نطق پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس که در انتخابات آینده نامزد نشده، جنجال آفرین شد. تعدادی از نمایندگان نزدیک به جناح محافظهکار و جبهه پایداری در صحن مجلس به نشانه اعتراض به سمت او رفتند و به نوشته رسانههای ایران مجلس برای لحظاتی دچار “تشنج” شد.
خانم سلحشوری در جریان نطقش به اعتراضات آبان ۹۸ اشاره کرده و همچنین از “مادران داغدار” در این حوادث سخن گفته است.
به نوشته خبرآنلاین خانم سلحشوری در نطقش نسبت به وضعیت اداره کشور و شرایط امروز جامعه انتقاداتی را نیز مطرح کرده است.
بنا به نوشته کانال تلگرام امتداد وابسته به حزب اتحاد ملت، وی در بخشی از سخنانش گفته است: “اعتراضهای سال های ۷۸ و ۸۸ و همچنین دی ماه ۹۶ و آبانماه ۹۸ اعتراضهایی بوده که همواره مطالباتی در آن وجود داشته است، اما امروز معترضین اغلب جوانانی هستند که به دنبال اشتغال و یک زندگی مطلوب انسانی و اجتماعی هستند”.
به گفته خانم سلحشوری “مشکل در این است که ما گفته ایم ما این سبک زندگی را انتخاب کرده ایم. آیا به راستی جوانان ما این سبک زندگی را انتخاب کردند؟”
در بخش دیگری وی گفته است: “ما در ساختارها، دوگانه ارگان ها و حتی چندگانه هایی داریم که همه حکم می رانند؛ چند دولت؟ چند اطلاعات؟ چند نهاد موازی؟ و نهایتاً حاکمیت دوگانه که از مسئولیت پذیری فرار میکند و با بازی ” کی بود کی بود من نبودم” مملکت را اداره میکند.”
سایت انتخاب نوشته نطق خانم سلحشوری “در مجلس غوغایی به پا کرد و نمایندگان مخالف تا دقایقی با داد و فریاد درباره این نطق صحبت میکردند.”
خبر آنلاین گزارش کرده که صحبتهای خانم سلحشوری “به پایان نرسیده بود که کم کم تحرکات برخی چهرههای تندرو در اعتراض به او شروع شد”.
از جمله نمایندگانی که به نطق خانم سلحشوری انتقاد کردهاند حسینعلی حاجی دلیگانی و علیرضا سلیمی بودند و دقایقی بعد عبدالله سامری از مجمع نماینگان خوزستان هم شروع به اعتراض کرده و با فریاد خواهان خاموش کردن میکروفن خانم سلحشوری شده است.
سایت انتخاب نوشته است که برخی نمایندگان از جمله محسن کوهکن سعی کرده بودند تا جو مجلس را آرام کنند. آقای کوهکن خطاب به آقای سامری گفته است: “ما در مجلس ششم نطق های تندتر از این داشتیم، آرام باشید”.
بنا بر گزارشها پس از پایان جلسه هم جدالها همچنان ادامه داشت و وقتی سلحشوری صحن مجلس را ترک میکرده نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد، به سوی او رفته و فریاد زده: “نمیشود هر کسی هر غلطی دلش خواست انجام بدهد” و یک نماینده دیگر اصولگرا نیز گفته: “به جهنم که ثبت نام نکرده است نمی شود که به بقیه توهین کند.”
نمایندگان مجلس در ایران براساس یک تقویم زمانبندی شده اجازه دارند در طول دوره نمایندگی خود نطق پیش از دستور انجام دهند و براساس این جدول زمانبندی این آخرین نوبتی بوده است که خانم سلحشوری میتوانسته از این امکان استفاده کند.
پروانه سلحشوری در آخیرن روز ثبت نام برای نامزدی در انتخابات مجلس در صفحه توییتر خود نوشت: “با توجه به ساختارهای محدودکننده اقتدار مجلس، نادیدهگرفتن نظر و خواست مردم و رویه نامناسب نظارت استصوابی و اتفاقات پاییز ۹۸” در انتخابات نامزد نشده است.
خانم سلحشوری روز گذشته به خبرگزاری برنا گفته بود: “به خاطر اعتراض به نظارت استصوابی نیامدم” و “باتمام احساس دینی که به مردم دارم، نتوانستم وجدانم را برای این حضور قانع کنم”.
از: بی بی سی