سایت ملیون ایران

رئیس دفتر مصباح یزدی حسن خمینی را به ویروس ایدز تشبیه کرد

رئیس دفتر محمد تقی مصباح یزدی می‌گوید رفسنجانی برای راه پیدا کردن به مجلس خبرگان نوه‌های خمینی را سکوی پرش خود کرده است. ثبت‌نام حسن خمینی برای انتخابات مجلس خبرگان با انتقاد شدید اقتدارگرایان روبرو شده است.

حسین جلالی برنامه‌های اکبر هاشمی رفسنجانی برای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان را با نقشه‌های “عمروعاص” در صدر اسلام قیاس کرد و کسانی مانند حسن خمینی را سرباز “اجیر شده” او خواند.

عمروعاص، از فرماندهان زیرک و حیله‌گر سپاه اسلام محسوب می‌شود که زمانی امام نخست شیعیان را علیه عثمان تحریک کرد و بعدها در کنار معاویه مقابل او ایستاد.

رئیس دفتر محمد تقی مصباح یزدی و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه در گفت‌وگویی که متن آن چهارشنبه (۲۳ دسامبر/ ۲ دی‌ماه) در سایت “انتخاب” منتشر شد، گفت: «این دوره هاشمی تصمیم دارد فتنه سال ۹۴ را از بیت امام خمینی کلید بزند. این فتنه نیز سرباز می‌خواهد.»

سربازان “اجیر شده” رفسنجانی

در ادبیات رسمی حامیان حکومت جمهوری اسلامی جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ “فتنه” خوانده می‌شود.

جلالی دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸، مهدی کروبی و میرحسین موسوی را که از بهمن ۸۹ در بازداشت خانگی به سر می‌برند “دو سرباز قدیمی” رفسنجانی خواند که به گفته‌ی او “سوخت شدند”.

او افزود از آنجا که رفسنجانی برای کلید زدن “فتنه ۹۴” سرباز نداشت باید افرادی را اجیر می‌کرد که ویژگی‌های خاصی داشته باشد.

رئیس دفتر مصباح یزدی با بیان این که این افراد باید منصوب به جایگاهی ارزشمند بوده و قداست داشته باشند گفت: «چه جایی باقداست‌تر از بیت امام خمینی و چه کسانی بهتر از نوه‌های امام که در ذهن مردم جایگاه خاصی دارند».

این اشاره‌ای به حسن خمینی و علی اشراقی، دو نوه‌ی نخستین رهبر جمهوری اسلامی است که ثبت‌نام‌شان برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان حساسیت و نگرانی‌های زیادی میان اقتدارگرایان برانگیخته است.

نگرانی از دو قطبی شدن جامعه

جلالی گفت: «هاشمی بنا دارد برای ورود به این کارزار از این افراد استفاده کند از طرفی این افراد باید روی یک پایه‌هایی قرار بگیرند و یک عقبه‌ای برای این افراد درست شود. می‌خواهد بعضی‌ها را که تا به حال به این عرصه ورود نداشتند و به عنوان روشنفکر بودند، وارد خبرگان کند».

از هفته‌های پیش که احتمال حضور حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان جدی‌تر شد، واکنش‌های مخالفت‌آمیز به آن آغاز شد و با ثبت‌نام او در دومین روز نام‌نویسی شدت گرفت.

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، دوشنبه، سی‌ام آذر با انتقاد از کسانی که در حوزه‌های علمیه “علامه‌تراشی هم می‌کنند” گفت: «یک عده‌ای راه افتاده‌اند جامعه را در مقطع انتخابات دو قطبی کنند تا از آرای یک عده‌ای استفاده یا سوءاستفاده کنند».

علامه خواندن حسن خمینی توسط رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فروردین ۹۴ بازمی‌گردد. رفسنجانی شهریور امسال در پاسخ به انتقادهایی که از او شده بود به هفته‌نامه “طلوع” گفت: «این به این خاطر است که نمی‌دانند معنای کلمه علامه چیست. الان زید و عمرو همه آیت‌الله هستند! علامه خیلی پایین‌تر است».

بازی برد ـ برد رفسنجانی

رئیس دفتر مصباح یزدی می‌گوید، رفسنجانی برای انتخابات مجلس خبرگان تصمیمی گرفته که “از دیدگاه سیاسی بسیار درست نیز هست” و می‌توان گفت “تصمیم عمروعاصی” نام دارد.

به گزارش سایت خبری “پایش” جلالی در ادامه گفت: «تصمیم عمروعاصی می‌گوید باید کاری کنید که در هر صورت برد ـ برد باشد. اگر خبرگان رد کند می‌توانیم پیراهن عثمان کنیم و آشوب درست کنیم و اگر تأیید کردند یک ویروس ایدز به مجلس خبرگان وارد کنیم و افراد را بیمار کنیم».

برخی از رسانه‌ها در نقل این گفتگو دو واژه “عمروعاص” و “ایدز” را به عنوان واژه‌های “موهن و توهین‌آمیز” حذف کرده و به جای آن سه نقطه گذاشته‌اند. گرچه باقی سخنان جلالی نیز کمتر توهین‌آمیز به نظر نمی‌رسد.

عضو جامعه مدرسین نتیجه می‌گیرد که بنا بر این “چه خبرگان را آلوده کنند و چه نتوانند به خبرگان راه پیدا کنند”، در هر دو صورت این وضعیت برای رفسنجانی بازی برد ـ برد است.

«مکر خدا، قوی‌تر از مکر رفسنجانی»

روزنامه “جوان”، وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی زیر عنوان “بازی جناحی تجدیدنظرطلبان در میدان خبرگان” افزایش چشمگیر ثبت‌نام کنندگان در این دوره را نشانه تلاش “یک جریان سیاسی” برای تغییر ترکیب مجلس خبرگان ارزیابی کرد.

این روزنامه، مانند حسین جلالی، نگران است که جریان یادشده با به‌کارگیری تدبیرهایی از جمله “استفاده ابزاری از برخی وابستگان به بیت حضرت امام” بتواند به هدف خود دست یابد.

مجتبی ذوالنور، مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه نیز در واکنش به نامزدی حسن خمینی به روزنامه “وقایع اتفاقیه” گفت: «ممکن است جریاناتی پشت سر یک کاندیدای خبرگان باشد و او را به طرف حضور هدایت کند».

او احتمال می‌دهد با حضور چنین افرادی در رقابت‌های انتخاباتی مجلس خبرگان “آنتن‌های سیاسیونی که دارای قدرت تحلیل هستند، حساس‌تر شوند و شاهد حاشیه‌سازی‌های بیشتری باشیم”.

ذوالنور با اشاره به این که تشخیص حد اجتهاد و صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان بر عهده شورای نگهبان است، رد صلاحیت حسن خمینی را منتفی ندانست. این شورا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ صلاحیت رفسنجانی را تائید نکرد.
رئیس دفتر مصباح یزدی نیز گفته است: «مکر خدا، بسیار مدبرانه‌تر و قوی‌تر از مکر آدمی مثل هاشمی است و یک روز سرش به سنگ می‌خورد و رسوا می‌شود».
از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل