سایت ملیون ایران

نتایج یک نظرسنجی: بانک ها فاسدترین موسسه اداری هستند

۷۷ درصد ایرانی‌ها باور دارند بانک‌ها به مقدار «خیلی زیاد»، «زیاد» یا «تاحدی» فاسد هستند. به نظر آن ها، بانک‌ها فاسدترین موسسه اداری در ایران به شمار می روند.

بعد از بانک‌ها، به ترتیب شهرداری ها و دادگستری هر کدام با ۶۳ درصد و نیروی انتظامی با ۵۵ درصد قرار دارند. هم چنین اکثریت ایرانی‌ها (۷۱ درصد) اعتقاد دارند فساد در جامعه فراگیر شده و ۹۶ درصد هم با این جمله موافق هستند که مجازات مناسب و سخت‌گیرانه اصلی‌ترین عامل بازدارنده‌ فساد در ایران است.

این داده ها، بخشی از نتایج نظرسنجی موسسه «آی‌پز» است که به تازگی منتشر شده است. این موسسه که نظرسنجی‌های متعددی را از طریق مصاحبه تلفنی انجام می‌دهد، طی یک نظرسنجی، تصور ایرانی‌ها از ماهیت و میزان فساد در ایران، گرایش‌های مردم در ارتباط با فساد و نیز اقدامات ضدفسادی که انجام می شود و هم چنین ارزیابی آن ها را از موسسه‌ها یا سازمان‌هایی که متاثر از فساد هستند، مورد سنجش قرار داده است. گزارش کامل این نظر سنجی را می توانید در این جا ببینید.

«ایران‌وایر» از دکتر «حسین قاضیان»، جامعه شناس و از تهیه کنندگان این نظر سنجی درباره نتایج به دست آمده پرسیده است:

فساد از نظر گروه‌های مختلف، تعاریف متفاوتی دارد. در این نظر سنجی، چه تعریفی مورد توجه قرار گرفته و آیا این تعریف به پاسخ گویان ارایه شده است؟

آیا دلیلی برای این که چرا فلان نهاد را دارای بیش ترین فساد می‌دانند، ذکر می کردند یا فقط به گزینه‌های خیلی زیاد، زیاد، کم و… جواب می‌دادند؟

چند درصد از افراد مورد پرسش، تحصیل کرده و دانشگاهی بودند و آیا اساسا تفاوت مشخصی بین جواب های قشر تحصیل کرده و دیگر اقشار بود؟

طبق داده‌های این نظرسنجی، جوان ترها نسبت به آینده بدبین تر هستند. فکر می‌کنید دلایل این بدبینی چیست؟

 براساس داده‌های این نظرسنجی، آیا می‌توانیم بگوییم که مردم به نهادهای دولتی اعتماد ندارند؟

فکر می‌کنید نتایج این گونه نظرسنجی‌ ها روی آگاهی مردم تاثیری می‌گذارد؟ اساسا مردم به این نظر سنجی‌ها توجهی می‌کنند؟

اصولا این نظرسنجی‌ها چه نقشی ایفا می‌کنند و چه تاثیری در جامعه دارند؟ به زبان ساده تر، خروجی آن ها چیست؟

Exit mobile version