علی ربیعی، وزیر تعاون، در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با ارایه گزارشی در خصوص وضعیت نامناسب صندوقهای بازنشستگی، گفت: صندوقهای بازنشستگی در وضعیت ناخوشایندی به سر میبرند در حالی که من یکبار در تاریخ ۸ مهر ۹۳ در جلسه غیرعلنی این وضعیت را به استحضار مجلس رساندم. صندوقها به دلیل آنکه دشت نمیکنند، در وضعیت نامناسبی قرار دارند و دولت و مجلس دهم باید بر پایدار سازی آنها اقدام اساسی انجام دهند تا برخی رویههای نادرست گذشته تکرار نشود.
وی تصریح کرد: ما مسئول مستقیم ۴ صندوق بازنشستگی که عمدهترین هستند و همینطور هدایتگری و تنظیمگری سایر صندوقها را برعهده داریم. با وظایف و مسئولیتهای متفاوت شامل سازمان تامین اجتماعی، موسسه صندوق حمایت از کارکنان بازنشستگان فولاد و… و بیش از ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش مستقیم این ۴ صندوق قرار دارند، اما این در حالی است که اگر میزان پوشش این صندوق به عدد فوق اضافه کنیم، تمام جمعیت کشور به معنای واقعی تحت پوشش این ۴ صندوق و بیمه سلامت قرار دارند.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: میزان کسری تصویب شده در بودجه سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال ۹۴ در حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان، صندوق کشوری ۳٫۳ هزار میلیارد تومان و صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد ۱٫۴ هزار میلیارد تومان بوده است که اگر کسریهای مرتبط با سایر صندوقها را اضافه کنیم بالغ بر ۱۳٫۲ هزار میلیارد تومان و سازمان بیمه سلامت بالغ بر ۳٫۴ هزار میلیارد تومان را به آن اضافه کنیم، جمع کسری صندوقهای بازنشستگی و بیمهای تا پایان ۹۴ به حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان میرسد. علاوه بر موارد فوق، این صندوقها دارای کسری بیشتری هستند که در بودجه سالانه به تصویب نرسیده است.
ربیعی تاکید کرد: عدم پرداختن به صندوقها و ادامه دادن سیاستگذاریها و تصمیمات گذشته اوضاع را پیچیدهتر خواهد کرد. بهعنوان مثال نادیده انگاشتن مبانی صندوقداری سبب شد کسری صندوقداری از سال ۸۴ تا ۹۲ از ورود ۴۲۰۰ میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان کمبود و بدهی دولت به این صندوق افزایش یافت و اینک در ادامه مسیر طی شده افزایش کسری به صورت تصاعدی قرار داریم.
از: پیک ایران