حماس مسئولیت حملۀ خونین در شمال تل آویو را برعهده گرفت و آن را شادباش گفت

اسماعیل هنیه: روز زمین در تاریخ جاودانه خواهد ماند

اسماعیل هنیه رهبر گروه حماس REUTERS/Suhaib Salem

در حملۀ مسلحانۀ دیشب، سه شنبه بیست و نهم مارس، در شمال تل آویو دست کم پنج نفر از جمله یک پلیس عرب اسرائیلی که قصد مهار فرد مهاجم را داشت، کشته شدند. این سومین اقدام خشونت آمیز طی هفتۀ گذشته در اسرائیل است که با موج جدیدی از خشونت ها روبرو شده و نگران از گسترش آنها در آستانۀ ماه رمضان است. دو حمله مشابه در یکشنبه گذشته و بیست و دوم ماه مارس توسط دو عرب اسرائیلی مرتبط با گروه جهاد اسلامی صورت گرفتند.

در حملۀ دیشب یک فلسطینی ساکن کرانۀ غربی رود اردن با سلاح خودکار در شهر بنی براک در حومۀ تل آویو  به روی غیرنظامیان آتش گشود و پنج نفر را در دم به قتل رساند. پلیس اسرائیل اعلام کرد که فرد مهاجم را کشته است و از افشای نام وی خودداری می کند. با این حال، جراید محلی اعلام کردند که نام فرد مهاجم ضیاء حمارشه، از ساکنان کرانه باختری رود اردن و زندانی سابق بوده است.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با انتشار بیانیه ای این حمله را محکوم کرد، در حالی که حماس با انتشار بیانیه ای مسئولیت آن را برعهده گرفت و آن را “پاسخی طبیعی” به “اشغالگران” خواند. رهبر حماس، اسماعیل هنیه نیز شخصاً اقدام فرد فلسطینی را شادباش گفت و عمل او را “قهرمانانه” نامید. با این حال، محمود عباس در پیام خود کشتن غیرنظامیان اسرائیلی و فلسطینی را به ویژه در آستانۀ ماه رمضان و اعیاد یهودی و مسیحی محکوم کرد.    

در پی این سوءقصد نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، بلافاصله کابینۀ امنیتی تشکیل داد و گفت : “با مشتی آهنین با تروریسم مقابله خواهیم کرد.”

یکشنبه گذشته در حمله‌ای مشابه دو پلیس اسرائیلی در شهر هدرا  کشته شدند. سازمان جهاد اسلامی مسئولیت این حمله را برعهده گرفت و سازمان حماس آن را پاسخی به نشست عادی سازی روابط کشورهای عرب با اسرائیل خواند که در کیبوتصی در صحرای نگب برگزار شد.

در بیست و دو مارس گذشته یک آموزگار فلسطینی دو مرد و دو زن اسرائیلی را در شهر “برشووا” در جنوب اسرائیل به ضرب چاقو و خودروی خود به قتل رساند. ضارب در سال ٢٠١۶ به خاطر تلاش برای پیوستن به داعش در سوریه دستگیر و به چهار سال زندان محکوم شده بود.

دبیرکل سازمان ملل و وزیر امور خارجۀ آمریکا حملۀ تروریستی دیشب در “بنی براک” را محکوم کردند، در حالی که دولت آلمان نسبت به موج جدید خشونت‌ها هشدار داد. “جیک سالیوان”، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، گفت که این کشور از اسرائیل در مقابل خشونت های جاری تمام حمایت های لازم را می کند.

همزمان با این خشونت ها ملاقات های چندجانبه برای کاستن از تنش ها در آستانۀ ماه رمضان جریان دارد. سال گذشته در جریان ماه رمضان درگیری میان نیروهای اسرائیلی و فلسطینیان در محوطۀ مسجدالاقصی به جنگ خشونت بار یازده روزه ای میان حماس و ارتش اسرائیل منجر شد. برای کاستن از تنش ها، بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، دیروز سه شنبه بیست و نهم مارس در امان با عبدالله دوم پادشاه اردن ملاقات کرد که مسئولیت ادارۀ مسجدالاقصی را برعهده دارد. قرار است امروز چهارشنبه اسحاق هرتسوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، به دیدار پادشاه اردن در امان برود. در ملاقات با گانتس، پادشاه اردن خواستار نمازگزاری بی مانع مسلمانان در محوطۀ مسجدالاقصی و پرهیز از اقدام های تحریک آمیز  شد.

از: ار اف ای

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل