سایت ملیون ایران

اعتراض ده‌ها روزنامه‌نگار به بازداشت روزنامه‌نگاران با اتهامات «واهی»

ده‌ها روزنامه‌نگار ایرانی در نامه‌ای اعتراضی اتهام‌های مطرح شده از سوی سپاه پاسداران درباره چهار روزنامه‌نگاری که اخیرا بازداشت شده‌اند را «واهی»، «بی‌پایه» و «تکراری» خوانده و خواستار آزادی «هرچه سریع‌تر» آنان شدند.

در این نامه تاکید شده است که عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی، سامان صفرزایی و آفرین چیت‌ساز به اتهام «واهی و تکراری همکاری با رسانه‌های خارج از کشور» بازداشت شده‌اند و حتی رئیس جمهوری ایران نیز این بازداشت‌ها را «پرونده‌سازی» نامیده است.

در این نامه که ۹۰ امضا دارد همچنین «اتهامات بی‌پایه رسانه‌های منتسب به نهادهای امنیتی و نظامی» علیه این روزنامه‌نگاران «مغایر با قوانین داخلی کشور و قوانین بین‌المللی که جمهوری اسلامی ایران به اجرای آنها متعهد است» توصیف شده است.

در هفته‌های اخیر چندین روزنامه‌نگار از جمله عیسی سحرخیز، از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب، و احسان مازندرانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، به دست اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند و این نهاد اعلام کرده که «اعضای یک شبکه نفوذی دولت‌های غربی» را دستگیر کرده ‌است.

در همین حال ابراهیم رئیسی، دادستان کل ایران، نیز روز چهارشنبه، ۱۳ ​آبان، از این خبرنگاران به عنوان «یک شبکه نفوذی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی» و همچنین «عناصر جاسوس و مزدوران قلم‌به‌دست آمریکایی» نام برد.

در همان روز حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با اشاره به این بازداشت‌ها هشدار داد که «نباید با کلمه نفوذ بازی» کرد.

اشاره آقای روحانی به مفهوم «نفوذ» مورد اشاره رهبر جمهوری اسلامی است که در یکی دو ماه اخیر بارها درباره آن سخنرانی کرده و هشدار داده و به پیروی از او چند مقام ارشد در حکومت از جمله فرمانده سپاه پاسداران تهدیدهایی را مطرح کرده‌اند.

در مقابل علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز روز شنبه، ۱۵ آبان، با تائید این نظر که هدف این بازداشت‌ها «تسویه‌حساب سیاسی» بوده تأکید کرد که بدترین راه مقابله با نفوذ «جناحی کردن آن» است.

در همین حال علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، از این ابراز نگرانی کرده است که هدفِ این بازداشت‌ها «ایجاد رعب در بیان روزنامه‌نگاران قبل از انتخابات» باشد.

با این حال آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، چهارم آذر، اعلام کرد که «نباید با استناد به سوءاستفاده احتمالی و جناحی… اصل قضیه نفوذ و اهمیّت این مسئله را کمرنگ جلوه داد».

آقای خامنه‌ای پس از توافق اتمی وین در تابستان گذشته بارها درباره تلاش آمریکا برای نفوذ در ایران هشدار داده است.

از: رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل