کرونا در ایران؛ ۹۴۵۰ ابتلا و ۴۲۳ فوتی جدید

بر اساس آخرین آمار رسمی کرونا در ایران، تعداد جان‌باختگان در یک شبانه‌روز گذشته ۴۲۳ نفر و تعداد مبتلایان جدید نیز ۹ هزار و ۴۵۰ نفر اعلام شد.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز ‌شنبه، ۱۷ آبان، اعلام کرد که در شبانه‌روز گذشته با جان باختن ۴۲۳ نفر دیگر از مبتلایان، آمار رسمی کل قربانیان کووید ۱۹ به ۳۷ هزار و ۸۳۲ نفر رسید.

سیما سادات لاری همچنین از شناسایی ۹ هزار و ۴۵۰ نفر بیمار جدید در این مدت خبر داد. به این ترتیب مجموع کل مبتلایان به ۶۷۳ هزار و ۲۵۰ نفر نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت روز شنبه از بستری شدن سه‌ هزار و ۷۰ بیمار جدید در این مدت خبر داد، اما برخلاف روزهای پیشین از ارائه آمار بیمارانی که در «وضعیت شدید» به سر می‌برند، خودداری کرد.

آمارهای رسمی وزارت بهداشت همواره محل تردید و ابهام بوده و آمار واقعی تا چهار برابر آمار رسمی برآورد شده است.

به گفته نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران، رقم واقعی عدد مبتلایان به کرونا در ایران «خیلی بزرگ‌تر از عددی است که در حال حاضر به‌عنوان تعداد موارد ابتلا مطرح می‌شود.»

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران هم به‌تازگی گفت که آمار مرگ‌ومیر «حداقل سه برابر آماری» است که وزارت بهداشت اعلام می‌کند.

رئیس کمیته سلامت در شورای شهر تهران امروز راه‌ حل کاهش آمار مبتلایان و متوفیان را اتخاذ تصمیمات «جدی» و «سریع» از جمله تعطیلی حداقل دوهفته‌ای تهران عنوان کرد و از جان باختن ۱۷ هزار و ۷۵۴ نفر در پایتخت به دلیل ابتلا به کرونا در ماه‌های گذشته خبر داد.

بر اساس آمار ناهید خداکرمی تقریبا نیمی از جان‌باختگان کرونا در کشور به تهران تعلق دارند.

با وجود هشدار بسیاری از مسئولان و کارشناسان درباره وضعیت کرونا در تهران و لزوم تعطیلی دوهفته‌ای، دولت تاکنون در برابر این درخواست مقاومت کرده،‌ اما در چند مرحله محدودیت‌هایی را از ابتدای آبان‌ماه اعلام کرده است.

در تازه‌ترین اقدام، رئیس جمهور ایران از کاهش ساعت کار برخی مشاغل به شش بعدازظهر در تهران، مراکز استان‌ و شهرهای پرجمعیت از روز سه‌شنبه، ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر خبر داد.

در حال حاضر به جز استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان، و سیستان‌وبلوچستان که در وضعیت «نارنجی و زرد» قرار دارند، ۲۷ استان دیگر کشور در وضعیت «قرمز» به سر می‌برند.

از: رادیو فردا

*****

کرونا در ایران؛ منع کار مشاغل «غیرضروری» در شهرهای پرجمعیت پس از شش بعدازظهر

در تازه‌ترین اقدام برای کنترل شیوع کرونا، رئیس جمهور ایران از کاهش ساعت کار برخی مشاغل به شش بعدازظهر در تهران، مراکز استان‌ و شهرهای پرجمعیت از روز سه‌شنبه، ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر خبر داد.

به گزارش ایرنا، حسن روحانی روز ۱۷ آبان‌ماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال این محدودیت‌ها را در خصوص مشاغل دوم، سوم و چهارم عنوان کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پیرو سخنان رئیس جمهور با بیان این که همه مراکز جز «مراکز ضروری» از ساعت ۱۸ تعطیل خواهند بود، مراکز ضروری را جزء «رده شغلی شماره یک» عنوان کرد.

به گفته علیرضا رئیسی، مراکز درمانی، داروخانه‌ها، امداد و نجات، آتش‌نشانی، آمبولانس‌ها و سرویس‌های ارائه‌‌دهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارائه‌دهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌توانند بعد از این ساعت هم فعالیت داشته باشند.

مشاغل گروه دوم شامل اصناف و مراکز خرید غیر مواد غذایی و اماکن مذهبی، مشاغل گروه سوم شامل مراکز آموزشی، تالارهای پذیرایی و آرایشگاه‌ها و گروه چهارم شامل برگزاری مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی می‌شود.

آقای روحانی از احتمال اعلام محدودیت‌های دیگر در هفته آینده پس از بررسی و تصمیم‌گیری ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد.

با وجود هشدار بسیاری از مسئولان و کارشناسان درباره وضعیت کرونا در تهران و لزوم تعطیلی دوهفته‌ای، دولت تاکنون در برابر این درخواست مقاومت کرده،‌ اما در چند مرحله محدودیت‌هایی را از ابتدای آبان‌ماه اعلام کرده است.

از روز دوشنبه، ۵ آبان، مقرر شد تا حضور کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی در تهران تا پایان ماه تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

آقای روحانی در جلسه روز ۱۰ آبان ستاد ملی مقابله با کرونا از محدودیت‌های جدید ده روزه در مراکز ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان جدید خبر داد. به این ترتیب تعداد شهرستان‌هایی که با محدودیت‌های جدید مواجه شدند به ۸۹ مورد رسید.

