آیا دریاچه ارومیه سرانجام با آب وارداتی ترکیه جان می‌گیرد؟

A dilapidated ship dock in Lake Urmia. Sharafkhaneh port, East Azerbaijan province, Iran; 2015.
دریاچه وان ترکیه یکی از گزینه‌های احیای دریاچه ارومیه است

بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران معتقدند با توجه به اینکه دریاچه ارومیه بیش از ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریای آزاد قرار گرفته، انتقال آب از دریاچه وان که حدود ۲۰۰ متر بالاتر از دریاچه ارومیه است ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر از دریای خزر است که بیش از ۲۰ متر پایین‌تر از دریای آزاد است.

آفتاب‌‌نیوز:
دولت قصد دارد برای احیای دریاچه ارومیه از دریاچه وان ترکیه آب وارد کند. خبرگزاری ایسنا با ذکر این خبر یادآوری می‌کند که اخیرا معاون اول رییس جمهور صراحتا این موضوع را اعلام کرده است.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه موضوع احیای دریاچه ارومیه به هیچ وجه نمی‌تواند از دستور کار دولت ایران خارج شود، اعلام کرد: «حتی اگر نیاز باشد که میلیاردها دلار اعتبار خارجی برای این کار اختصاص دهیم که طرح‌های انتقال آب از خارج از کشور به دریاچه ارومیه را اجرا کنیم حتما این کار را انجام خواهیم داد.» وی پیش از این اخیرا گفته بود که برای احیای دریاچه ارومیه کارهای مطالعاتی انتقال آب از کشورهای خارجی و دریای خزر کلید خورده است.

اکنون بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که دریاچه وان ترکیه یکی از گزینه‌های احیای مشخص شده است.
وزیر نیرو می‌گوید گزینه انتقال آب از دریای خزر و دریاچه وان به دریاچه ارومیه از دو سال پیش مورد بحث و گفت‌ گو قرار گرفته است. در این بین بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران معتقدند با توجه به اینکه دریاچه ارومیه بیش از ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریای آزاد قرار گرفته، انتقال آب از دریاچه وان که حدود ۲۰۰ متر بالاتر از دریاچه ارومیه است ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر از دریای خزر است که بیش از ۲۰ متر پایین‌تر از دریای آزاد است.
به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۵ عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه ترک‌ها به انجام انتقال آب از دریاچه وان مایل هستند، گفته بود که بخشی از مطالعات این طرح صورت گرفته و در حال تکمیل است.
وی همچنین با اشاره به اینکه شوری دریاچه وان کمتر از دریاچه ارومیه است گفته بود PH دریاچه وان ۹.۲ است و PH دریاچه ارومیه ۷.۴، بنابراین از لحاظ شیمیایی ترکیب آنها مشکلی ندارد.
به نوشته یورنیوز، قرار است ترک‌ها آب را تا مرز ایران انتقال دهند و احتمالا این آب به قسمت شمال دریاچه وارد خواهد شد. کلانتری گفته است: «اگر بتوانیم ۱.۵ تا دو میلیارد متر مکعب آب از دریاچه وان وارد دریاچه ارومیه کنیم، اتفاق خوبی خواهد بود.»
ایسنا به نقل از برخی کارشناسان با تأئید این که طرح انتقال آب از دریاچه وان در دست مطالعه است، می‌نویسد که تنها مشکل احتمالی در این طرح اثرات منفی آن بر محیط زیست خواهد بود.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل