اجرای فوری فرمان ترامپ برای ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور مسلمان از بامداد دیروز مشکلات زیادی برای مسافران ایرانی ایجاد کرد. در این مطلب به بعضی از این موارد اشاره شده است.
یک وکیل داوطلب در فرودگاه لسآنجلس، شهروند ایرانی آمریکایی به نام هما همایی را در آغوش گرفته و به او اطمینان میدهد که مشکل حل خواهد شد. خانم همایی در فرودگاه لسآنجلس منتظر خانواده خود بود که از ایران بازگشته و در فرودگاه برای سوال و جواب ساعتها معطل شده بودند.
جز افرادی که ساعتها در فرودگاه بازداشت شده بودند، بسیاری با وجود داشتن ویزای معتبر و حتی گرینکارت نتوانستند وارد هواپیما و خاک آمریکا شوند.
یک پزشک و جراح ۴۲ ساله برای بیبیسی فارسی نوشته که برای شرکت در کنگره بینالمللی جراحی لاپاراسکوپیک به نیویورک دعوت شده بود و از مارس سال گذشته ویزای تحقیقاتی داشت. بلیت او از تهران به رم و سپس نیویورک بود اما در فرودگاه رم بیش از چهار ساعت معطل شد. ماموران از سفارت آمریکا در رم استعلام کردند اما به دلیل “مبهم بودن پاسخ” دوباره با کنسولگری آمریکا در فلورانس تماس گرفتند که این بار اجازه ورود داده شد اما حتی در فرودگاه جی اف کی نیویورک هم با ورود او مخالفت شد.
بسیاری از آمریکاییها برای حمایت از مهاجران و مخالفت با ممنوعیت سفر مسلمانان به فرودگاهها رفتند و در تظاهرات شرکت کردند. این عکس سرگئی برین، بنیانگذار شرکت گوگل است که در کنار یک کودک ایرانی نشسته است. در کاغذ بالای سر کودک نوشته شده که میخواهد مادر و پدربزرگش از ایران بازگردند.
وکلا و مترجمان زیادی در فرودگاهها مستقر شدهاند تا به مسافران مشاوره رایگان بدهند. وکلا به مسافران توصیه کردهاند تا زمانی که مترجم و وکیل ندارند کاغذی را امضا نکنند.
کیلا رضوی، مهاجر ایرانی در میان جمعیت معترض در فرودگاه بینالمللی سان فرانسیسکو کالیفرنیا به ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا سخنرانی و اعتراض میکند.
نشریه دانشجویی دانشگاه استونی بروک گزارش داده یک دانشجوی ایرانی به نام سحر که سه سال پدر و مادر خود را ندیده بود، در فرودگاه جان اف کندی نیویورک منتظر پدر و مادرش بود اما ماموران حتی به او اجازه ندادند یک لحظه با پدر و مادرش دیدار کند. ماموران میخواستند پدر و مادر او را بازگردانند اما فعلا این اقدام متوقف شده است.
وحیده راسخی، دانشجوی دکترای این دانشگاه هم بعد از سفر از استانبول به نیویورک در فرودگاه سوال و جواب شده و به او گفتهاند که باید دیپورت شود. بهمن کلباسی، خبرنگار ما میگوید که ماموران او را سوار هواپیما کردند اما بعد از دستور قاضی فدرال در مخالفت با اخراج مسافران، او و سایر مسافران را بازگرداندند.
مزدک تنکابنی، در فرودگاه لوگان بوستون، ماساچوست. آقای تنکابنی استاد دانشگاه ماساچوست است که کارت سبز اقامت دائم یا گرین کارت دارد اما به دلیل ملیت ایرانی، دیروز در این فرودگاه از سایر مسافران جدا و ساعتها معطل شد.
نوید از سانفرانسیسکو برای بیبیسی فارسی نوشته که همسر و دخترش بعد از دو سال درخواست دریافت گرینکارت و هزینه و وقت بسیار توانستند ۱۰ روز پیش ویزای مهاجرت بگیرند. اما مسئولان هواپیمایی بریتیش ایرویز دخترش را بازگردانده و اجازه ندادهاند به آمریکا سفر کند. حالا او بلاتکلیف است و نمیداند چه مدت باید منتظر باشد.
میلاد از کانادا به فرودگاه لس آنجلس رسیده و در این ویدئو برای ما توضیح داده که چه دردسرهایی داشته است. او از لسآنجلس به ونکوور کانادا رفته بود. وقتی خبر اجرای فرمان را شنید صبح دوباره بلیت گرفت تا برگردد اما در فرودگاه ونکوور دو ساعت سوال وجواب شد و در نهایت اجازه پرواز گرفت.
احمد بهگوی، شیما بهگوی همسر پسر خود را در آغوش گرفته است. او در فرودگاه دالاس چند ساعت معطل شد و هراس داشت که اجازه ورود پیدا نکند. اما بعد از چند ساعت از اتاق بازداشت موقت خارج شد.
زنی در فرودگاه سانفرانسیسکو در میان تجمع کنندگان علیه فرمان ترامپ پوستر اصغر فرهادی را بالای سر برده و گفته ورود مسلمانان نباید ممنوع شود. آقای فرهادی برای فیلم فروشنده نامزد دریافت جایزه اسکار است که در آمریکا برگزار می شود.
حامد که برای دیدن پدر بیمارش از بوستون به ایران رفته بود هنگام بازگشت در فرودگاه لوگان از سایر مسافران جدا و بازجویی شد. او در نهایت بعد از انتظار خانواده نگرانش توانست به آنان ملحق شود.
مهدی رادگودرزی هنگام برگشت از ایران پنج ساعت در فرودگاه بینالمللی سانفرانسیسکو معطل شد تا در نهایت اجازه یافت از فرودگاه خارج شود. او همراه سوسن همسرش و نیلوفر دخترش فرودگاه را ترک کرد.
با حکم یک قاضی فدرال ایالات متحده، افرادی که در فرودگاهها بازداشت شدهاند فعلا اخراج و بازگردانده نخواهند شد اما مشخص نیست در آینده دورتر سرنوشت مهاجران و پناهجویان چه خواهد شد.
از: بی بی سی