سایت ملیون ایران

پاسخ عضو شورای نگهبان به موضع‌گیری روحانی درباره مینو خالقی

سیامک ره‌پیک، عضو شورای نگهبان، روز شنبه به سخنان حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، درباره مینو خالقی، نماینده منتخب مجلس، و رد صلاحیت او پس از برگزاری انتخابات پاسخ داد.

به گزارش روز شنبه، ۱۱ اردیبهشت، خبرگزاری فارس، به نقل از آقای ره‌پیک، در قانون اساسی کشور درباره شکل «تنظیم و صدور اعتبارنامه نمایندگان هیچ حکمی وجود ندارد و تعبیر صورت‌گرفته در این مورد درست نیست».

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، پیش از این با استناد به قانون اساسی جمهوری اسلامی گفته بود که «تنها مجلس می‌تواند اعتبارنامه نمایندگان را بررسی کند» و «هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند در آن مداخله کند».

آقای روحانی افزوده بود که وقتی فردی در انتخابات رای می‌آورد، اعتبارنامه او باید در مجلس بررسی شود.

رئیس جمهور ایران همچنین گفته بود که در کار بررسی اعتبارنامه نمایندگان منتخب «هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند مداخله کند».

در دفاع از موضع رئیس جمهور، یک روز بعد علی مطهری، نماینده تهران، نیز در نامه‌ای به حسن روحانی از او خواست تا به وزارت کشور دستور دهد اعتبارنامه مینو خالقی، منتخب سوم اصفهان در انتخابات مجلس دهم، را که شورای نگهبان آرای او را باطل کرد صادر کند.

مینو خالقی در دور اول از انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهر اصفهان رای آورد و به عنوان نماینده منتخب این شهر معرفی شد.

اما پس از مدتی با وجود تایید انتخابات اصفهان از سوی شورای نگهبان، سیامک ره‌پیک، سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، اعلام کرد که آرای خانم خالقی «باطل» شده است.

اکنون نیز آقای ره‌پیک گفته است: «بعد از آن که انتخابات چه از نظر صلاحیت‌ها و چه از جهت حوزه‌های انتخابیه توسط شورای نگهبان تایید شد، نتیجه آن به دستگاه اجرایی اعلام می‌شود و بعد از آن هیئت نظارت و هیئت اجرایی باید اعتبارنامه نمایندگان را امضا و تایید کنند.»

از اظهار نظر این عضو شورای نگهبان جمهوری اسلامی چنین استنباط می‌شود که این شورا حتی پس از انتخابات نیز می‌تواند در مورد صلاحیت یا عدم صلاحیت یک نماینده تصمیم بگیرد، نماینده یا نمایندگانی که پیش از هر چیز فقط با تایید صلاحیت شورای نگهبان می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

این عضو شورای نگهبان با تاکید بر «حق شورای نگهبان در نظارت بر انتخابات به صورت مطلق و عام و بر اساس قانون اساسی» گفت: «بر اساس قانون، هیئت بررسی نمایندگان در مجلس مربوط به آن بخشی خواهد بود که شورای نگهبان نسبت به آن بخش اظهارنظر نکرده باشد.»

سیامک ره‌پیک همچنین به طور غیرمستقیم به حسن روحانی توصیه کرده است که «در بیان اصول و مفاد حقوقی قانون اساسی دقت کامل شود».
از: رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل