بیش از دو سوم تالاب‌های ایران در معرض خطر هستند

جمعه, 26ام خرداد, 1396
اندازه قلم متن

به گفته‌ی معاون سازمان حفاظت محیط زیست، میزان مصرف منابع طبیعی در ایران سه برابر ظرفیت آنهاست. افزایش دمای هوا ایران را با بحران‌های جدی روبرو کرده و این کشور در بروز این وضعیت نقش موثری دارد.

ایران با مشکلات زیست‌محیطی متنوعی دست به‌گریبان است که سوء مدیریت و سیاست‌های نادرست چند دهه‌ی اخیر در تشدید آنها نقش زیادی دارند.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که میزان افزایش دما در ایران از میانگین جهانی بالاتر است گفت: «گازهای گلخانه‌ای نقش موثری در افزایش دما دارند و ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا به لحاظ انتشار گازهای گلخانه‌ای است.»

محمد مجابی، ظهر پنج‌شنبه (۲۵ خرداد/ ۱۵ ژوئن) در نشست بررسی وضعیت محیط‌‌زیست ایران و جهان در رشت، از وجود طرحی خبر داد که مطابق آن قرار است کشورهای توسعه یافته نتیجه پژوهش‌های خود درباره تاثیر گازهای گلخانه‌ای بر تغییرات اقلیمی را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهند تا این کشورها به کاهش تولید این گازها تشویق شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست، افزایش ذرات معلق در هوا و پدیده گرد و غبار را یکی دیگر از چالش‌های زیست‌محیطی جهان و ایران عنوان کرد.

در سال‌های گذشته طولانی شدن دوره‌های خشک‌سالی، کاهش بارندگی و استفاده بی‌رویه از منابع آبی به ویژه در کشاورزی سنتی، به کاهش سطح سفره‌های زیرزمینی آب و خشک شدن اغلب تالاب‌ها و دریاچه‌های ایران منجر شده است.

عدم تناسب مصرف با منابع

مجابی در نشست یاد شده گفته است: «میزان مصرف منابع زیستی در کشور سه برابر ظرفیت منابع است و در میزان مصرف، رتبه ۱۷ دنیا و از لحاظ منابع در جایگاه ۱۰۷ دنیا قرار داریم.»

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که ۷۵ درصد تالاب‌های ایران در معرض خطر هستند خاطر نشان کرد که احیای ۲۰ تالاب در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده است.

“دمای ایران یک تا یک و نیم درجه افزایش یافته است”

کارشناسان ایرانی می‌گویند بحران خشکسالی و افزایش بی‌رویه آب در قزوین باعث کاهش منابع آب‌های زیرزمینی و خشک شدن تالاب‌های این استان شده است.


چشمه “ریخان” پل‌دختر در استان لرستان در اثر گرمای سوزان و طاقت فرسای تابستان به طور کامل خشک شده است. این چشمه تنها تامین‌کننده آب آشامیدنی روستا بود و با خشک شدن آن اهالی روستا با مشکل تامین آب مواجه هستند.


ابتکار می‌گوید کاهش بارندگی موجب کمبود منابع آبی شده و باید برای رفع این معضل، مدیریت منابع آب به خوبی صورت پذیرد.


دریاچه مهارلو، تنها دریاچه استان فارس در نزدیکی شیراز، سرانجام پس از چند سال دسته و پنجه نرم کردن با خشکسالی و کم آبی، به طور کامل خشک شد.


به گفته یک کارشناس، این دریاچه برای نخستین بار در هشت سال گذشته به طور کامل خشک و به باتلاق تبدیل شده است.


سال گذشته یک استاد کویرشناسی پیش‌بینی کرده بود که دریاچه ارومیه تا سال ۹۷ کاملا خشک می‌شود.


تالاب‌های قم هم یکی یکی در حال خشک شدن هستند؛ به گفته مسئولان این استان، در آینده‌ای نه چندان دور قم به منطقه‌ای غیر قابل سکونت تبدیل خواهد شد.


خشک شدن دریاچه ارومیه، یکی از بزرگترین معضلات زیست محیطی ایران است. بارش باران بی سابقه سال گذشته که در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بود، سطح آب دریاچه را افزایش داد. سرانجام هیات دولت هم بودجه‌ای ۷ هزار میلیارد ریالی برای احیای دریاچه ارومیه تصویب کرد تا امید به نجات این دریاچه افزایش یابد.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.