می دانستند با حکم آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه بر صندلی دادستان تهران تکیه زد.
تجمع مقابل مجلس و دادستانی کل کشور هیچ بازداشتی به همراه نداشت. در تجمع مقابل دفتر ریاست جمهوری اما aa نفر از شرکت کنندگان از سوی سپاه پاسداران، دستگیر شدند، تمامی بازداشت شدگان بدون تفهیم اتهام در بند ۲ الف زندان اوین وابسته به سپاه نگهداری شدند.
میلاد پورعیسی روزنامه نگار، یکی از بازداشت شدگان این پرونده است که به ۶ سال و سه ماه زندان محکوم شده است، وی تصاویری از صفحات پرونده اش را در اختیار هرانا قرار داد ولی به گزارشگر ما گفت که به دلایل عدم کسب اجازه و ملاحظات امنیتی از ذکر نام بقیه بازداشت شدگان معذور است:
“خود من به همراه دو نفر دیگر توسط سپاه بازداشت شدیم، بیشتر تمرکزشان بر این بود که چرا ما که هیچ نسبتی با زندانیان نداریم در تجمع حاضر شدیم، همراهان من را منتقل کردند به اوین و من به دلیل شرایط بد جسمی و ضایعه نخاعی که داشتم آزاد شدم و بعد از چند روز مجددا بازداشت شدم و خانه ام تفتیش شد، در بازجویی ها کوچک ترین مسائل از جمله سابقه خانوادگی، دفترچه یادداشت مادرم، عوض شدن گذرنامه فیسبوک پس از بازداشتم از سوی خانواده و همه این مسائل مطرح می شد، بعد از مدتی به قید کفالت ۵۰ میلیونی آزاد شدم و متوجه شدم هفت نفر آن روز بازداشت شدند و بعدا هم وقتی که برای ابلاغ حکم به شعبه ۱۵ مراجعه کردیم با چند نفرشان ملاقات کردم.”
به گفته آقای پورعیسی به جز این شش تن که طی یک پرونده و دادگاه مشترک محاکمه شدند، یک نفر دیگر نیز از بازداشت شدگان آن روز بود که پرونده اش با اتهاماتی مشابه ولی به طور جداگانه رسیدگی شده است.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، در بهمن ماه سال گذشته، با برگزاری تنها یک جلسه برای رسیدگی به پرونده این شش نفر و بدون دادن وقت دفاع و بدون حضور وکیل، آنها را مجموعاٌ به ۲۳ سال و نه ماه حبس تعزیری محکوم کرد. از میان این هفت نفر میلاد پورعیسی به ۷۵ ماه ( ۶ سال و سه ماه) و باقی افراد هر کدام به ۴۲ ماه حبس ( سه سال و نیم) محکوم شدند.
این در حالی است که تنها اتهامی که برای آقای عیسی پور در پرونده قید شده است، اتهام اجتماع و تبانی است و اشد مجازات آن ۵ سال است، این پرونده از ابتدای سال جاری در سکوت خبری به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی زرگر ارسال شده است و در شرایطی که مسئولان شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تاکید کرده بودند، حکم نهایی ۶ ماه بعد صادر خواهد شد، خبرها از صدور حکم از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر این دادگاه باز هم بدون اعطای هر گونه فرصتی برای دفاع به متهمان، حکایت می کند.
از نکات عجیب و منحصر به فرد در روند رسیدگی به این پرونده این که شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر دادگاه، علیرغم پیگیری متهمان و خانواده های آنها، به بهانه اینکه حکم انشا نشده است، تا به حال از اعلام حکم نهایی سر باز زده است. این در حالی است که اعلام این رأی از حقوق بدیهی تمام متهمان در دادگاه ها به شمار می رود.