معمای مسعود رجوی در هم تنیده تر شد

نگام، در شرایطی که سازمان مجاهدین خلق غرق در بحران موجودیت بوده و با انواع بحران های سیاسی وتشکیلاتی دست وپنجه نرم می کند ، معمای پیچیده مخفی شدن مسعود رجوی سرکرده این گروه بر مشکلات و سرگشتگی آنان افزوده است و بسیاری از اعضای باقیمانده این گروه آینده پر ابهامی را فراروی خود می بینند.

rajavimaryamnegaam

سالهاست بسیاری از جداشدگان و همچنین آگاهان سیاسی امنیتی منطقه معتقدند مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین در بمباران و حملات سال های گذشته عراق کشته شده اما مجاهدین منکر آن هستند و هر از گاهی با پیامی مکتوب و یا شفاهی از سوی مسعود رجوی بر زنده بودن وی صحه می‌گذارند .

در روزهای گذشته این سازمان در پاریس گردهمایی بزرگی برگزار نمود ، یکی از سخنرانان این مراسم شاهزاده ترکی فیصل، رئیس سابق سازمان اطلاعات و امنیت عربستان بود که در این اجتماع از مرگ «مسعود رجوی»، سرکرده این گروه خبر داده و از مریم رجوی به عنوان همسر مرحوم رجوی یاد کرده ، برگزار کنندگان اما این بیان را اشتباه لفظی اعلام کرده اند اما بعید به نظر می‌رسد یک مقام امنیتی این چنین اشتباه گفتاری فاحشی کرده باشد !

رجوی از زمان اشغال عراق توسط آمریکا به این سو هیچ گاه در محافل عمومی ظاهر نشده است. بیش از یک دهه از این تاریخ می گذرد. وی در طول این مدت هیچ گاه در رسانه های وابسته به سازمان مجاهدین نیز حاضر نشده است. به جز چند پیام صوتی و چند پیام متنی تا کنون هیچ گونه ویدئویی از وی منتشر نشده است. هیچ عکس جدیدی از وی نیز در دست نیست.

آخرین پیام متنی وی به سی ام دی ۱۳۸۸ بر می گردد که بعد از گذشت هفت سال در سایت این سازمان به روز نشده است. این دیدگاه که مسعود رجوی مرده است از سوی منابع مختلفی مطرح می شود. بی‌بی‌سی نیز در فروردین‌ماه ۸۸ به کشته شدن مسعود اعتراف کرد و گفت: «از زمان اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی خبری از رجوی نیست هرچند اکثرا معتقدند که او مرده است.» گفته می شود مسعود رجوی در جریان حمله آمریکا به عراق کشته شده است.

در حمله آمریکا به عراق، نیروهای مجاهدین با آمریکایی ها درگیر شدند. جت های جنگنده آمریکا پادگان اشرف را بمباران کردند. در این بمباران ۲۰ نفر از اعضای این سازمان کشته شدند. ظاهرا مسعود رجوی جزء این کشته شدگان بوده است. یکی از شهروندان اهوازی که به مدت سه سال از ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ به عنوان مترجم با مجاهدین همکاری می کرد و اینک از این سازمان مخوف جدا شده نیز بر این باور است که در بمباران ناحیه ای در شهر اشرف که محل برگزاری کنسرت های موسیقی سازمان بود، مسعود رجوی کشته شد. او این اطلاع را از کسی نقل می کرد که در آن دوره فرماندهی اشرف را بر عهده داشت.

یکی دیگر از قرائن دال بر کشته شدن مسعود رجوی مذاکره ” مهدی برائی” با آمریکایی ها به عنوان نماینده این فرقه برای تسلیم و خلع شدن در برابر ارتش آمریکا در عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی است. “میلاد آریایی” عضو جدا شده مجاهدین خلق بر این باور است که اگر مسعود رجوی در صحنه حضور داشت، دلیلی نبود که مهدی برایی به جای رهبر سازمان وارد مذاکره با آمریکایی ها شود.
نظرات دیگری در خصوص سرنوشت مسعود رجوی نیز مطرح است. گفته می شود مسعود رجوی در تسویه درون گروهی مجاهدین خلق زندانی و به قتل رسیده است. بر این اساس وی در جریان کودتای درون گروهی مریم رجوی علیه او، از سرکردگی گروه خلع و از بین رفته است. از این منظر مریم رجوی در کودتایی که به “کودتای مریم” خوانده می شود، مسعود رجوی را کنار گذاشته و اداره امور را در این گروه را به عهده گرفته است.

با این همه تا پیش از سخنرانی ترکی فیصل در جمع هواداران مجاهدین خلق در پاریس خبر قطعی و دقیقی از مرگ مسعود رجوی در دست نبود. و کسی نمی توانست مرگ مسعود رجوی را تایید کند.

اگر فرض اشتباه لفظی در سخنرانی ترکی فیصل هم به عنوان یک احتمال در نظر گرفته شود که مسعود رجوی زنده است ، این حقیقت بایستی مورد توجه قرار گیرد که او از محاکمه به خاطر سوابق تروریستی اش وحشت شدید دارد. به عبارتی مسعود رجوی هراس دارد که به سرنوشت متحد سابقش صدام حسین گرفتار شود.

بر این اساس وحشت از محاکمه شدن سبب شده تا او زندگی مخفی در پیش بگیرد. این وحشت به قدری است که به گفته افراد جدا شده از سازمان، سخن از سرنوشت مسعود رجوی در میان اعضا تبدیل به یک تابو شده است؛ یعنی کسی حق و جرات طرح این پرسش را ندارد که مسعود کجاست؟

بر این اساس پنهان بودن به مسعود رجوی این فرصت را می دهد که مجبور به پاسخگویی در قبال گذشته تروریستی سازمان مجاهدین خلق، تجاوز به خاک کشور در جریان حمله مرصاد، چرایی ترور ۱۲ هزار شهروند ایرانی، نقض گسترده حقوق بشر ساکنان کمپ اشرف و دیدگاه ها و تفکرات خشونت آمیزش نباشد.

در حقیقت در دسترس نبودن وی فضایی امن برای او به وجود آورده تا مجبور نباشد به سوالات متعدد در خصوص عملکرد و وضعیت مجاهدین خلق پاسخ دهد. در هر صورت زنده مسعود رجوی با مرده اش فرقی نمی کند. هم اکنون همه امور سازمان مجاهدین خلق به دست مریم رجوی است و اعضای سازمان نیز روز به روز در حال استیصال بیشتر هستند.

اما نکته قابل تامل کتمان این موضوع از سوی سرکرده های سازمان است. این امر بیش از هر چیز نشان دهنده مشی اختناق شدید در سازمان مجاهدین خلق است. تنها رهبران گروه های تروریستی و فرقه های خطرناک هستند که زندگی مخفی در پیش می گیرند. بن لادن در القاعده نیز چنین وضعیتی داشت.

از: گویا

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل