محمد مهدوی فر به یکسال و نیم حبس محکوم شد
محمد مهدوی فر، نویسنده و شاعر ایرانی توسط دادگاه کیفری کاشان به یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، محمد مهدوی در صفحه فیس بوک خود با انتشار رأی دادگاه اعلام کرده است در شعبه صد و پنج دادگاه کیفری کاشان به یک سال و نیم حبس محکومشده است.
محمد مهدوی فر، شاعر اهل آران و بیدگل پس از سرودن یک مثنوی ۳۲ بیتی به نام «الفبا» در سال گذشته و خواندن آن در انجمنهای ادبی شهر کاشان، توسط شعبه دو بازپرسی آران و بیدگل (به نیابت از شعبه همعرض بازپرسی در کاشان) مورد بازجویی قرار گرفت.
اتهامات تفهیم شده به این شاعر کاشانی ازجمله «تشویش اذهان عمومی»، «جریحهدار کردن اذهان عمومی»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مسئولین مملکت بهمانند آیتالله جنتی و خلخالی» عنوانشده است.
*****
دو سال حبس تعزیری؛ دادگاه تجدیدنظر حکم دو فعال تبریزی را شکست / دادنامه
خبرگزاری هرانا – دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی، با تبرئهی طاها کرمانی و حسین علی محمدی از اتهام “توهین به مقدسات”، هر یک از آنها را به دو سال حبس تعزیری درجه ۵ با شمارش ایام بازداشت قبلی محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبهی هفتم دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی با صدور دادنامه در تاریخ ۲۲/۱۰/۹۴ در خصوص دادگاه تجدید نظر جهت حکم ده ساله حبس تعزیری علیمحمدیالوار و کرمانی رأی قطعی صادر کرد.
بر اساس حکم دادگاه هر دو آنها از اتهام “توهین به مقدسات اسلام” تبرئه و از بابت اتهام “احراق اموال عمومی” به تحمل دو سال حبس تعزیری درجه ۵ با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شدهاند.
در حکم صادره اقرار متهمین در دوران بازداشت انفرادی اداره اطلاعات مورد استناد قرار گرفته است که در تمام مراحل رسیدگی قضایی پرونده، اتهامات مطرح شده از سوی متهمین رد و بر اعمال شکنجه جهت گرفتن اعترافات تاکید شده بود.
پیشتر و در پی درخواست تجدیدنظر خواهی این فعالین مدنی یکشنبه ۲۰ دی جلسه دادرسی در محل شعبه هفتم دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی به ریاست قاضی عطالو و مستشاران الهیاری و رزاقی برگزار شده بود.
حسین علیمحمدی الوار به همراه سیّدطه کرمانی روز ۱۳آبان ۹۲ از سوی ماموران امنیتی در تبریز بازداشت و پس از نزدیک به ۶ ماه بازداشت موقت به قید وثیقه از زندان مرکزی تبریز آزاد شده بود.
در دادگاه نخست حمید باقرپور ریاست شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز این دو فعال مدنی را به اتهام “توهین به مقدسات اسلامی” و “تحریق اموال عمومی به قصد مقابله با حکومت اسلامی”، به ده سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.
این دو فعال مدنی پیشتر نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری، به دلیل نشر مطالبی در نشریه “سوسما” و وبلاگ “سوسوزگول” که در رابطه با مسائل زیست محیطی حول بحران دریاچه ارومیه فعالیت می کرده، از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز، به ۳ سال حبس محکوم شده بودند که در دادگاه تجدید نظر نیز عیناً تأیید شد.
حسین علیمحمدی الوار از بابت حکم قطعی۳ سال به اتهام تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری در بند ۱۲ محکومین و بدون رعایت اصل تفکیک جرائم و در میان مجرمین جرائم خطرناک نگهداری میشود . این فعال مدنی با نامهنگاریهای مکرر با مسئولین زندان خواستار اجرای اصل تفکیک جرائم و انتقال به بند سیاسی شده است..
حسین علی محمدیالوار از ناراحتی چشمی رنج می برد و به دلیل مشکل در قرنیه چشم می بایست از عینک «یو وی» و قطره های چشم استفاده نماید. وی برای درمان ناراحتی چشمی خود درخواست انتقال دارو از خارج زندان را کرده بود با کارشکنی مسئولان زندان مانع از ورود داروهای چشمی وی شده و روند درمان بیماری چشمی این فعال ترک (آذری) را با مشکل مواجه ساخته اند.
در تیر ماه۹۴ سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای اظهار نگرانی کرده که حکم ۱۰ سال زندان حسین علیمحمدیالوار و سیَدطه کرمانی «غیر قابل توجیه» و با «اهداف سیاسی» و «براساس اعتراف زیر شکنجه» صادر شده است. در این بیانیه آمده است: «هر دو فعال به مدت ۴۲ روز در سلول های انفرادی و بدون دسترسی به وکیل تحت بازجویی قرار داشته اند.»
سازمان عفو بین الملل ضمن در خواست آزادی فوری برای آنها، احکام صادره برای حسین علی محمدی و طه کرمانی را مصداق نقض حقوق بشر دانسته و درخواست کرده که «شکنجه های وارده و سایر بدرفتاری های حین بازجویی» مورد بررسی بی طرفانه قرار گیرد و افراد مظنون «در صورت وجود مدرک قابل قبول » به دادگاه معرفی شوند.
پیشتر حسین علیمحمدیالوار در تابستان ۹۲ در جریان دیدار تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز و ملوان بندرانزلی از سوی ماموران امنیتی بازداشت و پس از یک روز بازداشت به قید وثیقه ملکی آزاد شده بود. دوستان وی گفته اند که در آن زمان ماموران امنیتی هنگام بازداشت حسین علیمحمدی الوار در ورزشگاه یادگار امام تبریز او را مورد ضرب و شتم قرار دادند و آثار کبودی و التهاب در گردن و کمر این فعال مدنی تا چند روز قابل مشاهده بود.