او جزئیات بیشتری درباره این محدودیت‌ها ارائه نداد، اما سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در همان روز این محدودیت‌ها را مربوط به گروه‌های شغلی دو، سه و چهار اعلام کرد و گفت: «محدودیت گروه دو شامل پاساژها، مراکز تجاری، مال‌ها خواهد بود که سفت و سخت نظارت می‌شود.»

بر اساس اعلام وزارت کشور ایران از روز ۱۲ آبان تا ۱۶ این ماه‌، در ۲۵ مرکز استان، محدودیت رفت‌ و ‌آمد اعمال شد. بر اساس این محدودیت‌های جدید، «خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی» و «ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی» به ۲۵ مرکز استان ممنوع شد.

اما با وجود اعمال محدودیت‌های جدید،‌ آمار مبتلایان و جان‌باختگان در کشور رو به افزایش است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران روز گذشته وضعیت تهران را «خطرناک» توصیف کرد و گفت: «اگر شرایط به همین صورت ادامه پیدا کند، با نارسانایی‌های درمانی زیادی رو‌به‌رو خواهیم شد.»

به گفته علیرضا زالی، طی یک هفته گذشته تعدادی از بخش‌های عادی بیمارستان‌ها به بخش‌های ویژه کرونایی تبدیل شده است.

از: رادیو فردا

*****

ستاد کرونای تهران بار دیگر خواستار تعطیلی پروژه‌های سینمایی شد

معاون ستاد مقابله با کرونای تهران ضمن هشدار دوباره در مورد گسترش کرونا در میان هنرمندان ایرانی، خواستار تعطیلی پروژه‌های تلویزیونی و سینمایی تا «اطلاع ثانوی» شد.

علی ماهر روز شنبه، ۱۷ آبان، به خبرگزاری ایسنا گفت که «تعداد زیادی از بازیگران» به کرونا مبتلا شده‌اند و از وزارت ارشاد خواسته‌ایم که که پروژه‌های سینمایی تعطیل شوند.

روز ۱۳ آبان نیز علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، در نامه‌ای به وزارت ارشاد و صداوسیما با اشاره به «عدم امکان استفاده بازیگران از ماسک» در حین کار، خواستار توقف پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی حداقل به مدت دو هفته شده بود.

وزارت ارشاد و صداوسیما در روزهای گذشته پاسخی به این درخواست نداده‌‌اند.

از سوی دیگر، درخواست مقام‌های ستاد مقابله با کرونا در تهران در حالی مطرح می‌شود که پیش از آن سعید نمکی، وزیر بهداشت، خواسته بود که «اصحاب هنر به صحنه بیایند» و برنامه‌های طنز و «نشاط‌آور مثبت» برای مردم بسازند تا روحیه عمومی بهتر شود.

مقام‌های وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا تاکنون پروتکل خاصی برای این گونه فعالیت‌ها تدوین نکرده‌اند و وعده داده‌اند که در روزهای آینده «پروتکل خاصی» را تدوین کرده و ارائه می‌دهند.

این در حالی است که در طول ماه‌های گذشته چندین بازیگر و عوامل ساخت برنامه‌های تلویزیونی و سینمایی به کرونا مبتلا شده‌اند.

روز ۸ آبان امسال کریم اکبری‌ مبارکه، بازیگر سینما و تلویزیون،‌ در سن ۶۷ سالگی بر اثر کرونا درگذشت.

فرزند آقای اکبری علت ابتلای این بازیگر به کرونا را حضور در صحنه فیلمبرداری سریال «جشن سربرون» عنوان کرده بود.

پیش از او نیز اکبر عالمی، مجری و کارگردان و استاد دانشگاه، بود که ۲۲ مهرماه به علت ابتلا به کرونا در ۷۵ سالگی درگذشت.

فاطمه معتمدآریا، رئیس انجمن بازیگران سینما، در پی درگذشت آقای اکبری ‌مبارکه خواستار تدابیر فوری برای مراقبت از هنرمندان و بازیگران در محیط کار شده بود.

خبرگزاری ایسنا هم گزارش داده که علاوه بر بهمن فرمان‌آرا، فیلمساز باسابقه، و علی هاشمی، کارگردان تئاتر، «چند کارگردان دیگر در حوزه تئاتر درگیر این ویروس شده‌اند و هم اکنون تحت درمان هستند».

از: رادیو فردا

*****

کرونا جان «۱۸ هزار نفر» را در تهران گرفته است

رئیس کمیته سلامت در شورای شهر تهران روز شنبه، ۱۷ آبان، از جان باختن ۱۷ هزار و ۷۵۴ نفر در پایتخت به دلیل ابتلا به کرونا در ماه‌های گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، ناهید خداکرمی با پیش‌بینی افزایش آمار مرگ‌ و میر در روزهای آینده گفت: «در حال حاضر شش‌ هزار بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی پایتخت بستری هستند که سه‌ هزار نفر از آنها وضعیت بدحال دارند.»

خانم خداکرمی راه‌ حل کاهش آمار مبتلایان و متوفیان را اتخاذ تصمیمات «جدی» و «سریع» از جمله تعطیلی حداقل دوهفته‌ای تهران عنوان کرد.

وزارت بهداشت ایران شمار رسمی قربانیان کرونا در ایران را تا ظهر روز جمعه ۳۷ هزار و ۴۰۹ نفر اعلام کرد. بر اساس آمار امروز رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، تقریبا نیمی از جان‌باختگان کرونا به تهران تعلق دارند.

آمارهای رسمی وزارت بهداشت همواره محل تردید و ابهام بوده و آمار واقعی تا چهار برابر آمار رسمی برآورد شده است.

رئیس سازمان بهشت زهرا اخیرا از «دو برابر» شدن شمار متوفیان در کشور نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت که در تاریخ «۵۰ ساله بهشت زهرا» چنین بحرانی «بی‌سابقه» بوده است.

از: رادیو فردا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل