مدت محکومیت سعید شیرزاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج که در خرداد ماه سال گذشته حکم محکومیت قطعی خود به تحمل ۵ سال حبس تعزیری را دریافت کرده بود با اجرایی شدن حکم یک سال حبس تعلیقی از بابت پروندهای قدیمی به شش سال حبس افزایش یافت. وی در حالی که حبس ۶ ساله خود را تحمل می کرد با دو پرونده جدید دیگر روبرو شد که یکی از آنها که برگرفته از اعتراض سعید شیرزاد و هم بندیانش در پی انتقال زندانیان سیاسی به بندی فوق امنیتی در زندان رجایی شهر کرج بود شش ماه حبس تعزیری جدید را برای آقای شیرزاد به همراه آورد. این حکم جدید در هفته های اخیر به این زندانی ابلاغ و به ایام محکومیت او افزوده شده.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در مرداد ماه سال گذشته نهادهای امنیتی با متولیگری سازمان زندانها تصمیم به انتقال اجباری زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج به یک بند امنیتی-ویژه گرفتند.
این انتقال اعتراضات متعدد و طولانی زندانیان سیاسی این زندان را به همراه داشت که سعید شیرزاد نیز از جمله معترضان بود.
در خلال این اعتراضات دو پرونده برای این زندانی مفتوح شد. در یکی از این پروندهها مربوط به آذرماه سال گذشته آقای شیرزاد و ۳ زندانی سیاسی دیگر به نامهای امیر قاضیانی، سعید پورحیدر و ابراهیم فیروزی به تخریب اموال عمومی زندان متهم شدند.
در این پرونده که نزد شعبه ۳ بازپرسی دادسرای اوین مفتوح شد برای آقای شیرزاد قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی صادر شده بود.
در اردیبهشت ماه جاری، حکم شش ماه حبس تعزیری به اتهام “تخریب اموال زندان و اخلال در نظم زندان” از بابت این پرونده به وی ابلاغ شد و محکومیت این زندانی به شش سال و نیم حبس افزایش یافت.
هر چند که اجرای احکام موظف به اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) است اما همچنان هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته و حکم شش سال و نیم حبس برای سعید شیرزاد قطعی است.
با فاصله کوتاهی پیش از این پرونده، آقای شیرزاد به همراه ۷ زندانی دیگر به نامهای سعید ماسوری، امیر قاضیانی، ابوالقاسم فولادوند، رضا اکبری منفرد، حسن صادقی، پیروز منصوری و جعفر اقدامی در اعتصاب غذا به سر می بردند و بدون حکم قضایی بصورت غیرقانونی به سلولهای انفرادی منتقل شدند، در چنین وضعیتی مسئولان زندان برای لاپوشانی اعمال خود همه این افراد را به اتهاماتی از جمله سردادن شعار علیه رهبر، اخلال در نظم زندان و توهین به مسئولان و … متهم کردند و با همراهی مقامات قضایی ناظر بر زندان پرونده هایی برای این افراد گشودند.
سعید شیرزاد همچنین در پروندهای قدیمی به اجتماع و تبانی از طریق ارتباط با خانواده های زندانیان مخالف نظام به صورت قطعی به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.
یک منبع مطلع از پرونده سعید شیرزاد در این خصوص به گزارشگر هرانا توضیح داد “کمک سعید شیرزاد به خصوص در زمینه آموزش به کودکان خانواده های زندانیان که بعضا از خانواده های زندانیان هوادار سازمان مجاهدین خلق بودند مبنای طرح چنین اتهامی شده است.” همین اتهام و مصداق در اوراق دیگر پرونده مانند برگه اعلام وضعیت این زندانی نیز به چشم می خورد.
به گفته این منبع مطلع “در ادامه دادنامه، اتهام اخلال در نظم عمومی به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی مقابل شهرداری تهران در اعتراض به کشته شدن یک دستفروش در متروی تهران مطرح شده بود. اتهام جاسوسی نیز به دلیل ارتباط با گزاشگر سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران بر علیه او مطرح شده است.”
منبع نزدیک به سعید شیرزاد در توضیح اضافه شدن یک سال حبس جدید به محکومیت پیشین آقای شیرزاد توضیح داد “حکم یکسال تحمل زندان به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام مربوط به پرونده سال ۹۱ سعید است که پس از قطعیت حکم ۵ ساله تجدید نظر، زمانی که زندانیان در فضای اعتراض به موضوع انتقال به سر می بردند اجرایی و به حکم قبل اضافه شده است.”
بر اساس احکام قطعی، تاریخ آزادی آقای شیرزاد که از سال ۹۳ در زندان به سر می برد، پاییز سال ۱۳۹۹ تعیین شده است.
سعید شیرزاد بعنوان یکی از معترضان به انتقال اجباری زندانیان و رفتارهای غیرقانونی مسئولین زندان بصورت خودسرانه با دستور رئیس زندان برای مدت ۸ ماه از ملاقات حضوری با خانواده محروم شده بود.
از سوی دیگر این زندانی سیاسی که چندین نوبت اعتصاب غذای طولانی را تجربه کرده بود، در آخرین آن که بیش از ۵۰ روز به طول انجامید و به کاهش ۱۸ کیلوگرمی انجامید تحلیل قوای جسمانی روبرو شد.
علاوه بر ضعف جسمی و وخامت حال، سعید شیرزاد، بر اثر ضرب و شتم هایی که بخصوص بعد از ماجرای انتقال اجباری چندین بار و عمدتا هم توسط محمد مردانی، رئیس سابق زندان تکرار شد دچار صدمات جسمی شد.
به گفته منبع نزدیک به سعید شیرزاد، پس از انجام آزمایش سونوگرافی مشخص شد که منشا دردهای مستمر سعید “کیست کلیه” است، بیماری که در فضای زندان شکل گرفته و سابقه قبلی ندارد.
از سوی دیگر به دلیل ضرب و شتم های مورد اشاره این گزارش، آقای شیرزاد دارای دیسک کمر در مهره های تحتانی شده است و نیازمند بستری شدن و دریافت خدمات فیزیوتراپی است.
لازم به یادآوری است سعید شیرزاد، فعال سیاسی، در دوازدهم خردادماه ۱۳۹۳، در محل کار خود در پالایشگاه تبریز بازداشت و ابتدا به زندان اوین منتقل شد و پس از مدتی به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.
این زندانی سیاسی پس از چندین مرتبه تعویق دادرسی، نهایتا شهریور ماه ۱۳۹۴ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی و با حضور وکیل او امیرسالار داودی پس از گذشت پانزده ماه از تاریخ بازداشتش، به اتهام «ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ ﻭ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﮐﺸﻮﺭ» به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
جلسه دادگاه تجدیدنظر سعید شیرزاد ۲۶ فروردینماه ۱۳۹۶ پس از گذشت حدود یکسال و نیم از تاریخ دادگاه بدوی در فضایی پرتنش در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستقر در دادگاه انقلاب، برگزار شد.
همینطور لازم به اشاره است، سعید شیرزاد پیش تر در ۳۱ مرداد ماه ۱۳۹۱، زمانى که براى امداد و کمک رسانى به مردم زلزله زده آذربایجان شرقى به اهر رفته بود، در ماجرای موسوم به “امدادرسانان کمپ سرند” بازداشت و پس از گذراندن ۱۹ روز با قید کفالت از زندان آزاد و مدتی بعد به یکسال حبس تعلیقی از بابت آن محکوم شد.
هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی آخرین وضعیت سعید شیرزاد و پروندههای مفتوحه علیه وی پرداخته بود.