سایت ملیون ایران

روحانی در دیدار با دانشگاهیان: لطفا از جیب مردم شعار ندهید

رئیس جمهوری در جمع اساتید دانشگاه از گروهی که نامی از آنها نبرد، خواست تا “از جیب خودشان شعار دهند و نه از جیب مردم”. روحانی همچنین گفت نمی‌توان درهای کشور را بست و انتظار پیشرفت علمی هم داشت.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه شب اول تیرماه (۲۱ ژوئن) در مهمانی افطار دانشگاهیان و اساتید سخنرانی کرد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، روحانی در سخنانش بدون نام بردن از شخص یا جریان خاصی گفت: «اگر می‌خواهیم شعار بدهیم لطفا از جیب مردم شعار ندهیم و از جیب خودمان شعار بدهیم.»

شنبه گذشته آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیداری با اساتید دانشگاه‌ها تاکید کرده بود که فضای دانشگاه‌ها باید انقلابی باشد و کسانی که در پی چالش با نظام هستند نباید وارد دانشگاه شوند.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفته بود: «دیپلماسی و ارتباطات علمی مهم است و با آن موافق هستیم اما باید هوشیار باشیم که فریب نخوریم و بستر ارتباطات علمی به دریچه‌ای برای نفوذ امنیتی تبدیل نشود، زیرا دشمن از هر وسیله‌ای از جمله ارتباطات علمی برای نفوذ استفاده می‌کند و این اتفاق در گذشته افتاده است و اکنون نیز در مواردی دیده می‌شود.»

حسن روحانی ظاهرا در پاسخی بدون اشاره به این صحبت خامنه‌ای گفت: «می گویند اگر اساتید ما با اساتید دیگر کشورها و اگر فناوری ما با فناوری خارج از کشور در ارتباط باشد، ممکن است خطراتی کشور را تهدید کند و باید این رابطه را قطع کرد. این در حالی است که نمی توان درهای کشور را بست و انتظار پیشرفت علمی و اقتصادی داشت.»

رئیس جمهوری ایران در سخنانش به نقش توافق اتمی در تقویت ارتباط ایران با مراکز علمی جهان اشاره کرد و گفت: «امروز فضایی ایجاد شده و ما باید از این فضا استفاده کنیم. چرا هر روز یک مشکلی را در فضای رسانه‌ها برای دولت بوجود می‌آورند. ممکن است برخی‌ها از شرایط و گشایشی که برای کشور ایجاد شده خیلی عصبانی باشند و البته ما پاسخ آنها را به موقع خواهیم داد و برای مردم حقایق را روشن خواهیم کرد.»

پس از حصول توافق اتمی ایران با شش کشور جهان، خامنه‌ای همواره با دید تردید به این توافق نگاه کرده و به طور مرتب مسئولان دولتی را از اعتماد به غرب بر حذر داشته است.

“بر مبنای قانون اساسی اداره کشور با رأی مردم است”

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنانش به قانون اساسی ایران اشاره و تصریح کرد که بر اساس این قانون، اداره کشور با رأی مردم است و همه مقام‌ها با رأی مستقیم یا غیرمستقیم مردم انتخاب می‌شوند. او سپس نتیجه گرفت: «اگر این چنین است پس باید در اداره کشور رأی، نظر و خواست مردم مورد توجه ما باشد.»

پس از انتخابات اخیر مجلس خبرگان و رأی نیاوردن مصباح یزدی و محمد یزدی، آیت‌الله خامنه‌ای در نطقی، نبودن این دو نفر در خبرگان را “خسارتی” برای این مجلس دانست. وی همچنین طی حکمی سبب راه نیافتن مینو خالقی منتخب مجلس دهم از اصفهان شد.

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت که روش دولت او در اقتصاد، همان اقتصاد مقاومتی است، اما تاکید کرد که اقتصاد مقاومتی بدون علم، دانش و دانشگاه امکان‌پذیر نیست.

رئیس‌جمهوری ایران همچنین شهامت، شجاعت و ایستادگی را مخصوص میدان جنگ و نبرد دانست و گفت: «گاهی شجاعت و شهامتی بالاتر از دوران جنگ نیاز است و آن شجاعت صلح است.»

این بخش از سخنان روحانی نیز می‌تواند پاسخی به اظهارات همیشگی رهبر جمهوری اسلامی باشد که حتی پس از برجام نیز همواره تاکید بر حضور دشمن کرده و بارها گفته که باید در مقابل دشمن با چشمان باز ایستاد و مراقب حرکات او بود.
از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل