گزارش سازمان ملل از «بی‌رحمی توصیف‌ناپذیر» در کره‌شمالی: پسر؛ بدتر از پدر

در مارس ۲۰۱۳، «کمیته تحقیق درباره حقوق بشر در جمهوری خلق کره» تشکیل شد. روز گذشته نتیجه پژوهش در این‌باره منتشر شد و از نقض سیستماتیک، گسترده و خطرناک حقوق بشر در این کشور خبر می‌داد. به گزارش بی‌بی‌سی، کارشناسانی که پس از یک‌سال تحقیق این گزارش را تهیه کرده‌اند، می‌گویند که شدت و گستردگی خشونت سازمان‌یافته به حدی است که به عقیده آنها، دنیا باید برای مقابله با آن دست به اقدام بزند. از جمله یک زن زندانی شهادت داده است که او را مجبور کرده‌اند به‌دست خود نوزادش را در آب خفه کند. بر اساس این گزارش، عده‌ای از کودکان از بدو تولد زندانی شده‌اند و به آنها گرسنگی داده شده است.

پرسش‌های زیر و پاسخ‌های «کمیته تحقیق درباره حقوق بشر در جمهوری خلق کره» مواضع این کمیته و چگونگی شکل‌گیری این کمیته و انجام ماموریت آن را روشن‌تر می‌کند.

۱- چگونه یافته‌های خود را از کشورهای کره‌جنوبی، ژاپن و جاهای دیگر جمع‌آوری کرده‌اید؟

از ۱۹ آگوست ۲۰۱۳، این کمیته در توکیو و سئول نشست‌های عمومی برگزار کرد. در این نشست‌ها، صحبت‌های قربانیان و شاهدان عینی به دقت شنیده شد. شهادت آنها نشان از فاجعه حقوق بشری بزرگی داشت. باید بابت شجاعتشان در بیان تجربه تروماتیکشان از آنها تشکر کرد. پس از آن از اعضای حقوق بشر و متخصصان سراسر جهان دعوت شد تا شهادت قربانیان را بررسی کنند. این شهادت‌ها به‌صورت دموکراتیک و بی‌طرفانه جمع‌آوری شده است.

۲- در مجموع شهادت چندنفر را بررسی کردید و چگونه تصور می‌کنید این تعداد کافی است تا تصویر دقیقی از وضعیت کره‌شمالی به دست دهد؟
بیش از صد قربانی، شاهد و متخصص در این نشست‌ها گواهی داده‌اند. همچنین مصاحبه محرمانه با کسانی که به‌خاطر نگرانی بابت اعضای خانواده‌شان که هنوز در کره‌شمالی مانده‌اند نتوانستند در جمع صحبت کنند. ما همچنان تا زمانی که مطمئن شویم میزان اطلاعات قابل اعتماد هستند، به جمع‌آوری شواهد ادامه می‌دهیم.

۳- شاهدان درباره چیزهایی حرف می‌زنند که در مقاطع مختلف زمانی رخ داده است. چگونه می‌توانید از این داده‌ها درباره وضعیت فعلی کره‌شمالی نتیجه‌گیری کنید؟
مطمئنا بدون دسترسی مستقیم به این کشور نمی‌توان آخرین اطلاعات درباره وضعیت حقوق بشر در کره‌شمالی را به دست آورد. به‌هرحال ما شاهدانی هم داشتیم که اخیرا کره‌شمالی را ترک کرده‌اند. اظهارات آنها با شواهد قبلی منطبق است و نشان می‌دهد وضعیت حقوق بشری تغییر نکرده است. همچنین ابزارهایی که امروزه برای گردآوری اطلاعات بدون دسترسی مستقیم به مکان وجود دارد کم نیستند. ماهواره یکی از آنهاست. ضمن اینکه شکنجه و سایر خشونت‌های جدی زمان‌پذیر نیست. مثلا جمع‌آوری اطلاعات از شاهدان و قربانیان قحطی دهه ۱۹۹۰ و ربودن ژاپنی‌ها و سایر ملیت‌ها از یافته‌های تحقیق ماست.

۴- پاسخ شما به آژانس خبری رسمی کره‌شمالی، که می‌گوید کمیته ابزار کشورهای دشمن است و شهادت شاهدان ناصادقانه است چیست؟
کمیته تحقیق نسبت به تاریخ تمدن کره مطلع است. این تمدن اکنون هم در حقوق بشر جهانی و منشور سازمان ملل در این‌باره زنده است. هیچ کشوری نمی‌تواند نوری را که حقوق بشر بر زندگی انسان‌ها تابانده است خاموش کند. الان می‌بینیم که این نور در فضای تاریک کره‌شمالی در حال تلالو است. کره‌شمالی از طریق آژانس خبری به شاهدان تهمت ‌زده است. اگر کره‌شمالی می‌گوید شاهدان درباره شکنجه، گرسنگی، آدم‌ربایی، شیوه خشن کنترل جمعیت و… دروغ می‌گویند، خوشحال می‌شویم کره‌شمالی این ابهامات را برطرف کند و مدارکی در رد آنها ارایه کند یا اجازه ورود به کشور را به اعضای کمیته بدهد.

۵- آیا کمیته تلاشی کرده که به مرز سینو با کره‌شمالی برود؟
ما از مقامات چینی خواستیم که اجازه دیدار از آن کشور را به ما بدهند. هنوز امیدواریم این کار امکان‌پذیر شود تا بتوانیم تحقیقات را کامل کنیم.

۶- آیا شما به مسایل زنان هم پرداخته‌اید؟
ما به پیش از شکل‌گیری کره‌شمالی کاری نداشتیم. منظور من زمان جنگ کره و ژاپن است. در آن زمان خشونت علیه زنان به اوج رسیده بود. اما مثلا بهره‌برداری از زنان به‌عنوان کارگر جنسی از زمان جنگ باب شد و تاکنون در کره‌شمالی ماندگار شده است. کمیته به‌طور خاص ماموریتی در این زمینه دارد.

۷- پیشینه کمیته بررسی حقوق بشر در کره‌شمالی چیست؟
این کمیته در مارس ۲۰۱۳ بر اساس برخی شواهدی که از کره‌جنوبی گزارش شد و اطلاعاتی که از ان‌جی‌اوهای حقوق بشری به دست آمد، تشکیل شد.

۸- چه نوع خشونت‌هایی در کمیته بررسی شد؟
خشونت‌هایی که بررسی شد، شامل خشونت‌های مربوط به غذا و کمپ‌های زندان، شکنجه، آدم‌ربایی و… است.

۹- از این پس کمیته چگونه می‌خواهد وظایفش را انجام دهد؟
رویکرد کمیته انجام وظایف با حفظ استقلال و بی‌طرفی است. همچنین کمیته تلاش خواهد کرد دولت کره‌شمالی را متقاعد کند با کمیته همکاری و شواهد خود را ارایه کند. از سوی دیگر در اواسط آگوست نشست‌های عمومی دیگری در شهرهای توکیو و سئول برای جمع‌آوری شواهد بیشتر برگزار خواهد شد.

۱۰- کمیسر عالی حقوق بشر، خانم ناوی پیلای، تحقیقات این کمیته را «گام نخست» می‌داند و امیدوار است گام‌های بعدی برداشته شود. آیا این به این معناست که اقدامات قانونی دیگری در راه است؟ مثلا از طریق دادگاه بین‌المللی؟
تشکیل کمیته گامی از یک فرآیند مفصل است. اگر از سوی نهادهای بین‌المللی قدم دیگری برداشته نشود خیلی ناامیدکننده خواهد بود. هنوز اقداماتی که لازم است انجام شود مشخص نیست و به یافته‌های بیشتر کمیته بستگی دارد. همچنین به نتیجه‌گیری و پیشنهاد این کمیته.

——————-
در گزارش «کمیته تحقیق درباره حقوق بشر در جمهوری خلق کره» موارد زیر بررسی شده‌اند:
نقض حق دسترسی به غذا
خشونت در کمپ‌های زندان
شکنجه و رفتار غیرانسانی
بازداشت غیرقانونی
تبعیض
نقض آزادی بیان
نقض حق زندگی
نقض آزادی
آدم‌ربایی به‌ویژه ربودن اتباع دیگر کشورها

از: شرق

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل