امیر حکمتی به ۱۰ سال زندان محکوم شده است

amir-hekmati

به نوشته نیویورک تایمز، امیر حکمتی، آمریکایی ایرانی‌تباری که از سال ۲۰۱۱ در ایران در بازداشت است در دادگاه تجدید نظر به ۱۰ سال زندان محکوم شده. حکمتی قبلاَ به اتهام “جاسوسی برای آمریکا” به اعدام محکوم شده بود.

روزنامه نیویورک تایمز این خبر را در شماره روز جمعه (۱۲ آوریل/ ۲۳ فروردین) به نقل از محمود طباطبایی، وکیل امیر حکمتی منتشر کرده است. طباطبایی گفته است که او مستقیما در جریان محاکمه مجدد طباطبایی و صدور حکم جدید قرار نداشته و خبر این محاکمه را از مقام‌های قضایی ایران دریافت کرده است. او افزوده است که حکمتی در ماه دسامبر گذشته و در یک شعبه دادگاه انقلاب محاکمه شده و دوباره به او اتهام “همکاری عملی با آمریکا” زده شده است.

وزارت خارجه آمریکا تحول جدید در پرونده حکمتی را تایید نکرده، ولی مجدداَ خواهان آزادی وی شده است. یک مقام این وزارتخانه که نخواسته نامش فاش شود، به نیویورک تایمز گفته است که دولت آمریکا نگران سرنوشت حکمتی است که “از دو سال پیش در بازداشت حکومت ایران به‌سر می‌برد و به گونه‌ای بحث‌انگیز به جاسوسی محکوم شده است.” مقام یادشده خواهان آزادی حکمتی شده تا او بتواند “دوباره به خانواده خود بپیوندد.”

امیر میرزایی حکمتی در ماه اوت سال ۲۰۱۱، دو هفته پس از ورود به ایران بازداشت شد. او از طریق دوبی و به قصد دیدار خانواده‌اش به ایران سفر کرده بود. حکمتی تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی دارد و در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به عنوان تفنگدار نیروی دریایی آمریکا فعالیت می‌کرده و مدتی در عراق مأمور خدمت بوده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی چند ماه بعد (۱۶ آذر ۱۳۹۰) از بازداشت امیر حکمتی به اتهام “جاسوسی برای آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا” خبر داد. حدود دو هفته پس از آن نیز صدا و سیمای جمهوری اسلامی تصاویری را به عنوان “اعترافات” امیر حکمتی پخش کرد.

پس از انتشار “اعترافات” امیر حکمتی از تلویزیون دولتی ایران، پدر او، علی حکمتی که در میشیگان زندگی می‌کند، گفت پسرش جاسوس سیا نیست و برای دیدن مادربزرگ‌هایش به ایران رفته بود. بهناز حکمتی، مادر امیر حکمتی نیز ضمن ردکردن جاسوس بودن فرزندش، گفت که او تحت فشار مجبور به اعتراف شده است.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، در تاریخ دوشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۰ امیر حکمتی را به اتهام “همکاری با دولت متخاصم و عضویت در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) و همچنین تلاش برای متهم‌سازی ایران در تروریسم”، “محارب و مفسد فی‌الارض” شناخت و برای وی حکم اعدام صادر کرد اما این حکم در دیوان عالی تایید نشد.

“آزادی حکمتی در گرو حسن نیت آمریکا”

در شهریور سال گذشته روزنامه گاردین نامه‌ای از حکمتی چاپ کرد که وی در آن بازداشت و اتهام‌های وارد شده به خود را بخشی از تبلیغات و گروگان‌گیری نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی برای رهایی ایرانیانی دانست که در خارج از این کشور به اتهام‌های امنیتی در زندان به‌سر می‌برند.

از: دویچه وله

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل