https://youtube.com/watch?v=xLkHhXADgx8%3Ffeature%3Dshare%253Fwmode%253Dopaque
ایران وایر
گوگل به مناسبت فرارسیدن عید نوروز باستانی، لوگوی خود را اِلِمانهای فرهنگ ایرانی طراحی کرده است.
«پندار یوسفی»، مدیر ایرانی تیم UX گوگل ترنسلیت، با طراحی این لوگو، آمدن فصل بهار را تبریک میگوید. در این نمای بصری چندین حیوان در اطراف سفره هفتسین جمع شدهاند و نوروز را جشن میگیرند.
آقای یوسفی پس از انتشار طرح نوروزی خود در صفحه شخصی اینستاگرم با استقبال گرم مخاطبان خود روبهرو شد.
پندار یوسفی از تجربه شخصی خود در طراحی این لوگو در شبکه ایکس(توئیتر سابق) خود نوشت: «در طراحی این صحنه من از خاطرات خوش دوران کودکی خود از نوروز الهام گرفتم که پر از احساسات شادی، با هم بودن و امید بود.»
تو آسیا داره شب میشه و کم کم نشانک (Doodle) نوروزی گوگل تو کشورهای مختلف داره نمایش داده میشه. کار کردن روی نشانکهای گوگل در حالی که هیجان انگیزه، سختیهای خودش رو هم داره. رشته ای درباره تجربه من از کشیدن نشان #نوروز امسال #گوگل: pic.twitter.com/xl0Tm6z7pS
— پندار یوسفی (@legomahi) March 18, 2024
البته لازم به ذکر است که ایرانیان داخل کشور با آیپی ایران، به علت فیلترینگهای اعمال شده از سمت حکومت جمهوریاسلامی، قادر به دیدن این لوگو نبوده و مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند.
گوگل سال گذشته نیز تصویر زیر را برای لوگوی خود ابتدای سال ۱۴۰۲ منتشر کرده بود:
نکته قابل توجه در تغییر لوگو گوگل به مناسب نوروز ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته در سراسری بودن آن است. سال گذشته لوگو گوگل تنها در کشورهایی که عید نوروز را جشن میگیرند قابل نمایش بود؛ حالا تمامی کاربران گوگل این لوگو را مشاهده خواهند کرد.
معمولاً گوگل در مناسبتهای خاص ازجمله آغاز سال نو میلادی، تولد یا درگذشت برخی چهرههای مهم و برخی اتفاقات مهم، تغییراتی در لوگوی اصلی خود میدهد. برای مثال همزمان با تولد اینشتین یا برخی چهرههای شناختهشده در حوزههای مختلف، لوگوی گوگل تغییر میکند.
گوگل میگوید در سراسر جهان بیش از ۳۰۰ میلیون نفر به مناسبت نوروز گردهم میآیند تا فصل بهار و تولد دوباره طبیعت را از طریق این آیین کهن ایرانی جشن بگیرند که پیامآور صلح، احترام، دوستی و هماهنگی میان زندگی و طبیعت است.
این شرکت میگوید آیین نوروز از بیش از ۳۰۰۰ سال پیش وجود داشته است و قدیمیترین ریشههای آن به ایران باستان برمیگردد. اما در طول زمان، جوامع مختلف در حاشیه جاده ابریشم نیز این آیین را پذیرفتند و امروزه در کشورهای مختلفی آن را جشن میگیرند.