سایت ملیون ایران

اعتراض صدها هزار از مردم مصر علیه اسلامیست ها

mesr

عکس از: روزنامه زود دویچه تسیتونگ

آنچه در مصر و ترکیه اتفاق می افتد از اهمیت زیادی برخوردار است. اسلامیست ها تا کنون چنین تصویری را ایجاد می نمودند که چون مردم این کشورها مسلمانند بنابراین لزوما طرفدار حکومت اسلامیست ها نیز میباشند. اما بخش بزرگی از مردم ترکیه  در مبارزات اخیر خود نشان دادند که مخالف حزب اردوغان اسلامکرا میباشند. در مصر هم اکنون بخشی بزرگی از مردم مخالفت خود را با حکومت اسلامگرای محمد مرسی نشان میدهند. مردم این کشورها نمیخواهند تجربه شوم ایران در کشورشان تکرار شود. حرکت به سوی جدائی دین ازحکومت بدون شک تاثیرات بسیار مثبتی بر آینده خاور میانه خواهد داشت.

به نوشته بی بی سی، مخالفان محمد مرسی رییس جمهوری مصر که در چند روز گذشته دست به اعتراض سراسری زده بودند به او تا فردا مهلت دادندکه استعفا دهد. مخالفان تهدید کرده‌اند اگر رییس جمهوری استعفا ندهد و انتخابات برگزار نکند اقدام به “نافرمانی مدنی تمام‌عیار” خواهند کرد.

مخالفان که اکنون به نام جنبش تمرد خوانده می‌شوند می‌گویند بیش از ۲۲ میلیون امضا برای استعفای محمد مرسی جمع آوری کرده‌اند.

صدها هزار نفر از مخالفان محمد مرسی، رئیس جمهور مصر، دیروز (یکشنبه نهم تیر) در سالگرد به قدرت رسیدن او در میدان تحریر در قاهره و در چند شهر دیگر دست به اعتراض زده اند.

تجمع مخالفان در میدان تحریر قاهره بزرگترین گردهمایی در این میدان از سال ۲۰۱۱ به شمار می‌رود.

در واکنش به این اعتراضات محمد مرسی از مردم خواسته که “متحد باشند و به خرد و عقل گوش دهند.”

بر اساس گزارشها در خشونتهای پراکنده‌ای که از دیروز تا به حال رخ داده یک نفر در قاهره در حمله به دفتر اخوان المسلمین، حزب آقای مرسی، کشته شده و چهار نفر هم در استان السیوط در مرکز مصر کشته شده‌اند.

مخالفان معتقدند محمد مرسی از سال گذشته که در انتخابات به قدرت رسیده در بهبود وضعیت اقتصادی و امنیتی مصر ناتوان بوده و باید کناره‌گیری کند.

طرفداران آقای مرسی معتقدند یک سال برای حل مشکلات کشور کافی نیست و آقای مرسی که در انتخابات قانونی و آزاد سر کار آمده باید تا پایان دوره به کار خود ادامه دهد.

جنبش تمرد در بیانیه ای که امروز (دوشنبه دهم تیر) منتشر کرد از آقای مرسی خواسته تا فردا ساعت سه بعدازظهر به وقت گرینویچ استعفا دهد و مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کند.

محمد بدر از سخنگویان جنبش تمرد دیروز گفت ارتش، پلیس و دستگاه قضایی مصر هم از مخالفان حمایت می‌کنند.

محمد مرسی اما دیروز در مصاحبه با روزنامه گاردین انگلستان درخواست مخالفان را رد کرد و گفت “اگر کسی را که بر اساس قانون اساسی و بطور مشروع انتخاب شده تغییر دهیم، با رییس جمهور جدید هم برخی مخالف خواهند بود و یک هفته یا یک ماه بعد خواستار تغییر او هم می شوند.”

آقای مرسی تاکید کرد به هیچ وجه اجازه انحراف از قانون اساسی را نخواهد داد.

“زیر سوال بردن مشروعیت قانون اساسی محلی از اعراب ندارد” بلکه ” اقتباس و بکارگیری قانون اساسی است که بیشتر از هر چیز اهمیت دارد.”

خروج از نسخه موبایل