همایش زنان ‘حامی طالبان’ در بادغیس؛ برخی معلمان می‌گویند طالبان آنها را مجبور به شرکت کردند

.
تظاهرات زنان حامی طالبان در شهر قلعه نو مرکز ولایت بادغیس در غرب افغانستان
 

امروز شماری از زنان حامی طالبان در شهر قلعه‌نو مرکز ولایت بادغیس در حمایت از طالبان تظاهرات کردند.

در یک ماهی که از تسلط طالبان بر افغانستان می‌گذرد، زنان معترض در کابل و شماری از شهرهای دیگر برای حقوق زنان بازتاب گسترده جهانی داشته است.

همزمان، زنان حامی طالبان نیز همایش‌هایی در حمایت از نظام جدید برگزار کرده اند. این زنان پوشیده در حجاب کامل مورد نظر طالبان ظاهر شده اند.

اما برخی آموزگاران زن در ولایت بادغیس به بی‌بی‌سی می‌گویند که طالبان آنها را برخلاف میل‌شان مجبور به شرکت در این گونه گردهمایی‌ها می‌کنند.

دو آموزگار زن در ولایت بادغیس به بی‌بی‌سی گفته‌اند که رئیس معارف دولت طالبان در بادغیس از آموزگاران زن خواسته که با پوشیدن نقاب و چادری و حمل پرچم طالبان در گردهمایی به حمایت از طالبان شرکت کنند.

یک معلم در ولایت بادغیس به بی‌بی‌سی گفت: “رئیس معارف ولایت بادغیس از ما خواست که باید با پوشیدن نقاب یا چادری و گرفتن بیرق حمایت خود را از ما اعلام کنید، لیست همگی شما را داریم، در صورتی که کسی در این تظاهرات اشتراک نکند با او برخورد می‌کنیم.”

او افزود که “ما معلمین بادغیس اصلا به هیچ وجه نمی‌خواهیم از آنها (طالبان) حمایت کنیم. ولی ما را مجبور می‌کنند و اخطار داده اند”.

معلم دیگری از این ولایت نیز مشابه همین شکایت را دارد. او می‌گوید که طالبان از آنها خواسته که با پوشیدن چادری و نقاب در تظاهرات طرفداران طالبان شرکت کنند.

مقامات طالبان برگزاری تظاهرات را چند روز پیش “غیرقانونی” اعلام کردند و گفتند زنان اجازه تظاهرات ندارند.

طالبان در روزهای اخیر مانع بازگشایی دبیرستان‌های دخترانه شدند اما گفته اند که در حال تدوین مقررات تحصیل دختران در کلاس‌های بالاتر هستند.

 

زنان معترض علیه طالبان در کابل تظاهرات کردند.

 

در روزهای گذشته، زنان در شهرهای مختلف افغانستان با گردهمایی، تجمع و راه‌پیمایی خواهان اعاده حقوق اسلامی خود مانند، تعلیم، تحصیل و اشتغال بوده اند.

هفته پیش شماری از زنان با پوشش کاملا سیاه، بدون اینکه چهره‌ آنها معلوم باشد به راه‌پیمایی در خیابان‌های کابل آمدند و حمایتشان را از طالبان اعلام کردند و شعار مرگ بر دموکراسی سر دادند.

طالبان سه هفته پیش، دولت موقت خود را اعلام کرد. در این کابینه کرسی وزارت زنان حذف شده، و به جای آن لوحه وزارت دعوت و ارشاد امر به معروف و نهی از منکر را بر دروازه ساختمان این وزارت نصب کردند.

این در حالی است که سه نهاد معتبر بین المللی مدافع حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین‌الملل، فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر و سازمان جهانی مقابله با شکنجه در بیانیه‌ مشترکی به “نقض حقوق بشر” در افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان گفته‌اند “طالبان هیچ زمانی را در این زمینه از دست نداده است.”

بی بی سی فارسی

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل