دیلی میل: ناوگان نفت‌کش‌های ایران با قاچاق نفت به چین پشتوانه برنامه مخفی هسته‌ای ایران است

آمریکا به خریداران نفت شناور از ایران، درمورد مشکلات بیمۀ نفتکش‌ها و کشتی‌های ایرانی هشدار داد

روزنامه بریتانیایی دیلی‌میل در گزارشی ۱۲۳ نفتکش ایرانی را که با دور زدن تحریم‌ها، نفت را در بازار سیاه به صورت قاچاق به چین می‌فروشند، پشتوانه برنامه مخفی هسته‌ای ایران خواند و افزود: ایران ناوگان کشتیرانی خود را طی یک سال دو برابر کرده است. 

به نوشته دیلی‌میل ایران نفتکش‌های خود را با پرچم کشورهای دیگر به چین اجازه می‌دهد تا روزانه یک میلیون بشکه نفت را به صورت قاچاق خریداری کند.

کارشناسان اطلاعاتی گفتند توسعه ناوگان کشتیرانی ایران نشان می‌دهد که تهران با وجود محدودیت‌های بین المللی، در حال توسعه توانایی هسته‌ای خود است.

 به نوشته دیلی میل، ناوگان ایران به منظور دور زدن تحریم‌ها از یک سری تکنیک‌ها استفاده می‌کند، از جمله ثبت کشتی‌ها در کشورهای کوچکی که توانایی نظارت بر نفتکش‌هایی که پرچم‌شان را استفاده می‌کنند، ندارند.

کشتی‌های ایرانی همچنین برای پرهیز از شناسایی شدن به هنگام لنگر انداختن در مناطق ممنوعه، سیستم موقعیت‌یاب (جی‌پی‌اس) کشتی را دستکاری می‌کنند.

این نفتکش‌ها همچنین از طریق تعویض پرچم‌ کشورهای مختلف سعی می‌کنند هویتشان را پنهان کنند. به گزارش دیلی‌میل، در حال حاضر نفتکش‌هایی که ۱۸ میلیون بشکه نفت ایران را حمل می‌کنند، به نظر می‌رسد در دریای جنوبی چین مستقر باشند.

بر اساس گزارش مرکز اتحاد علیه ایران هسته‌ای به مدیریت مارک والاس، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، چین برخلاف تحریم‌های آمریکا، طی شش ماه گذشته معاملات مخفی خود با ایران را در دریا افزایش داده است تا به فعالیت هسته ای ایران کمک کند.

نفتکش‌های نامبرده شده مجموعا می‌توانند حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت خام و ۱۲ میلیون بشکه میعانات گازی را به ارزش ۵/۵ میلیارد دلار جابه‌جا کنند.

علاوه بر چین، سوریه و امارات متحده عربی از دیگر خریداران نفت ایران هستند.

به گفته سر ایور روبرت، مشاور ارشد در مرکز اتحاد علیه ایران هسته‌ای، حجم نفتی که چین در بازار سیاه از ایران خریداری می‌کند که امکان را به جمهوری اسلامی می‌دهد تا ارز مورد نیازش را تامین کند، برنامه هسته‌ای خود تقویت کند و برنامه حمایت از تروریسم را در خارج از کشور دنبال کند.

از: ایران اینترنشنال 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل