سایت ملیون ایران

محمدجواد اکبرین: رفتار جمهوری اسلامی تایید اتهامات آمریکا و عربستان است

اکبرین: به صراحت میگویم که یک ایرانی چون اول منافع خودش را در نظر میگیرد موظف است اول حکومت ایران را نقد کند و ببیند در این توسعه‌ی دشمنی، نقش حکومت خودش چقدر است.

در روزهای گذشته، «سعد حریری»، نخست‌وزیر لبنان از سمت خود استعفا داد؛ آن‌هم در عربستان و با اشاره به این‌که امنیت جانی‌ خود را از سوی ایران در خطر می بیند. ساعاتی پس از استعفای او، ۱۱ شاهزاده و ده‌ها وزیر در عربستان بازداشت و از سمت خود خلع شدند. در همین حال، موشکی از یمن به ریاض شلیک شد که امریکا صریحا مسوولیت آن را برعهده ایران دانست. جمهوری اسلامی پاسخ داد که امکان انتقال موشک به یمن را ندارد و این موشک از سوی یمنی‌ها شلیک شده است. ایران، عربستان سعودی را مقصر آشفتگی‌های پیش آمده می‌داند و «سیدحسن نصرلله»، دبیرکل این حزب که تحت حمایت ایران است هم انگشت اتهام را به سمت عربستان گرفته است.

حالا نگرانی‌ها از افزایش تنش نظامی و سیاسی در منطقه شدت یافته است. لبنان هم دولتی ندارد و این احتمال مطرح است که زمین درگیری‌های ایران و عربستان به این جغرافیا نیز کشیده شود. در عین‌حال، سازمان ملل متحد از وضعیت لبنان اظهار نگرانی کرده و از همه خواسته است آرامش خود را حفظ کنند.

«ایران وایر» در همین رابطه از «محمدجواد اکبرین»، تحلیل‌گر سیاسی پرسیده است:

بحث‌هایی وجود دارد مبنی بر این‌که در دیدار «علی‌اکبر ولایتی» و سعد حریری، حریری حامل پیامی از سوی عربستان برای ایران بوده است تا امتیازاتی را در یمن طلب کند. چه قدر این احتمال می‌تواند به واقعیت نزدیک باشد؟

دقیقا بعد از این تحولات، از یمن به ریاض موشک شلیک شد. امریکا صریحا و عربستان تلویحا ایران را متهم کرده‌اند. ایران البته اعلام کرده است که امکان انتقال موشک به یمن را ندارد و کار او نبوده است. آیا حوثی‌ها چنین توانایی موشکی را دارند که بدون کمک ایران، ریاض را هدف قرار دهند؟

پیش تر پوتین گفته بود که می خواهد میان ایران و عربستان میانجی‌گری کند. با توجه به تنشی که میان این دو کشور وجود دارد و حمایت امریکا از افزایش تنش میان آن ها، آیا روسیه مایل به قطع تنش است؟ پوتین چه طور می خواهد چنین نقشی ایفا کند؟

اسراییل چه طور؟ نتانیاهو استعفای حریری را پیامی به دنیا توصیف کرده است که باید جلوی ایران را بگیرند. از سوی دیگر، «هاآرتص» در مقاله‌ای نوشته است که عربستان، اسراییل را در حمله نظامی به لبنان و منافع ایران (حزب الله) تشویق می‌کند. موضع اسراییل را چه گونه ارزیابی می‌کنید وچه قدر امکان درگیری نظامی در همراهی با امریکا می‌بینید؟ به ویژه با توجه به وضعیتی که نتانیاهو در اسراییل دارد و درگیر پرونده های داخلی، از جمله فساد است.

با چنین تصویری از قدرت‌های منطقه و احتمال بروز جنگ، آیا آرایش سیاسی منطقه تغییر خواهد کرد؟‌

از: ایران وایر

خروج از نسخه موبایل