ناآرامی‌های بلاروس؛ لوکاشنکو می‌گوید پوتین قول کمک امنیتی در برابر تهدید خارجی داده است

معترضان تلویزیون ملی بلاروس را به سانسور و پوشش ندادن اعتراضات آنها متهم می‌کنند

معترضان تلویزیون ملی بلاروس را به سانسور و پوشش ندادن اعتراضات آنها متهم می‌کنند

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس می‌گوید ولادیمیر پوتین به او اطمینان داده که در برابر تهدیدهای نظامی خارجی به بلاروس کمک امنیتی خواهد کرد.

همزمان آقای لوکاشنکو که با اعتراضات شدید پس از انتخابات هفته گذشته روبروست گفته نگران تحرکات و مانورهای نظامی در خاک همسایگان خود، یعنی لیتوانی و لهستان است.

خبر حمایت روسیه از دولت آقای لوکاشنکو روز شنبه، ۱۵ اوت، در حالی منتشر شد که هزاران معترض با تجمع در برابر تلویزیون دولتی این کشور خواستار آن شدند که این رسانه حکومتی پوشش کاملی به اعتراضات آنها بدهد.

روز شنبه همچنین هزاران نفر با حضور در مراسم خاکسپاری یکی از کشته‌شدگان اعتراضات، شعارهای ضددولتی سر دادند.

کمیسیون مرکزی انتخابات بلاروس می گوید آقای لوکاشنکو که از سال ۱۹۹۴ تاکنون در قدرت بوده است توانسته در انتخابات ۸۰.۱ درصد آرا را کسب کند و سوتلانا تیکانوفسایا، رهبر مخالفان بلاروس، تنها ۱۰.۱۲% آرا را به خود اختصاص داده است.

اما خانم تیکانوفسایا می‌گوید اگر شمارش آرا به درستی انجام گیرد، او با کسب ۶۰ تا ۷۰ درصد آرا، برنده خواهد شد.

معترضان روز شنبه، ۱۵ اوت، در برابر سازمان تلویزیون ملی بلاروس پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: “حقیقت را به مردم نشان دهید”.

تظاهرات گسترده در بلاروس از روز نهم ماه اوت جاری و پس آن که الکساندر لوکاشنکو مدعی پیروزی بزرگ و قاطع در انتخابات ریاست جمهوری شد، جرقه خورد.

تلویزیون دولتی بلاروس در روزهای نخست این اعتراضات را پوشش نداد.

نتایج انتخابات بلاروس با تردید فراوان و ادعای تقلب گسترده روبرو شده است.

حدود ۶۷۰۰ نفر در جریان این اعتراضات بازداشت شدند.

بسیاری از بازداشت‌شدگان پس از آزادی گفته‌اند که توسط نیروهای امنیتی شکنجه شدند.

تلویزیون ملی بلاروس در روز انتخابات تنها به تجمع هواداران آقای لوکاشنکو پوشش داد و اعتراضات مخالفان دولت را پخش نکرد. این رسانه دولتی سپس با پخش تصاویر درگیری‌های خیابانی، معترضان را به خشونت‌گرایی متهم کرد و از بینندگان خود خواست که به اعتراضات نپیوندند.

چندین نفر از خبرنگاران تلویزیون ملی بلاروس به علت همین نوع پوشش خبری دولتی، استعفاء داده‌اند.

اما امروز، شنبه، ۱۵ اوت، سوتلانا تیکانوفسایا، رهبر مخالفان بلاروس خواستار برگزاری راهپیمایی صلح‌آمیزی در سراسر این کشور شد. او همزمان با انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری مجبور شد که کشورش را به مقصد لیتوانی ترک کند.

او خطاب به حامیان خود گفته: “در حاشیه نباشید.” و به شورایی که در برگیرنده طیف‌های مختلف است پیشنهاد کرده بر روی چگونگی فرآیند انتقال قدرت کار کنند.

روز گذشته همزمان با ادامه اعتراضات و اعتصاب کارگران کارخانه‌ها، وزرای خارجه اتحادیه اروپا در یک نشست اضطراری مجازی، موافقت کردند که تحریم‌های جدیدی را علیه مقامات بلاروس که مسئول خشونت‌ها هستند، بررسی کنند.

همزمان عفو بین‌الملل گفته که شمار زیادی از بازداشتی‌های آزاد شده از “شکنجه گسترده” خبر داده‌اند.

بازداشتی‌هایی هم که روز گذشته از زندان اوکرستینا در مینسک، پایتخت آزاد شدند، آثار کبودی‌ها و جراحات را بر بدن خود نشان دادند.

یوری کارایف، وزیر کشور بلاروس گفته که مسئولیت آسیب دیدگی‌ها را برعهده می‌گیرد و از افرادی که گرفتار این خشونت‌ها شدند، عذرخواهی می‌کند.

تازه‌ترین تحولات چیست؟

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز شنبه حدود ۱۰۰ نفر از کارمندان تلویزیون ملی بلاروس با خروج از محل کار خود به معترضان پیوستند و گفتند که کارمندان این سازمان قصد دارند روز دوشنبه، ۱۷ اوت، اعتصاب کنند.

بسیاری از خبرنگاران و کارمندان تلویزیون دولتی این کشور هم با امضای نامه‌ای از این اعتصاب حمایت کرده‌اند.

اندری یاروشوویچ که برای تلویزیون ملی بلاروس کار می‌کند به خبرگزاری فرانسه گفته: “ما هم مثل بقیه خواستار یک انتخابات آزاد و آزادی بازداشت‌شدگان اعتراضات هستیم”.

ناتالیا ایزمونت، سخنگوی آقای لوکاشنکو و ناتالیا کوچانوا، رئیس مجلس سنای این کشور که امروز قصد ورود به ساختمان تلویزیون ملی را داشتند با شعار “شرمت باد” معترضان روبرو شدند.

ساعتی پیش از تجمع معترضان در برابر ساختمان تلویزیون ملی بلاروس هم هزاران نفر در حالی که گل، پرچم و شمع به دست داشتند در مراسم خاکسپاری الکساندر تاراکوفسکی حضور یافتند؛ آقای تاراکوفسکی روز دوشنبه در جریان اعتراضات کشته شد.

بسیاری از حاضران در مراسم خاکسپاری امروز عکس‌هایی از معترضان زخمی را در دست داشتند. در تصاویر ویدیویی ارسالی از این تجمع همچنین صدای بوق ممتد خودروهایی شنیده می‌شوند که به نشان همراهی با معترضان بوق می‌زنند.

بسیاری از معترضان شعار “برو، برو” سر دادند و از الکساندر لوکاشنکو که به “کهنه‌کارترین دیکتاتور اروپا” هم شهرت یافته، خواستند که قدرت را رها کند.

 
توضیح تصویر،

مردم محل کشته شدن الکساندر تارکوفسکی را که در نزدیکی ایستگاه مترو است گل باران کردند

 

نحوه مرگ الکساندر تاراکوفسکی دقیقا معلوم نیست. در حالی که دوست دختر او، النا جرمن، می‌گوید او هدف گلوله پلیس قرار گرفته، اما مقام‌های دولتی می‌گویند علت مرگ او انفجار مواد محترقه‌ای بوده که به دست داشته است. ادعایی که معترضان آن را دروغ می‌خوانند.

النا جرمن، دوست دختر آقای تاراکوفسکی که به هنگام مرگ ۳۴ سال داشت، روز جمعه برای دیدن جسد او به غسالخانه پایتخت رفت.

او پس از دیدن جسد گفت: “روی سینه او شکافی بود که بخیه خورده بود. اما یک کبودی گرد هم وجود داشت. دست و پای او کاملا سالم بود و حتی کبودی هم روی آنها ندیدم.”

او گفته آقای تاراکوفسکی در گاراژ تعمیر خودرو خود به سختی کار می کرده و این دو هرگز به سیاست علاقه‌ای نداشتند تا این که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری تصمیم گرفتند از سوتلانا تیکانوفسایا حمایت کنند.

از: بی بی سی

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل