اخبار و گزارشات کارگری ۲۶ آذر۱۳۹۴

kargar-nassaji-brujerd

اخراج و جابه جایی و تنزل شغلی آتشنشانان معترض خلاف قانون است!

در روزهای اخیر شاهد اعتراضات آتش نشانان در اعتراض به شرایط خاص کاریشان بوده ایم. اعتراضاتی که نخستین بار در خرداد ماه و با تجمع در مقابل سازمان کل آتش نشانی شروع شد و در ادامه این روند نیز در ۲۲ آذر تجمعی صنفی دیگری شکل گرفت.

درخواست های آتش نشان ها در راستای اصول صنفی بوه استکه مربوط به شراایط ویژه آنان برای پذیرش در رسته مشاغل با شرایط سخت است. در تعریف مشاغل و کارهای سخت و زیان آور باید گفت مشاغلی سخت و زیان آورند که در آن عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده ودر اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی(جسمی و روحی ) در وی ایجاد کرده و در نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن برای کارگر ایجاد کند.

اصولا در مشاغل سخت و زیانآور در«مادهیکآییننامه اجرایی بند ب ماده واحده قانون اصلاح تبصره ۲ الحاقی به ماده ۷۶ و اصلاح مواد ۷۲ و ۷۷ و تبصره ماده ۷۹ قانون تامین اجتماعی سال ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده ۷۶ مصوبه سال۱۳۷۶» تعریفشده است.

طبق آییننامهای که در بالا ذکر شد در کل مشاغل سختوزیان آور به دو گروه تقسیم میشوند: اول مشاغلی که صفت سخت و زیان آور بودن آن با ماهیت شغلی وابستگی دارد، اما میتوان با به کار بردن تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آور بودن آن را حذف کرد اما در مورد شغل آتش نشانی با توجه به ماهیت کار آن باید گفت این شغل دارای محیط کار سخت و مواجه با خطر است و قطعا جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود. البته طبق ماده۲ این آییننامه، تعیین سخت و زیانآور بودن شغل به درخواست کارفرما یا کارگر قبل از بازنشستگی در کمیتههای بدوی استانی انجام میشود.

این کمیته ها متشکل از کارشناسان وزارت بهداشت و بازرسان کار وزارت کار است. حال در صورتی که این کمیته، شغلی را زیان آور محسوب کند به ازای هرسال سابقه کار ۶ ماه سابقه بیمه اضافی برای آنها در نظر گرفته میشود و در این راستا ۴ درصد بیمه بابت سنوات اضافی از کارفرما اخذ میشود. حال آتشنشانان (که قطعا جزو مشاغل سخت محسوب میشوند) باید به این کمیتههای استانی مراجعه کرده و درخواستشان را در این کمیته مطرح کنند. رای این کمیته هم از طرف کارفرما وهم از طرف کارگر قابل بررسی در کمیته تجدید نظر نیز هست. همچنین نهایتا رای قطعی این کمیتهها قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.

حال در مورد اقدامات انجام گرفته از سوی شهرداری باید گفت، اولا شهرداری موظف است قانون و مقررات را در مورد این آتشنشانان اعمال کند و با توجه به سخت و زیانآور بودن شغلشان، آنها را مشمول قانون کند. برای مثال اگراین افراد ۲۰ سال خدمت کرده اند در صورت تایید کمیته استانی مبنی بر زیان آور بودن با ۳۰ سال سابقه این افراد را بازنشسته کند. شهرداری به صرف اعتراض این افراد نسبت به حق قانونی خود نمیتواند این افراد را اخراج کند. زیرا حق قانونی کارگر است که اعتراض کند، اخراج و جابهجایی و تنزل شغلی آتشنشانان معترض خلاف قانون است.

منبع:قانون-۲۶آذر

***
بازگشت بکار کارگران کارخانه کاغذ پارس هفتتپه باپادرمیانی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش و همکاری شورای اسلامی کار!

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شوش ازبرگشت کارگران کارخانه کاغذ پارس هفت تپه به کار خبر داد.

به گزارش۲۶آذرفارس،سید ناصر حسینی امروز با اشاره به بازگشت کارگران شرکت کاغذپارس هفت تپه به کار، گفت:صبح امروز به نیابت از مسئولان شهرستان با حضور در جمع کارگران معترض، مطالبات آنها را شنیدیم و اغلبا مطالبات به حقی بود که با همکاری شورای اسلامی کار و توضیحاتی که دادیم آنها بازگشت به کار شدند.

وی عدم تمدید دفترچههای بیمه آنها را مهمترین مطالبه کارگران شرکت کاغذ پارس هفت تپه توصیف کرد و افزود: با پیگیریهای مسئولان محلی و کشوری، مشکل بیمه کارگران در حال رفع است و همچنین طی چند روز آینده جلسهای با مسئولان شرکت کاغذپارس برای بررسی مشکلات و رفع آنها برگزار میشود.

***
تجمع اعتراضی کارگران خطی راه آهن در زنجان برای دومین بار

کارگران خطی راه آهن در زنجان برای دومین بار برای اخذ معوقاتشان، تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند.

به گزارش ۲۶آذرایسنا، صبح امروز تعدادی از کارگران خطی راه آهن در زنجان برای دومین بار جهت دریافت مطالبات معوقه خود، در میدان راه آهن تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند.

یکی از تجمع کنندگان اظهار کرد: امروز برای دومین بار است که اقدام به برگزاری چنین تجمعی در راه آهن زنجان میکنیم، هر چند بعد از تجمع اولی به بخشی از خواسته های خود دست یافتیم، اما قرار نیست هر بار برای گرفتن حق و حقوق خود دست به چنین اقداماتی بزنیم.

وی با اشاره به اینکه کارگران خطی راه آهن زیر نظر یکی از شرکتهای اقماری راه آهن مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: این شرکت وظیفه نگهداری از خطوط ریلی را بر عهده دارد و در منطقه شمالغرب در حدود ۴۰۰ کارگر برای این شرکت کار میکنند که همه کارگران شرایطی مشابه دارند.

بنا بهمین گزارش، راه آهن جمهوری اسلامی ایران بسیاری از امور اجرایی خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

***
نگرانی بیش از ۱۰۰۰ کارگر کارخانه نساجی بروجرد از نداشتن امنیت شغلی!

به دلیل کاهش ۸۰ درصدی فعالیت کارخانه نساجی بروجرد در یک ماه گذشته، حدود هزار کارگر این کارخانه تولید کننده انواع پارچه از بابت امنیت شغلی خود احساس نگرانی میکنند.

به گزارش۲۶آذرایلنا،کارگران این کارخانه گفتند، حدود ۸۰ درصد فعالیت روزمره نساجی بروجرد که در زمینه تولید انواع پارچه فعالیت دارد از حدود ۲۰ روز پیش به بهانه مشکلات مالی ناشی از کاهش فروش متوقف شده است.

براساس گفته این کارگران در حال حاضر فعالیت بخشهای ریسندگی، بافندگی وچاپ کارخانه متوقف شده و کارگران شاغل در این بخش کاری برای انجام دادن ندارند.

به گفته این منابع، آنها از بابت دریافت مطالبات یک ماهه معوقه مزدی خود هیچ مشکلی ندارند اما چون غالب کارگران از طریق قراردادهای موقت سه ماهه، شش ماهه و یکساله کار میکنند این نگرانی وجود دارد که با پایان یافتن اعتبار قرارداد، کار خود را از دست بدهند.

کارگران کارخانه نساجی بروجرد در توجیه علت نگرانی خود میگویند در چند وقت اخیر شائبه تعدیل تعداد زیادی از همکاران قراردادی کارخانه قوت گرفته و براساس شنیدهها کارفرما قصد دارد پس از خاتمه یافتن اعتبار قرارداد تعدادی از کارگران آنان را اخراج کند.

کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت نساجی بروجرد عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست و باید برای کاهش هزینههای تولید از نیروی کار کارخانه کم کند.
طبق اظهارات کارگران، همچنین این واحد تولیدکننده بدهیهای مالی زیادی به ادارات مالیات، گاز، برق دارد و در این زمینه نیز کارخانه دچار مشکلات زیادی است.

***
تجمع فرهنگیان معترض فولادشهر به پروژه هزار واحدی!

صبح امروز تعداد زیادی از فرهنگیان با اعتراض نسبت به عدم تعهد آموزش و پرورش در مورد پروژه هزار واحدی مسکن فولادشهر از وزیر خواستند که این موضوع را پیگیری نماید.

به گزارش فلاورجان “پلنا” ،وزیر پس از شنیدن اعتراض تعدادی از فرهنگیان آسیب دیده از این موضوع به سرعت سوار خودرو شد و از محل تجمع خارج شد ولی با اقدام جالب برخی ها تراکت های دست نویس خود را جلوی شیشه خودروی آقای وزیر گذاشتند.

به گزارش فلاورجان “پلنا” صبح امروز در حالی که وزیر کشور صحبت های امیدوار کننده ای را در مورد وزارتخانه تحت امر خود کرد جو حاکم بر سالن اجتماعات مطهری اردوگاه بهشتی آرام و کاملا منظم بود اما پس از اتمام برنامه و خروج جناب وزیر و حاضرین تعدادی از فرهنگیان استان که حدود ده سال قبل به امید خانه دار شدن سرمایه خود را در پروژه هزار واحدی مسکن فولادشهر داده بودند با اعتراض نسبت به این مساله از دکتر فانی درخواست کردند تا به مشکل آنها رسیدگی کند.

وزیر نیز پس از شنیدن اعتراض تعدادی از فرهنگیان آسیب دیده از این موضوع به سرعت سوار خودرو شد و از محل تجمع خارج شد ولی با اقدام جالب برخی ها تراکت های دست نویس خود را جلوی شیشه خودروی آقای وزیر گذاشتند که تصاویر کامل این تجمع را در زیر مشاهده می نمایید.

گفتنی است طبق گفته برخی از این افراد از سال ۸۶ این افراد در پروژه هزار واحدی فولادشهر ثبت نام کرده اند و قرار بوده است که افراد متقاضی در سال ۱۳۸۹ صاحب خانه بشوند و اکنون پس از گذشت ۵ سال از تعهدی که به این افراد داده شده است هنوز هیچ اقدام خاصی انجام نشده است و سرمایه های این افراد نیز تکلیفش مشخص نیست.

این افراد همچنین از دوربین صداوسیما می خواستند که صدای آنها را به گوش مسئولین برساند و حتی اعتراض خود را به نماینده مردم فلاورجان نیز رساندند تا از طریق مجلس این مساله را پیگیری نماید.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل