جهش هم‌زمان دلار و نفت؛ جنگ بار دیگر بازارها را ملتهب کرد

Thursday, 3rd September, 2026
اندازه قلم متن

هم‌زمان با تشدید دوباره درگیری‌های نظامی میان جمهوری اسلامی و آمریکا، قیمت دلار در بازار آزاد ایران به ۲۲۱ هزار تومان رسید و بهای نفت برنت نیز در بازارهای جهانی از ۹۷ دلار در هر بشکه عبور کرد.

در بازارهای ایران قیمت هر دلار آمریکا روز پنج‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۵ با افزایش هزار تومانی نسبت به روزگذشته به ۲۲۱ هزار تومان رسید.

دلار معاملات روز چهارشنبه را در محدوده ۲۱۹ تا ۲۲۰ هزار تومان به پایان رسانده بود. به‌این‌ترتیب، ارزش دلار از ابتدای هفته تاکنون ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است.

قیمت یورو نیز با دو هزار تومان افزایش به ۲۵۶ هزار تومان رسید. گزارش‌های بازار نشان می‌دهد برخی دارندگان ارز با انتظار ادامه افزایش قیمت‌ها از فروش دارایی‌های خود خودداری می‌کنند؛ وضعیتی که عرضه ارز را محدودتر کرده است.

افزایش قیمت ارز در حالی ادامه دارد که عبدالناصر همتی، رییس‌کل بانک مرکزی، رشد اخیر دلار را «موقتی» و ناشی از «فضای روانی و تبلیغاتی» خوانده و گفته است این بانک آمادگی دارد تا دو میلیارد دلار ارز به بازار عرضه کند.

بانک مرکزی پیش‌تر نیز پس از عبور قیمت دلار از مرز ۲۰۰ هزار تومان، عرضه ۵۰۰ میلیون دلار اسکناس به شبکه بانکی را آغاز کرده بود. این اقدام تاکنون نتوانسته مسیر صعودی نرخ ارز را متوقف کند.

هم‌زمان با افزایش قیمت دلار، بازار جهانی نفت نیز به تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه واکنش نشان داده است. براساس گزارش آسوشیتدپرس، قیمت نفت برنت روز پنج‌شنبه با ۱/۷ درصد افزایش به ۹۷ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید.

قیمت نفت خام شاخص آمریکا نیز با افزایش ۱/۹ درصدی به ۹۲ دلار و ۷۱ سنت رسید. بهای نفت در پی نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ و ایجاد اختلال بیشتر در انتقال انرژی از تنگه هرمز، به بالاترین سطح خود در بیش از یک ماه گذشته رسیده است.

افزایش هم‌زمان قیمت ارز و نفت پس از آن رخ داد که آمریکا موج تازه‌ای از حملات را علیه اهداف نظامی جمهوری اسلامی در جنوب ایران انجام داد. نیروهای نظامی جمهوری اسلامی نیز در پاسخ، از حملات موشکی وپهپادی به پایگاه‌ها و مواضع آمریکا در چند کشور منطقه خبر دادند.

تداوم درگیری‌ها و کاهش تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز، نگرانی‌ها درباره عرضه جهانی انرژی را افزایش داده است. این وضعیت در داخل ایران نیز همراه با محدودتر شدن درآمدهای ارزی، تحریم‌های آمریکا و اختلال در تجارت خارجی، فشار بیشتری بر ارزش ریال وارد کرده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.

امکان نظر دهی وجود ندارد.