بازگشت علی کریمی با حمله به وزیر آموزش و پرورش؛ بچه‌های من، بعد از پسر تو

 

پیام یونسی‌پور

«علی کریمی» دوباره فعالیت‌هایش در فضای مجازی را آغاز کرده است. او که ماه‌ها به دلیل نشستن روی نیمکت تیم سپیدرود رشت، از هرگونه اظهارنظر تند علیه فدراسیون فوتبال ایران یا ارکان و اشخاص دولتی دوری می‌کرد، حالا با فاصله گرفتن از جامعه فوتبال ایران، به اصل خود بازگشته است.

علی کریمی در تازه‌ترین واکنش خود به اتفاقات اخیر ایران، به صحبت‌های اخیر «محمد بطحایی» در صفحه تلگرام خود نوشته است: «دانش  اموزان ،باید علم و دانش یاد بگیرن،یاد بگیرن که با صلح و دوستى کنار هم نوع خود زندگى کنند. یاد بگیرن که چگونه میتوانن براى اینده کشورشون فرد مفیدى باشند؟ من که شخصاً اگر کشورى به خاک کشورم  تجاوز کنه، اول خودم میرم جنگ، دوم بچه هامو میفرستم. البته پس از اقا زاده شما. راستى الان انها ایران هستند؟»

این نخستین باری نیست که ستاره سابق فوتبال ایران، با همان ادبیات عامیانه خود به دولتمردان یا مدیران بالارتبه ورزش کشور می‌تازد. سابقه سرکشی‌های کریمی با رجل سیاسی از زمان اوج بازی‌گری‌اش آغاز شد.

چهارم آبان ماه سال ۸۹ دفتر ریاست جمهوری ایران به مناسبت حضور «اوو مورالس»، رییس جمهوری بولیوی در ایران، یک بازی فوتبال نمایشی با حضور تعدادی از ستاره های فوتبال ایران و چند نفر از دولت‎مردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ترتیب داد. علی کریمی یکی از مدعوین بود اما حاضر نشد دعوت دفتر احمدی نژاد را قبول کند. «فرهاد مجیدی»، «کریم باقری»، «مجتبی جباری»، «محمد نوری» و «غلامرضا رضایی» دو رییس جمهوری ایران و بولیوی را در این بازی همراهی کردند.

سال ۹۱ «عبدالرضا داوری» از حلقه اول مشاوران احمدی نژاد و مدیرعامل پیشین «موسسه صندوق بازنشستگی صنایع مس ایران» عدم حضور علی کریمی در این بازی را بی اهمیت عنوان کرد و به سایت «کاپ» گفت: «برای رییس جمهوری مهم این بود که فرهاد مجیدی در این بازی باشد. یادم هست که فرهاد جلسات زیادی با احمدی نژاد و مشایی داشت و برای این جلسات هم محدودیتی برایش نمی گذاشتند. هر وقت که درخواست ملاقات می داد، خیلی سریع به او وقت می دادند و جلساتش با رییس جمهوری، وقت مشخصی نداشت.»

دو سال بعد از قبول نکردن دعوت رییس جمهور وقت، کریمی، حضور سردار «محمد رویانیان» را در باشگاه پرسپولیس در گفت و گو با روزنامه خبرورزشی «فاجعه» دانسته و گفته بود: «چه طور یک سردار می تواند مدیرعامل باشگاه پرسپولیس شود اما یک فوتبالیست نباید فرمانده لشکر باشد؟»

بهمن ماه سال ۹۵ کریمی ابتدا در صفحه اینستاگرام «حسن روحانی» از اوضاع آب و هوای خوزستان انتقاد کرد و مدیریت سازمان محیط زیست دولت روحانی را زیر سوال برد.

«معصومه ابتکار» در واکنش به این نوشته علی کریمی و انتقادش که بازتاب زیادی در رسانه ها داشت، از او خواست تا خوددار باشد و به جای پست گذاشتن در اینستاگرام، کار عملیاتی انجام دهد. کریمی در پاسخ به رییس سازمان محیط زیست نوشت: «سرکار خانم ابتکار، وظیفه من در قبال هم وطنانم به دلیل نداشتن پست و مقام، در حد یک پست اینستاگرامی می‌تواند باشد و کار دیگه ای هم جز دعا کردن نمی‌توانم بکنم.» کریمی در همین پست وظیفه رسیدگی به وضعیت و سلامت مردم خوزستان را وظیفه فراموش شده معصومه ابتکار دانست.

همان سال پستی که علی کریمی به مناسبت سال‌روز درگذشت کوروش هخامنشی منتشر کرد واکنش‌هایی را از سوی رسانه‌های اصولگرا به همراه داشت. «حمزه ناجیان» در بخش فضای مجازی خبرگزاری فارس، گزارشی نوشت و در آن به ورزشکاران و بازیگرانی که در زمینه های سیاسی، تاریخی و مذهبی اظهارنظر می کنند، تاخت. او کریمی را سلبریتی «بی‌سواد» لقب داده بود.

کریمی سال ۹۷ به دلیل آن‌چه «حمایت از مسعود شجاعی و احسان حاج‌صفی برای حضور مقابل تیم مکابی اسرائیل» خوانده می‌شد، از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان احضار شد. کریمی البته به اصفهان نرفت و در کانال تلگرام خود نوشت: «آقای تاج ببخشید که مثل تو و دارو دستت اهل زدو بند، دزدی ورانت و هزار تا کثافت کاری دیگه نیستم و از این بابت به خودم افتخار می‌کنم. من به اصفهان نمی‌آم.»

سیاهه کنش‌ها و واکنش‌های کریمی محدود نیست. او تنها چهره ورزش فوتبال ایران بود که توانست پای مدیران فدراسیون فوتبال را به برنامه ۹۰ باز کند و در حضور «عادل فردوسی‌پور» مناظره‌ای تلویزیونی با «محمدرضا ساکت» دبیرکل وقت فدراسیون ایران داشته باشد.

کریمی در برنامه ۹۰ از «ابهامات شرکت برهان مبین»، «دلالی در رساندن پاداش‌های فیفا به ایران»، «دستیار بدون مدرک کارلوس کی‌روش»، «نامشخص بودن درآمدهای فدراسیون و باشگاه‌ها از اسپانسرهای سازمان لیگ» و ابهامات مالی پرده برداشت اما پاسخی روشن دریافت نکرد.

او در پایان برنامه خطاب به محمدرضا ساکت گفته بود: «تا روزی که شماها در این فوتبال باشید، ما رنگ خوشی در فوتبال را نمی‌بینیم.»

حالا جدیدترین هدف کریمی، وزیر آموزش و پرورش ایران است. وزیر آموزش و پرورش ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: «ما چهارده میلیون دانش‌آموز داریم که همانند دوران دفاع مقدس جانفشانی خواهند کرد.»

علی کریمی در مورد وزیر آموزش و پرورش درحالی واکنش نشان داده که «علی خامنه‌ای» رهبر جمهوری اسلامی چندی قبل به ورزشکاران و هنرمندانی که از «نظام» و «انقلاب» انتقاد می‌کنند به تندی تاخته بود.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی بهمن‌ماه سال ۹۷ خطاب به ورزشکاران و هنرمندان منتقد گفته بود: «به یاد داشته باشید امنیت خود را از کجا آورده‌اید.»

واکنش رهبر جمهوری اسلامی ایران به کنش‌های پیاپی ماه‌های گذشته بازیکنان فوتبال و به صورت اخص، «علی کریمی» و «وریا غفوری» بود. دو چهره‌ای که از وضعیت اقتصادی و سیاست‌های خارجه ایران در صفحات اینستاگرام خود انتقاد کرده‌ بودند.

یک هقته پیش از موضع‌گیری رهبر ایران، پس از آن‌که محمدجواد ظریف مدعی شد «به دفاع از مردم فلسطین افتخار می‌کند» و همین طور گفت که «امروز همه ما زیر فشار هستیم»  علی کریمی این‌گونه واکنش نشان داد: «اقاى دکتر کدوم (ما) تحت فشارند؟ (ما) ما یا (ما) شما دقیقا؟»

همین‌طور وریا غفوری ملی‌پوش باشگاه استقلال تهران هم که پیش‌تر نسبت به «کشته شدن کولبران»، «بازداشت فعالان محیط زیست»، «آتش‌سوزی مدارس مناطق فقیر کشور» و «ورود زنان به ورزشگاه‌ها» واکنش نشان داده بود، نسبت به گفته‌های وزیر خارجه ایران به تندی تاخت.

آیا شکسته شدن سکوت علی کریمی هم‌چنان با مماشات اصولگرایان همراه خواهد بود یا این‌بار هم او یک سلبریتی بی‌سواد خوانده می‌شود؟

از: ایران وایر

 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل