اعمال فشار معیشتی به کارگران

sandyka

اعمال فشار معیشتی به کارگران معترض سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از شرکت واحد

پس از روشن نمودن چراغهای اتوبوس ها در خط ۷ بی آر تی سامانه ۴ در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق آبان ماه ، و اقدام حراست در برداشتن شماره پلاک اتوبوسهای معترض، مطلع شدیم که از ۴۳ راننده ای که ۱۲ ساعتی کار می کردند و معترض هم بودند ۲۳ نفرشان از کارکرد ۱۲ ساعتی محروم شده اند. این اقدام در جهت در مضیقه گذاشتن معیشت رانندگان معترض بوده تا آنان و دیگران را ترسانده و دیگر دست به اقدامات اعتراضی نزنند. این در حالی است که خط ۷ راه آهن به تجریش از کمبود اتوبوس ها و ازدحام مسافر برخوردار بوده و این اقدام باعث فشار بر دیگر رانندگان خواهد بود که ازدحام مسافر در ایستگاهها را با افزایش کار خود جبران کنند.

***
تعدیل وسیع نیرو در شرکت اندیشه گستر البرز

طبق گزارش های رسیده از شرکت “اندیشه گستر البرز”، بر اساس ابلاغیه ی هیات مدیره ی این شرکت به استان های سراسر کشور هر استان موظف به تعدیل حداقل ۳ نفر از نیروهایش می باشد.

“شرکت اندیشه گستر البرز” یکی از شرکت های زیر مجموعه ی “شرکت اندیشه گستر فردا” می باشد که در راستای باصطلاح تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی در سال ۱۳۸۷ در تهران تاسیس گردیده است. شرکت اندیشه گستر البرز در ظاهر برای کارهای ساختمانی تاسیس و فعال شده است اما کار اصلیِ آن ارزیابی و کارشناسی پرونده های بانک مسکن در سراسر ایران است. پیش از آن کارشناسی و ارزیابی بانک مسکن توسط “دایره ی ارزیابیِ” این بانک انجام می شد. شرکت اندیشه گستر با استفاده از نفوذ در بانک و با حضور مدیران بلند پایه بانک مسکن در هیات مدیره اش توانسته ۵ سال متمادی در مناقصه های کارشناسی پرونده های وام برنده شده و به عنوان پیمانکار در این زمینه به کار و کسب سودهای میلیاردی بپردازد.

لازم به ذکر است که کلیه ی کارشناسان شرکت مهندسین جوان و مجربی هستند که یا دستمزدهایی بسیار پایین تر از کارشناسان بانک مسکن مشغول به کار هستند و حتی بابت هر پرونده دستمزدِ کامل دریافت نمی نمایند. برای مثال شرکت مزبور با گذاشتن قانون «تعدیل پرونده»، در ازای هر ۱۰ پرونده قسط بندی مبلغ ۵۰۰۰ تومان به کارشناس پرداخت می نماید (هر پرونده ۵۰۰ تومان) در حالی که مبلغ ۲۵۰۰۰۰۰ تومان (هر گزارش ۲۵۰۰۰ تومان) را از بانک مسکن دریافت می دارد. کارشناسان موظف اند علاوه بر بازدید و مترکشیِ ملک های در رهن قرار گرفته شده به ارائه ی گزارش و پرینتِ آن با کامپیوترهاو پرینترهای شخصی خود بپردازند همچنین جهت ایاب و ذهاب هر پرونده، تنها مبلغ ۲۷۰۰ تومان (که بیمه و مالیات نیز از آن کسر می گردد) دریافت می کنند. و تا کنون به اعتراضات آن ها هیچ پاسخی داده نشده است.

با توجه به بحران اقتصادی که بخش مهمی از آن گریبان گیر بازار مسکن و مستقلات نیز شده است، تعدادِ پرونده های بازدیدی دچار کاهش شده و شرکت را دچار کاهش سود (ونه ضرر) نموده است. هیات مدیره که نزدیک به ۵ سال به سودهای میلیاردی (ناشی از تفاوت دستمزد و پول در یافتی) عادت کرده بودند برای کاهش هزینه ها و کسب سود بیشتر اقدام به طرحِ یک تعدیل نیروی سراسری در کشور نمودند. این هیات در ابلاغیه ای به تاریخ اواخر آذر ماه ۱۳۹۴ از همه ی واحدهای استانی خواسته تا در بینِ کادرهای ارزیاب، اداری، سرگروه و حتی پیک موتوریِ خود اقدام به اخراج نیرو بنمایند. این ابلاغیه باعث موجی از اعتراض در واحدها و نگرانیِ شدید پرسنل شرکت در سراسر ایران شده است. از جمله در این دستور العمل آمده این تعداد از نیروها بایستی در شهرهای مختلف تعدیل شوند :

– شیراز ۴ نفر

– اراک۳ نفر

– اهواز ۵ نفر

– کرج ۴ نفر

– بوشهر ۳ نفر

– اصفهان ۴نفر

لازم به ذکر است که در طول این ۵ سال شرکت مزبور حداقل ۳ بار در مناقصه برنده شده و هر بار بر اساس قرار داد جدید مبالغ بیشتری را برای پرونده ها در یافت می دارد در حالی که در طول این ۵ سال میزان دستمزد کارشناسان (بابت هر پرونده) هیچ تغییری نکرده است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۷ دی ۱۳۹۴

***
تورم و هزینه های زندگی مهمترین عامل فشار روانی ایرانیان

نتایج بررسی «عوامل مؤثر بر ایجاد فشار روانی در بین مردم ایران» نشان داد: از بین ۲۲ عامل تاثیرگذار بر استرس شهروندان، تورم و هزینههای زندگی با میانگین ۴٫۱ از ۵ مؤثرترین عامل فشار روانی بر مردم کل کشور است.

به گزارش۷دی ایسنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به تازگی گزارشی را تحت عنوان «بررسی عوامل مؤثر بر ایجاد فشار روانی در بین مردم ایران» در سطح محدود منتشر کرده است.

این گزارش حاصل یک پیمایش ملی با روش نمونه گیری خوشه ای است که در ۱۰ استان کشور به اضافه استان تهران و با تعداد ۴۴۱۴ نمونه است که در مراکز استان، شهرهای درجه دوم و روستاها به شیوه حضور در میادین اصلی شهر انجام شده است.

پریسا بذرافشان، پژوهشگر این طرح در تعریف فشار روانی گفت: واژه استرس به معنی فشار و اجبار، واژهای است انگلیسی و در زبانهای مختلف با همین لفظ بکار برده شده است. در زبان فارسی واژه«فشار روانی»را به عنوان برابر نهاده استرس بکار بردهاند که با مفهوم دقیق استرس سازگار است. به عبارتی فشار روانی عبارت است از: یک واکنش جسمی که به دنبال یک تحریک درونی (شناختی) یا بیرونی (محیطی) به وجود می آید. البته از استرس تعاریف متعددی شده است. استرس یا فشار روانی مجموع واکنشهای جسمی عاطفی و ذهنی است که ارگانیسم را در برابر محرکهای خارجی و داخلی که برهم زننده ثبات و اوضاع فیزیولوژیک بدن که عموما ناخواستهاند، نشان میدهد به عبارت دیگر احساس تنش روی اعضای بدن یا نیروی ذهنی تأثیر گذاشته و تعادل آن را برهم میزند.

وی در خصوص قدرت جلوگیری از استرس افزود: اکنون در آغاز قرن بیست ویکم، اگرچه قدرت پیش بینی و جلوگیری از استرسهای بزرگ (مایکرو استرس) فراهم گشته است، اما گویی استرسهای بزرگ به استرسهای کوچکتر (میکرو استرس) تبدیل گشتهاند و تحقیقات متعدد نیز نشانگر آن است که اثرات مخرب روانی مجموعهای از میکرو استرسها بیش از مایکرو استرسها میباشد، ماندن پشت چراغ قرمز راهنمایی، از دست دادن شغل، ناکامی در ازدواج، همه و همه جلوههای تازهای از این نوع میکرو استرسها می باشند. البته لازم به تذکر است که آدمیان برای آنکه به طرز بهنجاری به کار و کوشش بپردازند، بایستی میزانی از فشار روانی را احساس کنند. برانگیختگی هیجانی ملایم، آدمی را در جریان اجرای کاری که بر عهده دارد هشیار نگه میدارد، هنگامی که هدف های درازمدت زندگی آدمیان با سکوت و آرامش همراه شود، آنان احساس کسالت کرده در پی چیزهای هیجانانگیز می روند و به تماشای فیلم های جاسوسی، بازی و تفریح و یا مراوده با دیگران روی می آورند. به نظر میرسد برای آنکه دستگاه عصبی آدمی درست کار کند بایستی میزان معینی تحریک به آن وارد شود. اما در عین حال، فشار روانی شدید یا طولانی دارای اثرهای آسیب زای فیزیولوژیکی، روانشناختی و رفتاری است.

بذرافشان در خصوص طرح پژوهشی «بررسی عوامل مؤثر بر ایجاد فشار روانی در بین مردم ایران» که در آذر ۱۳۹۴ به بررسی ۲۲ عامل استرس زای موثر بر سلامت روان افراد انجام شد افزود: در اینکه استرسهای کوچک روزمره (میکرواسترس) تاثیرات مخرب فراوانی بر افراد دارند و تعادل حیاتی انسان را برهم می زنند بحثی نیست، لیکن وقایع مهم و بزرگ زندگی علاوه براثرگذاری کمی و کیفی، سبب ایجاد یک سلسله تغییرات فرعی نیز خواهند شد. مثلا طلاق معمولاً همراه با یک سلسله عوارض منفی مانند: تنهایی، مشکلات و واکنش های نامطلوب اجتماعی همراه است. بر این اساس با توجه به اهمیت استرس و نتایج خطرناک آن، در این طرح پژوهشی ۲۲ عامل موثر بر استرس و فشار روانی مردم ایران، از ادبیات موضوع و تحقیقات پیشین استخراج شد و طی یک نظرسنجی علمی به محک نظر مردم قرار گرفت. در این نظرسنجی مردم میزان استرس زا بودن هر یک از این ۲۲ عامل را در شهر محل زندگی خود مورد ارزیابی قرار دادند.

این پژوهشگر افزود: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، به دنبال رویکرد نظام مند خود در بررسی مستمر مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و سلامت شهروندی، پس از برگزاری طرح پژوهشی بررسی شاخصه های کیفیت زندگی مردم در ایران، در این پژوهش مهمترین عوامل موثر بر استرس شهروندان را مورد بررسی قرار داده است. در این طرح که در بین شهروندان ۱۸ سال به بالای خانوارهای معمولی شهری و روستایی انجام شد، تلاش شد که با حفظ نمایایی (معرف بودن) نمونه، شیوه انتخاب استانهای مورد مطالعه به گونهای باشد که ابتدا استانها از حیث متغیرهایی مانند جمعیت و جغرافیا خوشه بندی شده و سپس از هر کدام از خوشه ها (که شامل استانهای همگن از حیث متغیرهای بالاست) یک استان انتخاب گردد. بر این اساس استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، کردستان، لرستان، مرکزی، آذربایجان شرقی، خوزستان گیلان و تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند.

وی در خصوص توزیع متغیرهای جمعیت شناختی طرح مذکور خاطر نشان کرد: ۲۷٫۱ درصد حجم نمونه این تحقیق مربوط به استان تهران و ۷۲٫۹ درصد مربوط به سایر استانهای موجود در تحقیق است. ۵۰٫۳ درصد پاسخگویان، مرد و ۴۹٫۷ درصد زن بوده اند و میانگین سنی افراد حاضر در تحقیق ۳۸٫۳ برآورد شده است.

وی در خصوص شاخص های این تحقیق افزود: در این تحقیق شش شاخص موثر بر استرس شناسایی شدند که در هر شاخص ۳ تا ۵ عامل استرس زا مشخص شدند. این شاخص ها عبارتند از: ۱٫ شاخص فشار روانی در حوزه مسائل زیست محیطی و آلودگی شهرها ۲٫ حوزه مسائل مربوط به گرانی و تورم ۳٫ حوزه ایجاد احساس ناامنی و ترس در شهروندان ۴٫ مسائل شخصی و خانوادگی شهروندان ۵٫ حوزه مسائل مربوط به محیط کار و شغل ۶٫ حوزه معضلات و نابسامانی های اجتماعی.

بذرافشان در ادامه با تشریح نتایج این طرح پژوهشی به بیان مهمترین دستاوردهای این طرح پرداخت و افزود: موثرترین عامل بر استرس شهروندان در حیطه مسائل زیست محیطی، آلودگی هوای شهرها با میانگین ۳٫۳ از ۵ می باشد که میزان استرس زا بودن آلودگی هوا در تهران واجد تفاوت معنادار با سایر نقاط کشور است.

مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی در حوزه مسائل اقتصادی بر مردم، «تورم، گرانی و هزینه های بالای زندگی» با میانگین ۴٫۰ می باشد. در این آیتم نیز استان تهران واجد تفاوت معنادار با سایر نقاط کشور است و مردم تهران بیش از مردم سایر استانهای کشور از تورم، گرانی و هزینه های بالای زندگی در فشار هستند. مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی در حوزه مسائل مربوط به احساس امنیت در جامعه، احساس ناامنی از مواجهه با افراد شرور است. در این شاخص دو آیتم ترس از سرقت یا اخاذی و ترس از سوء استفاده مالی نیز وجود داشت، که در استان تهران علاوه بر احساس ناامنی از مواجهه با افراد شرور، ترس از سرقت یا اخاذی نیز با میانگین ۳٫۶ از ۵ به عنوان دو عامل موثر بر سلامت روانی قرار دارند.

مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی در حوزه مسائل مربوط به دغدغه های شخصی و خانوادگی؛ در کل کشور، دو عامل نگرانی در مورد سلامت فردی و ترس از بیماری فرد یا یکی ازاعضای خانواده شناخته شد. اما در این شاخص در استان تهران سه عامل نگرانی در مورد سلامت فردی، ترس از بیماری یکی از اعضاء و مصائب ازدواج به عنوان مؤثرترین عوامل ایجاد فشار روانی بر شهروندان تهرانی شناسایی شدند. آمارها در این شاخص نشان داد که بین استان تهران و سایر استانها تفاوت معناداری از حیث آیتم های فوق وجود ندارد اما در استان تهران ترس از اختلافات خانوادگی واجد تفاوت معنادار با سایر نقاط کشور است.

مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی در حوزه مسائل مربوط شغل و محل کار، «پیدا کردن شغل مناسب» شناخته شد. در استان تهران نیز پیدا کردن شغل مناسب مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی بر شهروندان تهرانی است که از این حیث تفاوت معناداری بین استان تهران با سایر استانها وجود ندارد. اما نکته قابل ملاحظه در این شاخص وجود تفاوت معنادار میان استان تهران با سایر استانها از حیث ترس از «نامناسب بودن روابط اجتماعی در محل کار» است.

مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی در حوزه مسائل مربوط معضلات و نابسامانی ها در جامعه شامل مشکلات اداری، مسائل اخلاقی جامعه و ناامیدی نسبت به آینده با میانگین ۳٫۵ از ۵ می باشد. اما در استان تهران مسائل اخلاقی جامعه با میانگین ۳٫۶ و مشکلات اداری و ناامیدی نسبت به آینده با میانگین ۳٫۵، مؤثرترین عامل ایجاد فشار روانی بر شهروندان تهرانی هستند.

بذرافشان در جمع بندی نتایج این تحقیق خاطر نشان کرد: در مجموع آمارها نشان می دهد که از بین ۲۲ عامل تاثیرگذار بر استرس شهروندان، تورم و هزینه های زندگی با میانگین ۴٫۱ از ۵ مؤثرترین عامل فشار روانی بر مردم کل کشور است. گرانی مسکن و اجاره خانه با میانگین ۳٫۸ دومین عامل موثر، نگرانی در مورد پیدا کردن شغل مناسب برای خود یا یکی از اعضای خانواده با میانگین ۳٫۷ سومین عامل و مسائل و مشکلات مربوط به ازدواج خود یا یکی از اعضای خانواده با میانگین ۳٫۶ چهارمین عامل موثر بر استرس شهروندان هستند. همچنین قابل ذکر است که در پیمایش سال ۱۳۹۳ نیز همین عوامل به همین ترتیب چهار عامل اول موثر بر استرس شهروندان بوده اند.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل