کاهش سن اعتیاد به ۱۳ سال
به گزارشایلنا: ابراهیم رفیعی روانشناس و کارشناس مشاوره اعتیاد در مورد میزان موفقیت درمان معتادان در کشور گفت: در خوش بینانهترین حالت ۲۵ تا ۳۰ درصد درمان معتادان با موفقیت روبرو بوده است به نحوی که دیگر درگیر اعتیاد نشدهاند.
وی تصریح کرد: ذات اعتیاد رفت و برگشتی است به این معنا که در یک دورهای فرد معتاد، اعتیاد خود را ترک میکند اما در دوره دیگر مجددا به اعتیاد خود باز میگردد.
این روانشناس و کارشناس مشاوره رقم ۲۵ تا ۳۰ درصدی موفقیت در درمان اعتیاد را قابل قبول عنوان کرد و افزود: برای اینکه درمان دیگر معتادان نیز با موفقیت روبرو شود باید شرایط و امکانات بیشتری برای آن فراهم شود.
وی در مورد میزان اعتیاد در بین زنان و مردان گفت: در یک زمانی ۸۵ درصد ازمعتادان؛ مرد و ۱۵ درصد زن بودند اما اکنون اعتیاد خانمها به ۳۵ درصد رسیده است.
عضو آکادمی روانپزشکان اعتیاد آمریکا خاطرنشان کرد: متاسفانه زنان معتاد به دلیل انگ اجتماعی اعتیاد، حاضر به درمان نیستند به نحوی که به ازای هر ده کمپ برای آقایان یک کمپ برای خانمها وجود دارد.
وی به دلایل افزایش اعتیاد در بین زنان و مردان اشاره کرد و افزود: تبلیغات ماهوارهای، سایتهای اینترنتی، مسائل اجتماعی و اقتصادی، افزایش درگیری در سطح جامعه درافزایش اعتیاد تاثیر داشته است.
رفیعی شادمانگی و اعتیاد را دو عنصر به هم مرتبط عنوان کردو افزود: اگر مردم در یک جامعهای غمگین باشند اعتیاد در جامعه بالا میرود این در حالی است که شادمانگی در جامعه اعتیاد را کاهش میدهد.
این روانشناس تاکید کرد: اقداماتی باید انجام شود تا شادمانی در جامعه افزایش یابد زیرا در پیشگیری ازبروز اعتیاد بسیار موثر است.
رفیعی با اشاره به اینکه سن اعتیاد کاهش و به ۱۳ سال رسیده است، افزود: گروه بزرگی شامل دانش آموزان راهنمایی و دبیرستانی در معرض خطر اعتیاد هستند از همین رو باید آموزشهای پیشگیرانه در این ارتباط انجام شود.