سایت ملیون ایران

تجمع ۲۰۰ راننده شرکت واحد در مقابل شورای شهر تهران

حدود ۲۰۰ راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه صبح روز سه شنبه در مقابل ساختمان شورای شهر، در خیابان بهشت تهران تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، رانندگان شرکت واحد به آنچه تبعیض در ارائه مزایای شغلی میان پرسنل این مجموعه و رانندگان نامیدند، ‌معترض بودند.

به گزارش رادیو فردا، این رانندگان علاوه بر اینکه خواستار همسان‌سازی دستمزد‌ها میان تمامی پرسنل شهرداری بودند، به «مبلغ اندک» برخی حقوق جنبی از جمله حق خوار و بار و مسکن نیز اعتراض داشتند.

همچنین به گزارش سایت اتحاد،‌ متعلق به اتحادیه آزاد کارگران ایران،‌ این تجمع در حالی صورت گرفت که از ابتدای سال ۱۳۸۸،‌ ده درصد به عنوان حق جذب به حقوق تمامی پرسنل شهرداری تهران و دیگر زیر مجموعه‌های این شهرداری از قبیل سازمان آتش نشانی افزوده شد، اما شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه آن را به اجرا در نیاورد.

بر اساس این گزارش،‌ کارگران این شرکت از طریق نامه‌نگاری، جمع آوری طومار اعتراضی و ارائه آن به مسئولان شرکت واحد و شهرداری تهران از اواخر سال ۱۳۹۰ به بعد،‌ خواستار رفع تبعیض از خود شدند، اما مسئولان شهرداری و شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پاسخی به این اعتراض و درخواست ندادند.

بر اساس گزارش‌ها، تجمع معترضان بعد از ظهر روز سه شنبه پس از قول مدیران شهرداری برای تحقق خواسته‌های آنان پایان یافت.

این نخستین اعتراض صنفی رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیست.
شش سال پیش از این دو اعتصاب از سوی رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در روزهای چهارم دی و هشتم بهمن سال ۱۳۸۴ در بخش‌هایی از تهران انجام شده بود؛‌ اعتصاب‌هایی که سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبو رانی تهران و حومه مبتکر آن بود و خواست ‌ایی رفاهی برای کارگران و رانندگان داشت.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بیش از ۴۰ سال قبل تاسیس شد، اما بعد از انقلاب توسط دولت منحل و شورای اسلامی کار جایگزین آن شد.

با این همه،‌ این سندیکا حدود هشت سال پیش توسط کارگران این شرکت دوباره آغاز به کار کرد و بعد از مدتی نیز به عضویت رسمی فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل درآمد.

دو اعتصاب چهارم دی و هشتم بهمن سال ۱۳۸۴در شرایطی برگزار شد که دهها تن از رانندگان و شماری از اعضای خانواده‌های آنان پیش از آغاز اعتصاب بازداشت شدند.

در سال ۱۳۸۴محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، با حضور در بین کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به آنان قول داد که خواسته‌های صنفی شان،‌ مانند طبقه‌بندی مشاغل، افزایش حقوق‌ها و دادن شیر و کیک و لباس اضافی، برآورده می‌شود و بازداشت شدگان نیز آزاد خواهند شد. پس از این وعده‌ها، رانندگان به سر کار خود بازگشتند.

در این میان،‌به گزارش خبرگزاری‌های رسمی،‌ کارگران در مناطقی از ایران در ماه‌های اخیر در اعتراض به مشکلات صنفی خود دست به اعتراض یا تجمع زده‌اند. این اعتراض‌ها و تجمع‌ها به موازارت پرداخت نشدن حقوق کارگران برای چندین ماه یا اخراج کارگران صورت گرفته است.

برای نمونه به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌ حدود ۶۰ تن از رانندگان سازمان اتوبوسرانی شیراز چند روز پیش با حضور در مقابل شورای شهر شیراز، به رعایت نشدن حداقل حقوق ومزایا و عنوان شغلی در پرداخت حق بیمه و همچنین تحقق نیافتن وعده رییس جمهور درباره تبدیل وضعیت قرارداد نیروهای شرکتی اعتراض کردند. بر اساس این گزارش،‌ قرار شده است که مشکلات این رانندگان حل شود.

همچنین ‌به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌ ۱۰۰ تن از کارگران کارخانه قند اهواز همراه با خانواده‌هایشان حدود دو هفته پیش در مقابل استانداری خوزستان در شهر اهواز تجمع و به اجرا نشدن وعده‌های مسئولان برای حل مشکلات اعتراض کردند.

آنان نسبت به قطع خدمات بیمه کارگرانی که بعضا دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کار هستند، و همچنین صادر نشدن دفترچه جدید بیمه درمانی اعتراض کردند.

بر اساس این گزارش،‌ مسئولان وعده‌های تازه‌ای در زمینه حل مشکلات کارگران دادند.

خروج از نسخه موبایل