تبعیض جنسیتی در جوایز قهرمانان شطرنج تهران

mosabeghate-shatranj

درآمد ۲۳میلیون؛ جایزه‌ها ۲میلیون

شرق: مسابقات شطرنج قهرمانی رده‌های سنی دختران و پسران استان تهران در حالی از بعدازظهر دیروز در محل این هیات شروع به کار کرد که از همان ابتدا حاشیه‌ساز شد. سایت خبری هیات شطرنج تهران با اعلام زمان و نحوه برگزاری این رقابت‌ها، چگونگی پرداخت جوایز را به نفرات برتر نیز منتشر کرده که در حرکتی سوال‌برانگیز دیده می‌شود مبلغ جایزه‌های پسران از دختران بیشتر تعیین شده است.

نکته جالب توجه اینجاست که مبلغ جوایز نقدی این مسابقات آنقدر ناچیز است که بالاترین مبلغ آن ۲۰۰هزارتومان آن هم برای شطرنج‌‌بازان پسر رده سنی ۱۶ تا ۱۸سال در نظر گرفته شده است. حال دلیلی که باعث شده مسوولان برگزاری رقابت‌ها به ترتیب کم‌شدن رده‌های سنی از مبلغ جوایز کم کنند و بدتر از همه اینکه بین پسران و دختران تبعیض قایل شوند و کمترین وجه را به دخترها بدهند جای بسی تاسف و سوال دارد. در بخش پسران در رده ۱۶ تا ۱۸ سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۲۰۰، ۱۶۰ و ۱۲۰هزارتومان، در رده ۱۲ تا ۱۴ سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۶۰، ۱۲۰و ۹۰هزار تومان، در رده ۸ تا ۱۰سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۰۰، ۸۰ و ۶۰هزارتومان و رده زیر شش سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۰۰، ۷۰ و ۵۰هزارتومان پاداش می‌گیرند. این در حالی است که در بخش دختران در رده ۱۶ تا ۱۸سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۷۰، ۱۲۰ و ۹۰ هزار تومان، در رده ۱۲ تا ۱۴ سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۲۰، ۹۰ و ۷۰ هزار تومان، در رده ۸ تا ۱۰ سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۱۰۰، ۷۰ و ۵۰ هزار تومان و رده زیر شش سال نفرات اول تا سوم به ترتیب ۹۰، ۷۰ و ۵۰هزارتومان جایزه می‌دهند.

نکته جالب‌تر اینجاست که طبق اعلام سایت هیات شطرنج استان در مجموع ۳۵۷ شطرنج‌‌باز زیر ۶، ۸،۱۰،۱۲،۱۴،۱۶،۱۸ سال شرکت کرده‌اند و از هر شرکت‌کننده مبلغ ۶۵هزارتومان حق ورودی مسابقات گرفته‌اند. مجموع حق ورودی این ۳۵۷ شطرنج‌‌باز (۲۶۷ پسر و ۹۰ دختر) ۲۳میلیون‌و۲۵۰هزارتومان می‌شود ، در مقابل کل جوایزی که هیات باید به نفرات برتر بدهد دومیلیون‌و۱۹۰هزارتومان می‌شود.

اگر هیات شطرنج استان تهران حتی نخواهد از اعتبارات خود برای جوایز شطرنج‌‌بازان این رقابت‌ها هزینه کند دومیلیون تومان آنقدر مبلغ پایینی است که بخواهند آن را از پول‌هایی که خود شرکت‌کننده‌ها برای ثبت‌نام و حضور در این رقابت‌ها پرداخت کرده‌اند، بپردازند و دیگر نیازی به این نباشد که از اکنون بین نونهالان و نوجوانانی که قرار است روزی آینده شطرنج ایران را بسازند اینقدر تبعیض قایل شوند؛ تبعیضی که سرجمع در ۳۰، ۴۰هزارتومان بیشتر خلاصه نمی‌شود. خوشبختانه شطرنج ورزشی بوده که برخلاف سایر رشته‌های ورزشی که به امکانات و تجهیزات منحصربه‌فرد نیاز دارند، محتاج نیست و دیگر این مساله هم وجود ندارد که مسوولان آن بخواهند نگران اعتباری بزرگ برای برگزاری مسابقات این رشته باشند.

یک میز و صندلی برای مسابقه دادن شطرنج‌‌بازان هم کفایت می‌کند. هر چند نحوه برگزاری مسابقات شطرنج معمولا طوری است که بین پنج تا هفت روز انجام می‌شود اما برای هیاتی مثل تهران که مشکلی هم از بابت سالن مسابقات ندارد این دغدغه هم نیست که بخواهد هزینه بالایی صرف این میزبانی کند. وقتی از مجتبی دانشفر، رییس هیات شطرنج استان تهران سوال کردیم که درخصوص پرداخت جوایز شطرنج‌‌بازان رقابت‌های جاری توضیح بدهد، پاسخ جالبی داد. او به خبرنگار «شرق» گفت: «به خاطر اینکه تعداد شرکت‌کننده‌های پسر از دختر در این رقابت‌ها بیشتر بود مقدار جوایز آنها را بیشتر تعیین کردیم.» او در پاسخ به این سوال که مگر مثلا ۲۰۰هزارتومان با ۱۷۰هزارتومان چقدر تفاوت دارد که دختران را از آن محروم می‌کنید، به تندی گفت: «به‌هرحال تصمیمی است که گرفته شده، این تفاوت را من تشخیص نمی‌دهم.»

دانشفر در واکنش به اینکه مگر شما شخص اول هیات نیستید چرا می‌گویید من تشخیص نمی‌دهم، این بار با عصبانیت بیشتری گفت: «در هیات، مسوولان دیگری مثل دبیر و نایب‌رییس بانوان حضور دارند که همه با هم تصمیم می‌گیریم چه کار کنیم. شما به عنوان خبرنگار بهتر است بپرسید که وضعیت مسابقات از لحاظ کمی و کیفی چطور است. این چه سوال‌هایی است که می‌کنید!»

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل