اخبار و گزارشات کارگری: اعتصاب وتجمع کارگران صدرا، شرکت مبین مجتمع مس شهربابک و کارگران قطعات بتنی گیلان

kargar-sadra

اعتصاب وتجمع کارگران صدرا در اعتراض به عدم پرداخت ۵ماه حقوق!

صبح امروز۲آذر، کارگران صدرا که زیرنظر پیمانکار سکوها فعالیت می کنند، در اعتراض به عقب افتادن حقوق شان دست از کارکشیده ومقابل درب اصلی شرکت در جزیره تجمع کردند.

به گزارش۲آذرخلیج فارس، یک منبع کارگری که خواست نامش ذکر نشود افزود، کارگران پیمانکاری های صدرا از تیرماه امسال حقوق نگرفته اند و با وعده و وعیدهای مسئولان طی این مدت به کارشان ادامه دادند، اما وقتی آبان هم گذشت و تاخیر در مزد و مواجب آنها به ۵ ماه رسید، ناگزیر به اعتصاب شده اند.

وی با بیان اینکه طی ۲۰ روز گذشته کارگران صدرا تلاش کردند از مسیر مسالمت آمیز موضوع را مرتفع کنند ولی نتیجه نداد و ناگزیر به اعتصاب شدند، ادامه داد: هرچند مسئولان محلی صدرا برای بازگرداندن کارگران پادرمیانی کرده، ولی چون خبری از زمان پرداخت حقوق ها نیست، معترضان حاضر به بازگشت به محل کار نشده اند.

تجمع کنندگان امروز مقابل درب اصلی شرکت صدرا حدود ۱۵۰ نفر برآورد می شوند که معتقدند مدیران محلی شرکت در بوشهر نقش چندانی در پرداخت حقوق ها ندارند و تصمیم گیر اصلی مدیران دفتر مرکزی می باشند که در تهران حضور دارند و باید برای پرداخت حقوق ها فکری کنند.

براساس این گزارش،شرکت صدرا که روزگاری فعال ترین بنگاه اقتصادی و مجموعه صنعتی بوشهر محسوب می شد، سالهاست حال و روز خوشی ندارد، طوری که شمار نیروهای آن که در دوران اوج فعالیتش حدود ۴ هزار نفر بود، اینک به کمتر از ۱۵۰۰ هزار نفر رسیده است.

تعدیل و اخراج شمار زیادی از نیروهای صدرا نیز نقش مُسکن و راه حل مقطعی داشته، طوری که هر از گاهی از این مجموعه خبر کاهش فعالیت ها و اعتصاب کارگران به گوش می رسد.

پس از تغییرات مدیریتی صدرا در اواخر دولت قبل – که البته هنوز بسیاری نمی دانند خانواده پیمانکاری چوبدار مالک این شرکت است یا قرارگاه خاتم الانبیا سهامدار اصلی است- بخش کشتی سازی صدرا به کما رفت، خصوصا آنکه نفتکش ونزوئلا که دولت قبل سفارش آن را گرفته بود هم روی دست صدرا ماند.

با این حال، فعالیت در جزیره سکوسازی صدرا توسط پیمانکاران مربوطه ادامه دارد و قریب ۱۲۰۰ نفر نیز مشغول به کار هستند. در این بخش ۱۰ سکوی مربوط به فازهای پارس جنوبی با میزان پیشرفت های متفاوت – از ۳۰ تا ۸۰ درصد- فعال می باشد.
بنابهمین گزارش،تعویق چند ماهه در پرداخت حقوق کارگران صدرا در شرایطی می باشد که براساس اعلام کارفرما، دو برابر بیشتر از هزینه ساخت سکوها به این شرکت پرداخت شده، ولی مشخص نیست این مبالغ چگونه هزینه می شود؟
اواخر شهریورماه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و معاون وزیر نفت پس از بازدید از شرکت صدرا گفت: وزارت نفت دو برابر هزینه های ساخت سکوهای پارس جنوبی به شرکت صدرا پرداخت کرده است.

رکن الدین جوادی به عنوان مدیر مجموعه ای که کارفرمای سکوهای در دست ساخت صدرا می باشد، در نشست با استاندار بوشهر افزود: خیلی ازهزینه های شرکت صدرا ریشه در طولانی بودن این پروژه دارد که برای رفع این مشکل باید در تکمیل سکوهای فازهای پارس جنوبی سرعت بخشی شود، طوری که میانگین زمانی تکمیل سکوها ۳۰ ماهه شده، در حالی که قرار اولیه مبنی بر نصف این زمان بوده است.

وی یادآورشد: شرکت صدرا باید درافزایش کیفیت ساخت سکوها، توانمندی های خود را افزایش دهد تا در موعد مقرر این سکوها تکمیل شود.

تلاطم شرکت صدرا در دریای مشکلات در شرایطی می باشد که اردیبهشت ماه سالجاری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از تشکیل کارگروهی برای «نجات صدرا» خبر داده بود.

حسینی محمدی در نشستی خبری گفته بود: در حال حاضر ۱۵۰۰ نفر در این مجموعه شاغل هستند که انتظار می رود با اجرای برنامه های موردنظر و همکاری مدیران آن، دست کم ۱۵۰۰ فرصت شغلی جدید در آن احیا شود.

وی با بیان اینکه صدرا حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به تامین اجتماعی بدهی دارد، ادامه داد: بدهی این شرکت به بانک و امور مالیاتی سنگین تر از این رقم هاست.

این مقام مسئول با بیان اینکه قرار شده مدیران صدرا پیشنهادات خود را برای احیای این مجموعه در اسرع وقت ارائه کنند، ادامه داد: آن بخشی که از توان استان و دولت است تعیین تکلیف می شود، ضمن اینکه بخشی از حل مسئله به مدیران آن و میزان همکاری شان بر می گردد.

برپایه این گزارش،اما با گذشت بیش از ۷ ماه، خبری از تشکیل چنین کمیته ای یا نتایج آن نیست و کار به اعتصاب کارگران کشیده شده که تا زمان انتشار این گزارش نیز ادامه دارد.

البته به نظر می رسد مدیریت استان نیز دچار روزمرگی شده و قادر به ورود موثر به این ماجرا و احقاق حق کارگران نیست، شاید نگاهها باید به سمت مرکز کشور باشد تا شاید آنجا برای صدرا و کارگرانش فرجی شود.

***
اعتصاب کارگران شرکت مبین مجتمع مس شهربابک

امروز۲آذر، کارگران شرکت مبین از شرکتهای اقماری مجتمع مس میدوک شهربابک به دلیل پایین بودن دستمزد و دیر کرد حقوق در محل کار خود حضور پیدا کرده اما از انجام کار امتناع نموده اند و طی نامه ای اعتراض خود را به مسئولین اعلام نموده اند .
به گزارش۲آذرکارگران کرمان،کارگران شرکت مبین به دلیل پایین بودن دستمزد و دیر کرد حقوق در محل کار خود حضور پیدا کرده اما از انجام کار امتناع نموده اند.

تنها درخواست کارگران دریافت حقوق به موقع و مناسب است لذا آنان اعلام کرده اند که اگر امروز مشکل آنها حل نشود فردا کلیه کارگران این واحد تولیدی در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع می کنند.
تعداد نیروهای کارگری شرکت مبین حدودا ۱۸۵ نفر می باشند.

***
تجمع کارگران قطعات بتنی گیلان وارد پنجمین روز شد

یکی از کارگران قطعات بتنی گیلان با انتقاد از بیتوجهای مسئولان استانی در مورد اعتراضات پی در پی کارگران این واحد، گفت: عمده مشکلات کارگران مربوط به تأخیر در پرداخت ۴ ماه حقوق نیست بلکه تامین امنیت شغلی کارگران با حذف شرکت خدماتی «گیلان آفتاب یکتا» اولین و مهمترین خواسته کارگران به شمار میرود.

به گزارش۱۸آبان۱۳۹۲ ایلنا،اعتراض جمعی از کارگران شرکت قطعات بتنی گیلان در محوطه این کارخانه امروز (شنبه ۱۸ آبان ماه) درحالی وارد پنجمین روز میشود که حقوق کارگران هنوز پرداخت نشده و مسئولان استانی همچنان در برابر مطالبات ۲۰۰ کارگر سکوت کردهاند.

یکی از کارگران قطعات بتنی گیلان با انتقاد از بیتوجهای مسئولان استانی در مورد اعتراضات پی در پی کارگران این واحد، گفت: عمده مشکلات کارگران مربوط به تأخیر در پرداخت ۴ ماه حقوق نیست بلکه تامین امنیت شغلی کارگران با حذف شرکت خدماتی «گیلان آفتاب یکتا» اولین و مهمترین خواسته کارگران به شمار میرود.

این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت، ادامه داد: با وجود برپایی ۵ روز تجمع که از دوشنبه (۱۳ آبان ماه) آغاز شده است، مسئولین این واحد تولیدی و یا مسئولان استانی سعی نکردهاند در جمع کارگران حاضر شوند و صدای ما را بشنوند، تنها یکبار در روز پنجشنبه (چهارمین روز) نمایندهای از جانب اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی همراه با کارفرما در بین کارگران حاضر شد که همان سخنان کارفرما را تکرار میکرد.

گفتنی است، ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان که زیر نظر شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» فعالیت دارند در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه و با مطالبه حذف شرکت پیمانکاری طی روزهای دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته و نیز، امروز – شنبه ۱۸ آبان ماه- اقدام به برپایی تجمع اعتراضی در محوطه این کارخانه کرده اند.

***
تجمع پاکبانان مقابل شهرداری منطقه چهار رشت دراعتراض به عدم پرداخت۳ماه حقوق!

روز یکشنبه۱آذر، جمعی از پاکبانان شهرداری منطقه چهار کلانشهر رشت، امروز با تجمع مقابل شهرداری این منطقه ، خواستار دریافت مطالبات معوقه خود شدند.

به گزارش ۱آذرایرنا، حدود ۳۰ نفر از پاکبانان شهرداری منطقه چهار کلانشهر رشت، با حضور مقابل شهرداری این منطقه، خواستار پرداخت حدود سه ماه از حق و حقوق شان شدند.

پاکبانان شهرداری منطقه چهار رشت بیان داشتند: تاخیر در پرداخت حق و حقوق آنها، موجب بروز مشکلاتی در زندگی روزمره شان شده است.

شهردار منطقه چهار رشت در این رابطه گفت: در زمان حاضر، با یک شرکت پیمانکار برای بهره مندی از نیروهای پاکبان قرارداد داریم.

مهرداد عیسی پور روز یکشنبه افزود: بخشی از مطالبات این شرکت پیمانکار پرداخت شده و بخش دیگر مطالبات نیز تا پایان هفته جاری پرداخت خواهد شد.

وی اظهار داشت: با پرداخت همه مطالبات به شرکت پیمانکار ، پاکبانان می توانند از شرکت مربوطه حق و حقوق شان را دریافت کنند.

حدود یکصد و ۳۰ پاکبان در زمینه رفت و روب شهری در منطقه چهار کلانشهر رشت فعالیت دارند.

اوایل شهریورماه امسال نیز تعدادی از پاکبانان رشت، دراعتراض به تاخیر درپرداخت حقوقشان دست به تجمع زده بودند.

***

اخراج ۵۰ کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد- تعدادی دیگرازکارگران هم درپایان ماه اخراج می شوند !

قرارداد ۵۰ نفر از کارگران کارخانه کاشی جم بروجرد به دلایل مختلفی تمدید نشد و این اقدام سبب بیکاری ۵۰ نفر از کارگران و افزایش بیکاری گردید.

به گزارش۲آذر بازتاب بروجرد،این روزها شاهد هستیم که در جای جای شهرها چرخ های صنایع به کندی می چرخد و هر روز بر آمار تعطیلی و نیمه تعطیل شدن این واحد ها افزوده می شود.

طی سالهای اخیر خبرهای زیادی در خصوص واحدهای صنعتی و افزایش بیکاری کارگران شنیده می شود، با تعطیلی یک واحد صنعتی چندین کارگر از کار بیکار می شوند و مشکلات فراوانی پیش روی آنها قرار می گیرد.

اما با توجه به این که بیش از ۳۵ درصد صنایع استان لرستان در بروجرد وجود دارد اما متاسفانه هر روز شاهدیم که به جای رونق و افزایش تولیدات و افزایش کار و کارگران ، خبرهایی از تعطیلی و نیمه تعطیلی و یا اخراج کارگران می شود.

طی سال جاری کارخانه سامان کاشی بروجرد با هزاران مشکل روبرو شده بود که عدم پرداخت حقوق کارگران ، نبود نقدینگی ، عدم دریافت تسهیلات و … سبب شده بود تا کارگران این واحد صنعتی با مشکلات زیادی روبرو شوند.

اما انگار این بیماری به کارخانه کاشی جم بروجرد نیز سرایت کرده و امروزه حدود ۵۰ نفر از کارگران زحمتکش این کارخانه تمدید قرار داد نشده اند و از کار بیکار شده اند.

کارخانه ای که در تولید سرامیک و صادرات زبانزد است حالا عدم تمدید قرار داد با کارگران را در برنامه قرار داده است.

معاون سیاسی فرمانداری بروجرد گفت: تعدادی از کارگرانی که قراردادشان تا پایان آبانماه بوده ، تمدید قرار داد نشده اند و قرار است که تعدادی دیگر که قرار داد آنها تا پایان آذرماه است نیز تمدید نشوند.

وی افزود: با این کارگران تصفیه شده و قراردادشان تمدید نشده است. به گفته وی این کارخانه فروش زیادی ندارد و به دنبال دریافت تسهیلات لازم است .
وی بیان کرد: از زمانی که این کارخانه از چهار شیفت به سه شیفت تبدیل شد این مشکلات ایجاد شد و نقدینگی کافی دیگر مشکل این واحد صنعتی است.

گودرزیان اظهار داشت: حدود هفت ماه است که این کارخانه دارای مشکلاتی است .
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: طبق قانون کار ،کارفرما می تواند در زمان پایان قرارداد ، قرارداد را با کارگر تمدید نکند .

” کامران فرشید” افزود: تعدادی از کارگران که تا پایان آبانماه قرار داد داشته ، تمدید قرار داد نشده اند اما تعدادی دیگر از کارگران که تا پایان آذر قرار داد دارند و قرار است که قرار داد آنها تمدید نشود می توانند پیگیری نمایند.

به گفته وی کاشی جم یکی از برندهای ملی است و می تواند صادرات خوبی داشته باشد.

فرشید اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۷۰ نیرو در این کارخانه مشغول به کار هستند.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل