شورای سازماندهی اعتصاب سراسری: در صورت اجرا نشدن خواسته‌هایمان اعتصاب گسترده‌تر خواهد شد

در ششمین روز اعتصاب، مقام‌های دولتی همچنان در مقابل اعتراضات تسلیم نشده‌اند

در پنجمین روز از اعتصاب سراسری کارگران پیمانکاری صنعت نفت، روز شنبه کارگران چند شرکت دیگر نیز به این اعتصاب پیوستند و اعتصاب‌کنندگان بر ادامه اعتصاب تا زمان اجرای خواسته‌هایشان تاکید کردند.

کارگران «شرکت رجال در منطقه ویژه ماهشهر، فاز ۲ پالایشگاه گاز بیدبلند بهبهان و شرکت او.دی.سی.سی در پالایشگاه اصفهان از جمله کارگرانی بودند که روز شنبه ۵ خرداد در مناطق مختلف به اعتصاب کارگران صنعت نفت پیوستند.

همزمان، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در بیانیه‌ای اعلام کرد که هزاران نفر در ایران در اعتصاب هستند و کارگران رسمی صنعت نفت نیز از نهم تیر اعتصاب خواهند کرد.

در این بیانیه تاکید شده است که این اعتصاب در صورت پاسخ داده نشدن به خواسته‌های کارگران گسترده‌تر خواهد شد.

افزایش سطح دستمزد، پرداخت حقوق معوق و تغییر نوبت مرخصی از جمله خواسته‌های اعتصاب‌کنندگانی است که اقدام خود را تحت عنوان «کمپین ۱۴۰۰» دنبال می‌کنند.

در همین حال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرد که «با توجه به گرانی سرسام‌آور اجناس، دستمزد هیچ کارگری امروز نباید از ۱۲ میلیون تومان کمتر باشد.»

اعتصاب کارگران صنعت نفت از روز ۲۹ فروردین از بهبهان آغاز شد و از اول تیرماه به کارگران صنایع نفت و برق در بوشهر، کنگان، خارگ، تهران، ماهشهر، اراک، قشم، گچساران، آبادان، اهواز و اصفهان گسترش یافت.

در روزهای گذشته گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، خانواده جان‌باختگان اعتراضات آبان، کارگران نیشکر هفت‌تپه، تعدادی از گروه‌های صنفی، شماری از معلمان شاغل و بازنشسته و همچنین فدراسیون بین‌المللی پتروشیمی اینداستریال از اعتصاب سراسری کارگران در ایران حمایت کرده‌اند.

پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد نیز از خواسته‌های این کارگران حمایت و  واکنش‌های سرکوبگرانه به آن را محکوم کرده است.

در روزهای گذشته برخی از مقامات جمهوری اسلامی با این وعده که خواسته‌های کارگران پیگیری خواهد شد، خواستار پایان این اعتصاب شده‌اند.

در همین حال محمدتقی ایرانی،  معاون سیاسی و امنیتی استاندار بوشهر، نیز با اشاره به اینکه کمیسیون کارگری استان مصوبه‌ای در زمینه برطرف شدن تبعیض‌ها ابلاغ کرده است، از کارگران خواست که «در این شرایط تحریم و نیاز کشور به تولید نفت، گاز و پتروشیمی» به اعتصاب خود پایان دهند.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۲۰ هزار نفر در صنعت نفت ایران با قرارداد پیمانکاری و ۳۴ هزار نفر با قرارداد موقت کار می‌کنند.

از: ایران اینترنشنال 

اعتصابات کارگری وارد ششمین روز خود شد. این رویداد که با تجمع و اعتصاب کارگران بخش نفت و گاز و پتروشیمی آغاز شد گسترده‌ترین اعتصاب سال‌های گذشته است و امروز نیز گزارش شد کارگران دیگر بخش‌ها نیز به آن پیوسته‌اند.

براساس گزارش‌ها، کارگران شرکت دیار خودرو و شرکت «ODCC» وابسته به پالایشگاه نفت اصفهان نیز از امروز به این اعتصاب‌ها پیوسته‌اند.

مهم‌ترین خواسته کارگران دیارخودرو، پرداخت حقوق و دستمزد معوقه است. آن‌ها در ۳ ماه گذشته هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند.

این اعتراض‌ها با اعتصاب کارگران پیمانی شرکت فراب در نیروگاه بیدخون عسلویه در ۲۹ خردادماه ۱۴۰۰ و ترک محل کارشان در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و شرایط کاری آغاز شد. یک روز بعد، «شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی صنعت نفت» با انتشار بیانیه‌ای، اعتصاب در نیروگاه بیدخون عسلویه را بخشی از «اعتصاب سراسری» کارگران پیمانی نفت در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها عنوان کرد که تا زمان رسیدن کارگران به مطالبات خود ادامه خواهد داشت.

افزایش سطح دستمزدها، پرداخت حقوق معوقه، امنیت شغلی و دائمی شدن قراردادهای کاری، تغییر نوبت مرخصی‌ها و ایمن شدن محیط کار ازجمله مطالبات اصلی کارگران در این اعتصاب‌هاست که با عنوان «کمپین ۱۴۰۰» در جریان است.

در روزهای گذشته نیز کارگران پروژه‌های پارس جنوبی، کارگران شرکت نفت جنوب در بندر ماهشهر، کارگران شاغل در فازهای مختلف عسلویه، کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان، کارگران پروژه‌ای پتروشیمی دماوند، کارگران کیهان پارس در اصفهان، کارگران پروژه بیدبلند خلیج‌فارس در بهبهان و کارگران پروژه بیدبلند ۲ ماهشهر و بسیاری دیگر از پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌های سراسر کشور، ازجمله کارگرانی بوده‌اند که به این کمپین پیوسته‌اند.

براساس بیانیه «شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی صنعت نفت»، کارکنان رسمی صنعت نفت نیز اعلام کرده‌اند که از روز نهم تیرماه اعتراض و اعتصاب خود را آغاز می‌کنند و کارگران پیمانی نیز درصورت محقق نشدن مطالبات خود تا آن زمان، همچنان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

از: ایندیپندنت 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل