جمهوری اسلامی حکومت اعدام: دستکم ۴ زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه دستکم ۴ زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند، در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند. دو تن از این زندانیان به همراه تعدادی دیگر طی روزهای اخیر از اندرزگاه‌های مختلف زندان رجایی شهر جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی منتقل شده بودند. دو تن از این زندانیان نیز زن بوده و از بابت اتهام “قتل” جهت اجرای حکم از زندان‌های دیگر به زندان رجایی شهر منتقل شده بودند. دو زندانی نیز با اخذ مهلت از اولیای دم به بند و سلول انفرادی بازگشتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه ۱۳۹۸، حکم اعدام دستکم ۴ زندانی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد.

هویت دو تن از این زندانیان “محمد خداپرست و علیرضا گل محمدی از اندرزگاه ۲ زندان رجایی شهر کرج” توسط هرانا احراز شده است.

محمد خداپرست و علیرضا گل محمدی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

هرانا پیشتر در تاریخ ۱۰ آذرماه از انتقال دسته جمعی گروهی از زندانیان برای اجرای حکم اعدام در زندان رجایی شهر کرج خبر داده بود.

دو تن دیگر از زندانیانی که روز چهارشنبه در این زندان اعدام شده‌اند نیز زن بوده و پیشتر از بابت اتهام “قتل” بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

هویت این دو زندانی که طی روزهای گذشته جهت اجرای حکم از زندان‌های دیگر به زندان رجایی شهر منتقل شده بودند، کماکان توسط هرانا در دست بررسی است.

لازم به ذکر است که اعدام این زندانیان تاکنون از سوی رسانه‌های رسمی داخل ایران اعلام نشده است.

این زندانیان طی روزهای اخیر همراه با چند زندانی دیگر از جمله “محمدرضا خلیل زاده از اندرزگاه ۶ سالن ۱۷، جعفر زمانی از اندرزگاه ۱سالن ۱ زندان رجایی شهر کرج هر دو با اتهام قتل” جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی این زندان منتقل شده بودند.

از میان این زندانیان محمدرضا خلیل زاده از اندرزگاه ۶ سالن ۱۷ با اخذ مهلت از اولیای دم مجددا به یکی از سلول‌های انفرادی زندان رجایی شهر منتقل شد. جعفر زمانی، دیگر زندانی منتقل شده نیز با اخذ مهلت از اولیای دم به اندرزگاه ۱سالن ۱ بازگشت.

وضعیت دیگر زندانیان منتقل شده جهت اجرای حکم کماکان توسط هرانا در دست بررسی است.

جعفر زمانی حدود  ۱۵ سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

محمدرضا خلیل زاده نیز حدود ۱۶ سال قبل به اتهام آدم ربایی بازداشت و حبس طولانی محکوم شده بود او در خردادماه سال جاری در زندان فشافویه به قتل علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی مبادرت کرد و از این منظر محکومیت به اعدام را نیز دریافت کرد.

مادر علیرضا شیرمحمدعلی بر پیکر او سوگواری می کند

علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی در ساعات پایانی شب دوشنبه ۲۰ خردادماه امسال توسط دو زندانی به نام‌های محمدرضا خلیل زاده و حمیدرضا شجاعی زواره با ضربات متعدد چاقو در ناحیه شاهرگ و شکم به شدت به قتل رسید. در تاریخ ۱ مردادماه ۹۸، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه از صدور حکم این دو زندانی خبر داد. بر اساس این حکم متهم ردیف اول به اتهام مشارکت در قتل عمد به اعدام و پرداخت دیه صدمات غیرموثر در قتل و متهم ردیف دوم نیز به اتهام معاونت در قتل عمد به ۲۵ سال حبس و پرداخت دیه صدمات غیرموثر در قتل محکوم شد. این درحالی است که مادر علیرضا شیرمحمدعلی که در این پرونده در جایگاه شاکی قرار دارد علاوه بر مجازات این دو زندانی، خواهان مجازات عاملین و مسببین اصلی این قتل شده بود. این حکم نهایتا در اواخر شهریورماه امسال در دیوان عالی کشور تایید شده بود.

در تاریخ ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸، محمدهادی عرفانیان کاسب از اعتراض به حکم صادره در دادگاه بدوی خبر داده و گفته بود: مساله این است که متاسفانه علی‌رغم اینکه ما لایحه داده بودیم و درخواست کرده بودیم که به تقصیر مقصرین -مسوولان وقت زندان یا افراد مرتبط دیگر- هم رسیدگی شود متاسفانه دادگاه بدوی به این توجهی نکرد.

مهناز کدخدایی سراب، مادر علیرضا شیرمحمدعلی نیز پیشتر به گزارشگر هرانا گفته بود: “علیرغم اینکه توسط وکلای بنده از قاضی بابایی خواسته شده بود عاملین و مسببین دیگر قتل فرزندم از جمله رئیس زندان تهران بزرگ، افسر نگهبان شیفت شب، مسئول شب و مدیر کل زندانها نیز در جلسه جهت پاسخ‌دهی حضور داشته باشند با این حال جلسه بدون حضور این افراد برگزار شد و صرفا اظهارات دو زندانی که مرتکب قتل شده بودند شنیده شد”.

جعفر زمانی زندانی مهلت گرفته جهت اخذ رضایت اولیای دم

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (۱۰ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۸ اکتبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۲ شهروند اعدام شدند و ۱۳۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۵ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۶ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل