سایت ملیون ایران

ضرر ۲۰۰ میلیارد دلاری ایران از خشکی دریاچه ارومیه

daryache-orumieh

رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که با استفاده از آب دریاچه ارومیه حدود دو میلیارد دلار کالا تولید شده است. به گفته او جلوی آبی که باید به این دریاچه ریخته می‌شد گرفته شد و در نتیجه ۲۰۰ میلیارد دلار خسارت وارد آمد.

خبرگزاری “خبرآنلاین” به نقل از محسن جلال‌پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران گزارش داده است (۱۶ فوریه/ ۲۷ بهمن) که برای جبران خساراتی که در نتیجه خشکسالی دریاچه ارومیه بوجود آمده ایران باید حدود ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه کند. این مقام ایرانی انتقاد میکند که “به دلیل بی‌توجهی نسبت به دیپلماسی آب، اکوسیستم کشور دچار بحران شده است”.

بسیاری از مسئولین محلی نیز از عملی نشدن وعدههای رئیس جمهور برای احیای دریاچه ارومیه انتقاد می‌کنند. کارشناسان و محققان امور دریاچه ارومیه سالهاست هشدار می‌دهند که یکی از عوامل اصلی خشکی دریاچه حفر چاه‌های غیر مجاز در اطراف آن بوده است. طبق آماری که مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند از مجموع ۷۸۰ هزار حلقه چاه حفر شده در کشور تعداد ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز هستند.

محمدحسین کریمی‌پور، مشاور عالی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: «دولت زمانی که کار خود را آغاز کرد وعده داد که رسیدگی به وضعیت دریاچه ارومیه را در اولویت برنامه خود قرار دهد. متاسفانه همچنان چاه‌های غیرمجاز این منطقه بسته نشده است.»

امید تازه برای نجات دریاچه ارومیه

از سوی دیگر پایگاه خبری “دیده‌بان محیط زیست و حیات وحش ایران” از آبگیری دریاچه ارومیه خبر داده است. این سایت با چاپ جدیدترین عکس ماهواره‌ای ناسا (۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ) اعلام کرده است که”با افزایش ۵۱ سانتی متری تراز سطح آب، تمام پهنه آبی دریاچه ارومیه آبگیری شد.”

به نوشته این سایت افزایش تراز سطح آب دریاچه ارومیه به دنبال ادامه بارش‌های اخیر برف و باران در شمال غرب ایران و “انتقال آب بر اساس مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه” بوده است.

سایت “ستاد احیای دریاچه ارومیه” نیز با چاپ تصاویر متعددی از قسمت‌های مختلف دریاچه ارومیه تائید کرده که تراز آب دریاچه ارومیه بالا آمده است. این سایت نوشته است: «علاوه بر بارندگی اخیر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، اتمام پروژه های لایروبی رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه، رهاسازی آب از سد بوکان و اتصال زرینه رود به سیمینه رود درکنار هم موجب بالا آمدن قابل توجه تراز آب دریاچه ارومیه و زیرآب رفتن ۷۰۰ کیلومتر مربع از دریاچه شده است.»

کارشناسان امور دریاچه ارومیه گرچه راهکارهای دولت را اقدامی مثبت می‌دانند ولی انتقاد می‌کنند که اقدام دولت برای نجات و احیای دریاچه با تاخیر و کندی پیش میرود و بر این باور هستند که دریاچه ارومیه زمان و فرصت زیادی ندارد.
از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل