۳۸ درخواست‌ ۲۱ فعال اقتصادی از دولت یازدهم

tulid

جلسه هم‌اندیشی دولت و بخش خصوصی برگزار شد

اواخر هفته گذشته فعالان اقتصادی کشور با حضور تعدادی از وزرای اقتصادی دولت جلسه هم‌اندیشی برای حل مشکلات پیش‌روی بخش تولید برگزار کردند و دولتی‌ها از اقدامات و الزامات رشد و توسعه تولید صحبت کردند و صنعتی‌ها هم خواسته‌های خود را بیان داشتند. به گزارش تسنیم، در این جلسه معاون اول رییس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر اقتصاد، رییس صندوق توسعه ملی، دبیر هیات‌دولت و رییس کل بانک‌مرکزی از کابینه دولت حضور داشتند و برخی از فعالان بخش اقتصادی و صنعتگران بنام هم از سمت بخش خصوصی در این جلسه حاضر شدند. از اولین هفته روی‌کارآمدن دولت یازدهم مصوباتی برای حمایت و رفع موانع تولید تصویب شد و از همان زمان بود که جلسات مشترک دولت و فعالان اقتصادی کلید خورد و این جلسه هم دهمین جلسه کارگروه حمایت از تولید است که گزارش آن اکنون منتشر شده است.

۵۰درصد نقدینگی بنگاه‌ها تامین نشد

محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت کاهش تورم و افزایش رونق اقتصادی را از برنامه‌های جدی دولت دانست اما گفت: به‌دلیل تورم حاکم در این سال‌ها و سه‌برابرشدن نرخ ارز، نقدینگی موردنیاز فعالیت‌های اقتصادی بیش از قبل شده است. اما در این سال‌ها تسهیلات تعلق‌گرفته به واحدهای تولیدی حدود ۶۵میلیاردتومان بوده که نسبت به سال‌های قبل ثابت مانده و ما نتوانسته‌ایم نقدینگی بیشتری تزریق کنیم و با توجه به تورم این توان کاهش داشته است. به عبارت دیگر بین ۱۱۰ تا ۱۲۰هزار میلیارد تومان نقدینگی لازم بود که تنها ۵۵درصد آن تامین شده است. اما با درنظرگرفتن افزایش تولید امسال نیاز به ۱۵۰هزار میلیارد تومان تسهیلات در صنعت و معدن داریم. نعمت‌زاده در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های ما رفع تمامی محدودیت‌های توسعه صادرات است که در نظر داریم سرمایه بانک توسعه صادرات که هفت، هشت‌درصد تسهیلات صادرات را تامین می‌کند، افزایش دهیم. منابع صندوق ضمانت صادرات نیز محدود است و آن را باید افزایش دهیم.

تولید، اولویت راهبردی دولت است

وزیر اقتصاد هم در این جلسه اظهار کرد: از نظر دولت تولید، یک موضوع یا یک اولویت یا یک هدف در کنار سایر اولویت‌ها نیست. تولید اولویت راهبردی و کانونی اصلی دولت است. سایر اهداف در مقایسه با تولید و رشد اقتصادی، اهداف فرعی هستند. اگر به‌دنبال ثبات در اقتصاد کلان، مهار تورم و برقراری آرامش در بازارهای سرمایه پول هستیم برقراری ثبات در بازار تولید لازم است. علی طیب‌نیا گفت: سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف شده است تمام تلاش خود را معطوف رفع مشکلات تولید کند. سازمان امور مالیاتی ماموریت دارد همه برنامه‌های اصلاحی را بر این مبنا قرار دهد که کمترین اثر سوء را بر فعالیت‌های تولیدی بگذارد. بنابراین ما باید به‌سمت مالیات‌هایی برویم که کمترین فشار بر تولید باشد. سیستم بانکی هم مکلف شده تمام تلاش خود را صرف تامین سرمایه برای تولید کند.

رییس کل بانک‌مرکزی هم در ادامه این جلسه گفت: اقتصاد ما بانک‌محور است. هدف این است بازار سرمایه در شرایطی کار کند که سرمایه را تامین کند. از کل تسهیلات نظام بانکی، ۴۴درصد سرمایه در گردش و ۵۵درصد سرمایه بلندمدت است. منابع بانکی که تمرکز آن کوتاه‌مدت است باید روی تامین سرمایه کوتاه‌مدت تمرکز کند. سیف اظهار داشت: حجم تسهیلات در تمامی بخش‌ها در سال ۹۲، ۲۳۶هزارمیلیاردتومان بوده که ۷۰هزارمیلیارد تومان آن به صنعت داده شده است. وی ادامه داد: در حالی حجم کل تسهیلات در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ حدود ۳۰درصد افزایش یافته که این حجم در بخش صنعت تنها هزارمیلیاردتومان بیشتر شده است. یعنی رقم ۶۹هزارمیلیاردی سال ۹۱ به ۷۰هزارمیلیاردتومان در سال ۹۲ رسیده است.

دولت در پی راه‌حل

بعد از اعلام نظرات دولتی‌ها و بیان خواسته‌های تولیدگران، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور طی اظهاراتی گفت: دولت برای پیشنهادات و دیدگاه‌های بخش خصوصی ارزش فراوانی قایل است. مشورت‌هایی که بخش خصوصی می‌تواند در مواقع سختی و مشکلات به دولت ارایه دهد، بعضا بسیار کارسازتر از مشورت‌های کارشناسان دولتی است. جهانگیری با بیان اینکه موضوع رکود و بیکاری در کشور موضوعی جدی است گفت: باید برای این مشکلات راه‌حل پیدا کنیم چرا که امروز بیکاران کشور از میان افراد تحصیلکرده هستند و لازم است برای آنها فرصت‌های شغلی متناسب با تحصیلاتشان ایجاد شود. برای حل مشکلات کشور چاره‌ای جز صنعتی‌شدن ایران وجود ندارد و لازمه صنعتی‌شدن این است که بخش خصوصی محور کارها باشد.

از: شرق

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل