سایت ملیون ایران

یک کارشناس اقتصادی: دولت در چنان شرایط اضطراریست که طبق حدیث «گوشت میّت‌» را هم می‌توان خورد!

نخستین جلسه هیئت دولت دوازدهم ایران. آقای روحانی زنان کمتری در هیات دولت جدید خود عضو کرده است.

-کسری بودجه و تشدید کاهش منابع مالی نظام را در شرایط اضطراری قرار داده بطوری که واگذاری اموال دولتی و برداشت نیمی از صندوق ذخیره ارزی در دستور کار قرار گرفته است.
-خامنه‎ای اواخر بهمن سال ۹۷ دستور داده بود طی چهار ماه ساختار اقتصادی اصلاح شود اما این انتظار متوهمانه بعد از گذشت شش ماه به این واقعیت رسیده که کارگزاران نظام صحبت از شرایط «بسیار خطرناک» می‎کنند.
– هادی حق‌شناس کارشناس اقتصادی می‎گوید دولت به شرایطی رسیده که طبق حدیث معروف براى زنده ماندن در شرایط اضطراری مى‎توان گوشت میّت را هم خورد!
– مشاور پارلمانی سپاه اما ادعا می‎کند «طبق نظرسنجی‌های اخیر رضایت مردم افزایش یافته و اقتصاد بهبود پیدا کرده است!»

دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ برابر با ۰۵ اوت ۲۰۱۹


هنوز هفت ماه تا پایان سال ۱۳۹۸ باقی مانده اما ۷۵٫۵ هزار میلیارد تومانی کسری بودجه سران قوای جمهوری اسلامی را بر آن داشت تا در یک جلسه به فکر چاره بیفتند.

دیدار مسئولان نظام با خامنه‎ای سوم خرداد ۱۳۹۷

حجت‌الاسلام حسن روحانی، حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی و علی لاریجانی، پنجم امرداد تشکیل جلسه دادند و در نهایت چهار راهکار پیشنهادی دولت برای جبران این کسری بودجه عظیم آنهم در شرایطی که فروش نفت به دلیل تحریم به زیر ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسیده تصویب شد.

در این جلسه مقرر شده بودجه سال ۹۸ بر مبنای صادرات روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام تنظیم شود. در نتیجه، کل کسری بودجه سال حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده و طبق پیشنهاد دولت، قرار است نیمی از آن با کاهش هزینه‎ها و نیمی دیگر با افزایش منابع تامین شود.

چهار راهکار دولت برای افزایش منابع بودجه عبارتند از:

– واگذاری و مولدسازی دارایی‎های دولت توسط وزارت اقتصاد: ۱۰ هزار میلیارد تومان
– ۵۰ درصد موجودی حساب ذخیره ارزی: ۴٫۵ هزار میلیارد تومان
– فروش اوراق مالی اسلامی مازاد قانون بودجه: ۳۸ هزار میلیارد تومان
– برداشت از حساب مخصوص نزد صندوق توسعه ملی: ۴۵ هزار میلیارد تومان

طبق دستور علی خامنه‎ای قرار بود کاهش منابع دولت نه از صندوق توسعه ملی بلکه از طریق «اصلاح ساختار بودجه» تامین شود. در همین رابطه علی لاریجانی بهمن سال ۹۷ روایت کرد که وقتی پیش‎نویس لایحه بودجه ۹۸ به خامنه‎ای ارائه شد او نامه‌‏ای به شورای هماهنگی اقتصادی و دولت نوشت و از ۶ بند ایراد گرفت و «۴ ماه» به مسئولان کشورفرصت داد تا بودجه را اصلاح‎کنند اما از قرار معلوم انتظارات متوهمانه‌ی خامنه‎ای برای اصلاح بودجه در عرض ۴ ماه عملی نشد و کار به «جراحی بودجه» رسید.

البته همان موقع نیز شمار زیادی از کارشناسان اقتصادی و تحلیگران و همچنین ناظرانی که مسائل کشور را دنبال می‌کنند، اجرای چنین اصلاحاتی را محال دانستند از جمله نجفی تهرانی طلبه‎ای که در توییترش نوشت «چنین اصلاحاتی با وجود دخالت دین در حکومت، تمرکز قدرت در ولی فقیه به صورت مادام‌العمر، نقش کمرنگ مردم در انتخاب مسئولان و اداره کشور، وجود نهادهای انتصابی غیرقابل نظارت و دخالت نظامیان در سیاست بی‎فایده است.»

از: کیهان

خروج از نسخه موبایل