سایت ملیون ایران

بیانیه جبهه ملی ایران: نام و یاد دکترحسین فاطمی شهید بزرگ جبهه ملی ایران گرامی باد

jebheh-melli

شخصیت کم نظیر وبزرگ تاریخ ایران دکترمحمدمصدق، در مورد دکترحسین فاطمی اینگونه اظهار نظرنموده است: «اگرملی شدن نفت خدمت بزرگی است که به مملکت شده باید از آن کسی که اول این پیشنهاد را کرد سپاسگزاری کرد و آن کس شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است که روزی درخانه ی جناب آقای نریمان پیشنهاد خود را داد و عده نمایندگان جبهه ملی حاضر درجلسه آن را به اتفاق آراء تصویب نمودند. رحمت الله علیه که درتمام مدت همکاری با این جانب یک ترک اولی هم از آن بزرگوار دیده نشد».

دکترحسین فاطمی در سال ۱۲۹۶ خورشیدی در شهر نائین و در خانواده ای روحانی متولد شد. او از هنگام نوجوانی و در سال های تحصیل در دبیرستان فعالیت روزنامه نگاری را آغاز کرد و پس از گذراندن فراز و نشیب های بسیار توانست نخستین شماره روزنامه باختر امروز را در روز ۸ مرداد ۱۳۲۸ منتشر نماید. روزنامه ای که با تشکیل شدن جبهه ملی ایران در اول آبانماه ۱۳۲۸ مهمترین روزنامه بیان کننده نظرات جبهه ملی ایران گردید. دکتر فاطمی یکی از ۲۰ تنی بود که در روز ۲۲ مهرماه ۱۳۲۸ همراه دکترمصدق در تحصن در دربار که به منظور اعتراض به نبودن آزادی انتخابات صورت گرفت، شرکت داشت. و چند روز بعد از تحصن در اولین شورای مرکزی جبهه ملی عضویت یافت. مبارزات جبهه ملی به ورود ۸ نفر از اعضای این جبهه به مجلس شانزدهم و به تصویب رسانیدن قانون ملی شدن نفت و سپس تشکیل دولت ملی مصدق منتهی گردید. در دولت ملی مصدق دکترفاطمی سمت معاون نخست وزیر وسخنگوی دولت و در ماه های پایانی پست وزارت امور خارجه را به عهده داشت. دکترفاطمی در روز ۲۶ بهمن ۱۳۳۰ در مراسم سالگرد روزنامه نگار شجاع محمدمسعود مشغول سخنرانی بود که هدف گلوله های جوانی ۱۶ ساله به نام محمدعبدخدائی عضو جمعیت فدائیان اسلام قرار گرفت و تا پایان عمر از عوارض این ترور در رنج بود. با وقوع کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۳۲ و اجرا شدن توطئه قدرت های جهانی علیه ملت و دولت ملی ایران، دکترفاطمی مدتی را در خفا به سربرد. ولی سرانجام در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۳۲ به دست کودتاچیان اسیر گردید و در همان روز بازداشت در مقابل شهربانی کل کشور و زیر چشم ماموران انتظامی، اراذل واوباش به سرکردگی شعبان جعفری بر سر او ریختند و ۱۳ ضربه چاقوی آن مزدوران خون پاک دکتر فاطمی را برای دومین بار بر زمین ریخت. و بالاخره کودتاچیان پس از سرهم بندی کردن یک دادگاه نظامی نمایشی در صبح روز ۱۹ آبان ۱۳۳۳ دکترفاطمی را به میدان تیر لشگر دو زرهی برده و به جوخه اعدام سپردند. دکترفاطمی در هنگام اعدام تنها ۳۷ سال عمرداشت. اما با همان عمر کوتاهش منشاء اثرات مهمی در زندگی سیاسی و اجتماعی ملت ایران گردید. او در پای چوبه اعدام این جملات عبرت آموز وماندگار را بر زبان راند:

«مرگ حق است ومن از مرگ ابائی ندارم،آنهم چنین مرگ پر افتخاری. من میمیرم که نسل جوان ایران از مرگ من عبرتی گرفته وبا خون خود از وطنش دفاع کرده ونگذارد جاسوسان اجنبی بر این کشور حکومت نمایند.»

تهران – جبهه ملی ایران
۱۹ آبان ۱۳۹۴

خروج از نسخه موبایل