کرونا در ایران؛ فوت ۹۷ بیمار کرونایی طی شبانه روز گذشته/ شناسایی ۷۵۰۶ بیمار جدید، ممنوعیت سفر به ۵۹ شهر،‌ پیش‌بینی افزایش شهرهای قرمز و نارنجی

پنجشنبه, 5ام فروردین, 1400
اندازه قلم متن

ستاد مقابله با کرونا در ایران مسافرت «از» و «به» ۵۹ شهر کشور را به دلیل وضعیت کرونا ممنوع اعلام کرد و از احتمال افزایش این شهرها در روزهای آینده خبر داد.

بر اساس اطلاعیه این ستاد که روز پنج‌شنبه، پنجم فروردین، منتشر شد، در حال حاضر ۱۷ شهر کشور در وضعیت قرمز و ۴۲ شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.

در ابتدای نوروز مجموع شهرهای قرمز و نارنجی کشور ۴۱ مورد عنوان شده بود.

در روزهای اخیر همزمان با آغاز سفرهای نوروزی آمار کرونا در برخی از شهرها ناگهان افزایش قابل توجهی پیدا کرد و ستاد کرونا ضرب‌العجل ۷۲ ساعته‌ای برای خروج خودروهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز تعیین کرد.

بر اساس گزارش های رسمی آمار سفر به برخی مناطق گردشگری ایران مانند مازنداران در مقایسه با سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته است.

از جمله شهرهای قرمز کرونایی کشور گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، خوانسار و گلپایگان در استان اصفهان، سراب در استان آذربایجان شرقی، دماوند در استان تهران، خاتم در استان یزد، زرین‌دشت در استان فارس، ایذه، بهبهان، آبادان، اهواز، بندرماهشهر، دزفول، رامهرمز، شوش، شوشتر و کارون در استان خوزستان اعلام شده است.

در همین حال وزارت بهداشت در روز پنج‌شنبه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۷ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در کشور جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۶۲ هزار و ۱۴۲ نفر رسیده است.

سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونا در مدت زمان مشابه را ۷۵۰۶ نفر و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور را یک میلیون و ۸۳۰ هزار و ۸۲۳ نفر اعلام کرد.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران در حالی به طور روزانه آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را بدون ارائه آمار تفکیکی در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهند که تردیدهای جدی نسبت به درستی این آمار وجود دارد و سازمان نظام پزشکی ایران آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی می‌دانند.

از: رادیو فردا

*****

وعده مقام دارویی ایران:‌ واکسیناسیون کرونا رایگان خواهد ماند

یک مقام دارویی ایران روز پنج‌شنبه وعده داد که واکسن کرونا حتی در صورت واردات توسط شرکت‌های خصوصی برای همه «رایگان» خواهد ماند.

روز چهارشنبه خبری منتشر شد مبنی بر این که سازمان غذا و دارو در ایران با انتشار فراخوانی از شرکت‌های واردکننده دارو دعوت کرده است که اگر «قادر» به تامین واکسن کرونا از «منابع مورد تایید این سازمان هستند»، مستندات خود را ارائه کنند.

در پی انتشار این خبر، عده‌ای از کاربران شبکه‌های اجتماعی این گمانه را مطرح کردند که با باز شدن پای شرکت‌های خصوصی به واردات واکسن کرونا، این واکسن بازار سیاه پیدا خواهد کرد و در نهایت با بهای گران در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد اظهار نظر مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی ایران در روز پنج‌شنبه واکنشی باشد به همین گمانه‌زنی.

روزنامه شرق به نقل از این مقام نوشته است: «سیاست وزارت بهداشت واکسیناسیون آحاد مردم به صورت رایگان است و واکسن‌های وارداتی شرکت‌های خصوصی نیز از آن‌ها خریداری خواهد شد.»

در ماه‌های گذشته انتقادهای گسترده‌ای درباره مدیریت دولت حسن روحانی در خرید و واردات واکسن خارجی کرونا مطرح شده است.

بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی به عملکرد دولت و همچنین سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره ممنوعیت واردات واکسن‌ کرونا از آمریکا و بریتانیا اعتراض کرده‌اند.

پس از منع ورود واکسن‌های تولید شده در آمریکا و بریتانیا از طرف علی خامنه‌ای، وزارت بهداشت ایران اقدام به سفارش واکسن از روسیه، هند و چین کرد.

با این حال تاکنون فقط ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در شبکه بهداشتی کشور توزیع شده است.

از: رادیو فردا

*****

واکسن کرونا طبق برنامه نرسید، آمار مبتلایان افزایشی است

دادستانی هند، جلوی ارسال واکسن به ایران را گرفت

سارا باقری نویسنده امور اجتماعی، زندگی

خبرهای دریافتی از مناطق مختلف ایران، حاکی از افزایش تعداد مبتلایان و نارنجی شدن وضعیت تعدادی از شهرهای زرد است، درعین‌حال، تحویل واکسن‌های کرونا که قرار بود از طرف روسیه، هند و کواکس به دست ایران برسد هم طبق برنامه انجام‌نشده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با بیان تأخیر در دریافت واکسن گفت: طرف‌های مقابل به وعده‌های خود عمل‌نکرده‌اند که بخشی از آن به دلیل کمبود جهانی برخی مواد اولیه است و برخی به دلیل «مانورها و رفتارهای سیاسی، تجاری».

از سوی دیگر وزارت بهداشت می‌گوید شرکت‌های متقاضی واردات واکسن همچنان می‌توانند واکسن کرونا را «از منابعی که مورد تأیید سازمان غذا و دارو است» به‌صورت فوریتی وارد کنند.

به نظر می‌رسد فراخوان واردات دارو، به دلیل برآورده نشده وعده‌های طرف روسی برای ارسال واکسن، همچنین نامشخص بودن تائید و آغاز تولید واکسن‌های ایرانی باشد.

کیانوش جهانپور درباره برنامه خرید واکسن کرونا گفت: «ایران برای خرید بیش از ۴۲ میلیون دز واکسن، از ماه‌ها قبل، اقدام کرده بود و خرید بیش از ۲۱ میلیون دز واکسن از مسیر خرید مستقیم و سبد کواکس، پیش‌ازاین قطعی شده که از این میان تا پایان سال ۹۹، تحویل دو میلیون و ۸۰۰ هزار دز از سوی تأمین‌کنندگان مختلف، وعده داده شد ولی عملاً این مهم محقق نشده است.»

تحویل یک‌میلیون دز واکسن‌های اسپوتنیک وی روسیه وعده داده‌شده تا پایان سال ۹۹ نیز محقق نشد. بنا بر گفته‌های جهانپور، «مشکلات فنی و کندی تولید و تقاضای بالای واکسن اسپوتنیک وی» دلیل آن بود.

تاکنون ایران ۴۲۰ هزار دز از این واکسن را از طرف روسی تحویل گرفته است.

واکسن‌های هندی نیز هنوز به ایران نرسیده است. ۳۷۵ هزار دز از ۵۰۰ هزار دز واکسن کوواکسین هند که قرار بود تا پایان اسفندماه به ایران فرستاده شود، با ممانعت دادستانی هند مواجه شده است.

جهانپور، نبود مواد اولیه و کمبود «رزین و ژل» را دلیل تأخیر در اجرای طرح تولید واکسن روسی در ایران اعلام کرد و گفت: «تمرکز وزارت بهداشت بر توان داخلی و احیا و ارتقای زیرساخت‌های واکسن‌سازی داخلی بوده و هست» اما به چگونگی رفع مشکل مواد اولیه اشاره‌ای نکرد.

جهانپور با اشاره به واکسن‌های ایرانی، وعده داد «با صدور مجوز تولید واکسن‌های تولید داخل در موسسه پاستور ایران، گروه دارویی برکت و سپس سازمان پژوهش و نوآوری‌های دفاعی و موسسه رازی و… واکسیناسیون از اواخر بهار و طی تابستان و پاییز به‌صورت تصاعدی و انبوه، مطابق برنامه قبلی» امکان‌پذیر خواهد بود.

از: ایندیپندنت

*****

در ایران هزاران ناقل گونه جهش‌یافته کرونا در سفرهای نوروزی هستند، شمار شهرهای قرمز و نارنجی به ۶۴ شهر افزایش یافت

 

در حالی که نقض قرنطینه در ایران جرم بسیار سنگینی به‌شمار می‌رود، هزاران فرد مبتلا به کووید۱۹ در کشور خانه‌های خود را به قصد سفر ترک کرده‌اند. ۱۷ شهر ایران در وضعیت قرمز و ۴۷ شهر نارنجی هستند.    

در ایران هزاران ناقل گونه جهش‌یافته انگلیسی کرونا در سفرهای نوروزی هستند

معاون وزارت بهداشت ایران در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرد که برخی شهروندان نه تنها پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، بلکه با وجود تست مثبت کرونا و اطلاع از بیماری خود، قرنطینه را ترک کرده و حتی تا ۱۰۰۰ کیلومتر از محل سکونت خود دور شده‌اند.

علیرضا رییسی گفت، “این به معنی نقض حقوق دیگران است” و جرم سنگینی به‌شمار می‌رود.

به گفته این مقام رسمی سفرها بیشتر به شهرهایی که در وضعیت آبی و زرد قرار دارند انجام شده است. به این ترتیب أوضاع این شهرها هم می‌تواند به‌زودی تغییر کند و آنها به فهرست نارنجی‌ها یا قرمزها بپیوندند.

سفر تا مسافت ۱۰۰۰ کیلومتر

رییسی در این باره تصریح کرد: «از میان افراد مبتلا به ویروس کرونا، فقط در روز سوم فروردین ۱۴۰۰، هفت نفر بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر، ۳۲ نفر بیش از ۵۰۰ کیلومتر، ۶۰۵ نفر بیش از ۱۰۰ کیلومتر، ۵۷۹ نفر بیش از ۵۰ کیلومتر، هزار و ۳۴۴ نفر بیش از ۲۰ کیلومتر و ۳ هزار و ۶۷۷ نفر تا ۲۰ کیلومتر سفر رفته و قرنطینه را نقض کرده‌اند.»

ناظران معتقدند که مسئولان تنها بخشی از این مشکل را متوجه شده‌اند و شمار بیمارانی که در مسافرت هستند به مراتب بیشتر است.

وزارت بهداشت همواره و مصرا به شهروندان توصیه می‌کند، به دلیل گسترش ویروس جهش یافته “کرونا انگلیسی” که در حال حاضر در ۳۱ استان وجود دارد، از سفرهای نوروزی خودداری کنند.

معاون وزیر بهداشت هشدار داد، اگر شهروندان همچنان به این ویروس فاجعه‌بار بی‌توجهی کنند، خطر خیز شدید کووید۱۹ا در اواخر فروردین ۱۴۰۰ وجود دارد.

رییسی اظهار داشت، بیمارانی که قرنطینه را ترک کرده‌اند شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. به گفته او، جریمه‌ها و مجازات‌هایی که در ستاد ملی مقابله با کرونا در نظر گرفته شده برای آنها اعمال خواهد شد.

آمار مبتلایان و مرگ و میر

به گفته سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، از سوم تا چهارم فروردین «بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی» هفت هزار و ۶۰۵ فرد مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۹۳۶ نفر از آنها بستری شده‌اند.

بر أساس آمار رسمی مجموع مبتلایان به کووید۱۹ در ایران تا بامداد چهاررم فروردین (۲۴ مارس) به یک میلیون و ۸۲۳ هزار و ۳۱۷ نفر رسیده است.

شمار افرادی که در رابطه با این بیماری در ۲۴ ساعت گذشته جان باخته‌اند ۹۴ نفر اعلام شد.

به این ترتیب شمار رسمی جان‌باختگان در ایران به ۶۲ هزار و ۴۵ نفر رسید.

بر اساس داده‌های لاری، یک میلیون و ۵۶۲ هزار و  ۷۰۹ تن از بیماران، بهبود یافته‌اند و سه هزار و ۸۷۴ مبتلا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت، در حال حاضر ۱۷ شهرستان قرمز و ۴۷ شهرستان نارنجی هستند و رفت‌وآمد “از” یا “به” این شهرها ممنوع است.

برای کسب اطلات بیشتر در این باره می‌توان به وبسایت رسمی وزارت بهداشت مراجعه کرد.

از: دویچه وله

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.